Fem gratis, døde enkle verktøy for IP-trafikkovervåking

Det kan være en smerte å overvåke nettverket ditt. Først og fremst, hvilket verktøy skal du bruke? Alle du spør vil gi deg et annet svar. Hvert svar vil gjenspeile et annet sett med krav, og i noen tilfeller fylle helt forskjellige behov. Her er de fem nettverksmonitorene jeg foretrekker, basert på to kriterier: De er gratis (som i pris) og enkle å bruke. Du er kanskje ikke enig i valgene, men på prispunktet vil du være hardt presset for å finne bedre løsninger.

1: Wireshark

Wireshark ( figur A ) har alltid vært min overvåking. Når de fleste andre skjermer ikke finner det jeg vil, lar Wireshark meg ikke. Wireshark er en tverrplattformanalysator som gjør dyp inspeksjon av hundrevis av protokoller. Det gjør live fange og fange lagre (for offline nettlesing), som kan vises i GUI eller tty modus. Wireshark gjør også VoIP-analyse og kan lese / skrive mange fangstformater (tcpdump, Pcap NG, Catapult DCT2000, Cisco Secure IDS iplog, Microsoft Network Monitor, og mange flere).

Figur A

2: Angry IP-skanner

Angry IP-skanner ( figur B ) er en av de enkleste å bruke av alle IP-skannere. Den har en brukervennlig GUI som kan skanne IP-adresser (og deres porter) i alle områder. Angry IP Scanner er plattform og krever ikke installasjon, så du kan bruke den som en bærbar skanner. Det kan få NetBIOS-informasjon, favoritt-IP-adresserekkevidde, webserverdeteksjon, tilpassbare åpnere og mye mer. Denne lille skanneren bruker mutltråder, så den kommer til å gå ganske raskt. Kildekode er tilgjengelig på nedlastingssiden.

Figur B

3: Zenmap

Zenmap ( figur C ) er en grafisk frontend til Nmap-verktøyet på tvers av plattformene. Nmap kan skanne enorme nettverk, er bærbart, gratis og godt dokumentert. Det er en av de kraftigste IP-trafikkmonitorene, men den strømmen har en pris: kompleksitet. Zenmap tar Nmap og gjør det mer tilgjengelig for brukere som foretrekker å unngå kommandolinjen. Det betyr ikke at Zenmap er det enkleste i partiet. Du må fremdeles bruke noen kommandoer. Men Zenmap tilbyr et kraftig veiviserlignende verktøy som hjelper deg gjennom prosessen.

Figur C

4: Colasoft Capsa Free

Hvis du er en administrator som er vant til mer Windows-lignende verktøy, kan Capsa Free ( figur D ) være det perfekte verktøyet for deg. Det er faktisk to versjoner av Capsa: betalt og gratis. Gratisversjonen skal være nok i de fleste tilfeller. Det gir et brukervennlig instrumentbord som du kan bruke til å lage forskjellige typer bilder. Capsa Free tilbyr også mange alarmkonfigurasjoner slik at du kan bli varslet når noe skjer. Og den kan fange opp mer enn 300 nettverksprotokoller, slik at du ikke vil gå glipp av noe med dette gratis verktøyet.

Figur D

5: EtherApe

EtherApe er et kun Linux-verktøy og er støpt etter den klassiske Etherman-skjermen. Det er unikt ved at det tilbyr en brukervennlig kartlegging av IP-trafikk i nettverket ditt. Det gjør dette i sanntid og gir deg et klart bilde av det generelle utseendet til nettverkstrafikken din. Du kan opprette filtre (ved å bruke synkronisering av pcap) for å gjøre det lettere å lese kartet. Som du ser i figur E, kan et travelt nettverk bli ganske utfordrende å lese. EtherApe vil vise både noden og koblingsfargen med den mest brukte protokollen, så det er lettere å se raskt, selv på et travelt nettverk.

Figur E

Flere verktøy?

Mange overvåkingsverktøy for nettverk er der ute, og noen av dem gjør mer revisjon enn verktøyene som er oppført her. Men når du virkelig trenger å vite hva som skjer med nettverket ditt, vil et av verktøyene ovenfor gjøre en god jobb.

Har du brukt noen av disse verktøyene? Hvilke andre gratis skannere har du prøvd?

© Copyright 2020 | mobilegn.com