Fem overraskende funksjoner satte kursen mot din neste telefon

The Light Phone Image: Light

I 2016 vil en fjerdedel av verdens befolkning bruke en smarttelefon, ifølge noen estimater.

Men med størstedelen av befolkningen i vestlige land som allerede eier Android- og iPhone-enheter, hvordan kan fremtidige håndsett skille seg ut fra mengden?

enkelhet

Moderne smarttelefoner er datamaskiner først og telefoner nummer to.

Men å ha en verden av internett-tilkoblede mobilapper i håndflaten gir vekt og kostnader og reduserer batteriets levetid.

Hva om du vil ha en telefon og ikke noe mer? Produsentene av et nytt Kickstarter-prosjekt håper å møte etterspørselen etter slik enkelhet.

Light Phone er et håndsett med kredittkortstørrelse som lar deg ringe og ikke mye annet. Det er ingen apper eller nettleser, og skjermen er en enkel LED Dot Matrix-stripe som ligner det du vil finne på en kalkulator.

Denne tilnærmingsmessige tilnærmingen gir telefonens fordeler fremfor smarttelefoner, og produsentene hevder at batteriet vil vare i 20 dager. GSM-telefonen støtter 10 hurtigvalg og ladinger via Micro USB.

Å speile telefonens fjernede funksjonalitet er håndsettets minimalistiske design, med prototypen som kommer i en enkel hvit veske med et opplyst tastatur som opptar nesten hele enhetens ansikt. På bare 4 mm tykkelse og 85, 6 mm x 53, 98 mm i størrelse, kan den gli inn i lommeboka. Saken lyser også, slik at håndsettet kan brukes som lommelykt.

Når du støtter prosjektet for $ 100, får du et håndsett, 500 minutters forhåndsbetalte samtaler, en lader, microSIM-kort og en iOS- eller Android-app for administrasjon av telefonen.

Som med alle Kickstarter er det verdt å huske på at du ikke har noen garanti for å få et ferdig produkt. De første telefonene skal etter planen ikke sendes til støttepersoner før i mai 2016.

Trådløs lading

Vi trenger kanskje aldri å koble til mobilene våre igjen, hvis spill fra teknologigiganter som Samsung, Qualcomm og Intel lønner seg.

De tre store støtter alle Rezence-standarden, som vil tillate enheter å suge opp strøm fra trådløse ladere. Mobiler som kan lade trådløst via Rezence vil bli utgitt i år, ifølge Intel.

Rezence-ladere kan stråle strøm til flere enheter i nærheten gjennom møbler og klær, opp til en avstand på omtrent 5 cm. Visjonen er at hjem og kafeer kan ha ladere som ligger i nærheten av steder der telefoner og datamaskiner brukes, for eksempel undersiden av bordene, slik at de diskret kan overføre strøm.

Ulike elektronika har støttet trådløs lading basert på elektromagnetisk induksjon i en årrekke, men den tok aldri virkelig av. Men Rezence-lading er avhengig av en liten tilnærming kjent som magnetisk resonans og er utviklet av Alliance for Wireless Power, som har støtte fra store selskaper, så det kan komme bedre.

Blanding av den virkelige og digitale verdenen

Fra Oculus Rift til Microsoft Hololens er det ingen mangel på kommende tekniker som tar sikte på å slå sammen virkelige og virtuelle verdener.

Tilsvarende verdensomspennende teknologi ledes til telefoner. Googles Project Tango er en prototype-telefon som kan bygge 3D-kart over den virkelige verden når du går gjennom den.

Å levere datasystemer med disse kartene muliggjør en rekke nye applikasjoner. Huseiere kunne se hvilken virtuell sofa som passet best i stua før de kjøpte. Spillere kunne generere 3D-verdener basert på sitt eget nabolag.

Som et selskap som er avhengig av å høste data for å målrette annonser, har Google sannsynligvis også en interesse av å overtale folk til å kartlegge hjemmene sine og den store verden for dem.

Tango bruker et bevegelsessporingskamera, fire megapiksler kamera og en dybdesensor for å gjøre mer enn 250 000 målinger hvert sekund, oppdatere posisjonen og rotasjonen av telefonen og smelte den sammen til en enkelt 3D-modell av miljøet.

Telefoner begynner også å bli brukt for å realisere virtuell virkelighet, med Samsung Gear VR, et hodesett som gjør det mulig for brukeren å knipse inn en Samsung Galaxy Note 4-telefon for å lage en VR-hodesmontert skjerm.

Samsung Gear VR er omtrent det $ 200 for headsettet og nær 1000 dollar for telefonen. De som vil ha en smak av VR på billig, kan prøve Google Cardboard, som lar deg bygge en bærbar rigg ved å skli en Android-telefon som kjører Jelly Bean 4.1 eller nyere inn i et papphodesett som koster så lite som $ 2.

Oppgraderbar og tilpassbar

Gleden ved å puste nytt liv i en knirkende gammel PC ved å bytte ut delene er vanskelig å realisere i en tid med tett forseglede dupper.

Google håper å gjøre telefoner mer tinningsvennlige med Project Ara, et konsept for en Android-telefon som består av oppgraderbare moduler.

Hver modul går inn i en ramme, med separate moduler for sentral system-på-en-brikke, minne, wifi, skjerm og batteri.

Utover å gjøre det enklere å forynge gamle håndsett, ville tilnærmingen tillate brukere å bygge en telefon som passer dem - for å prioritere et bedre batteri eller skarpere skjerm på bekostning av en annen komponent.

Telefoner i Ara-stil blir holdt sammen av elektromagneter, som kan kobles fra for å skille dem fra hverandre, og moduler bytter data via 10 eller 20 Gbps nettverkstilkoblinger.

En Project Ara-enhet vil bli solgt som en del av en pilot i Puerto Rico senere i år, og det er ennå ikke bevist om det er en appetitt for å tilpasse telefoner på denne måten blant mainstream-forbrukere.

Fleksible telefoner

En flerårig spådom i teknologibransjen er at telefoner snart vil ha skjermer like fleksible som papir.

Men mens den smidige telefonen kan ha blitt spådd så lenge det smarte kjøleskapet, har håndsettprodusenter ikke gitt opp skjermene som bøyer, brettes og ruller.

Buede skjermer har allerede kommet, i produkter som Samsung Galaxy Round og LG G Flex, og Samsung har kunngjort at de håper å lansere en telefon med en skjerm som kan brettes i løpet av halvåret. Håndsettprodusenten har jobbet med slike skjermer i mange år, og avduket en prototype-skjerm som kan rulles opp som en rulle på Consumer Electronics Show tilbake i 2013.

Hvis et faktisk produkt gjør det til salgs i 2015, kan det bidra til å bringe større skjermer til mobile enheter uten at det går ut over portabiliteten deres.

Dessverre kan tekniske utfordringer fortsette å utsette utgivelsen av slike skjermbilder, med en Samsung exec som nylig antydet at den sammenleggbare skjermen nå kan komme ut i 2016.

© Copyright 2021 | mobilegn.com