Fem ting du bør vite om Google Analytics

I gamle dager, da jeg var liten, kom det meste av det jeg visste om markedsføringsstrategier (annet enn reklamefilmer for leker og kornblandinger) fra TV-showet "Bewitched".

Bumbling muggle Darrin Stevens, gift med den fortryllende heksen Samantha, jobbet for et reklamebyrå og ble vanligvis plaget av magiske og komiske uhell mens han prøvde å utforme en vellykket annonsekampanje. Unødvendigvis ville Samantha reddet ham på en eller annen måte og hjelpe ham med å tjene opp en prangende fangstfrase eller jingle til sin gretten sjef, Larry Tate. Larry ville da lykkelig forkynne det som en genial idé og ofte forsøke å ta æren for den, mye til publikums morsomhet. Darrins bacon ville bli trukket fra brannen igjen, til neste episode.

Selv om jeg innrømmer at dette generelt er hvordan ting fungerer i huset mitt, er markedsføring i dag litt mer sammensatt enn det var på 1960-tallet (derav interessen for et enklere show som "Mad Men"). Dessverre er det ingen magiske løsninger tilgjengelig for å avgjøre hva sjefen eller kundene måtte like. Imidlertid, som Arthur C. Clarke uttrykte det i sine Three Laws of Prediction, "En hvilken som helst tilstrekkelig avansert teknologi kan ikke skilles fra magi."

Spol frem til fremtiden

Google Analytics er en avansert teknologi som kan hjelpe deg å måle hvordan bedriftens online markedsføring og tilstedeværelse fungerer. Den samler enorme mengder data og kan tjene som en EKG for nettstedet ditt, slik at du kan hoppe over de overnaturlige shenanigans og komme helt til kjernen i hva som er vellykket og hva som ikke er det. Med det i bakhodet, er her fem viktige ting å vite om Google Analytics.

1. Det tilbyr en rekke informasjoner for markedsførere, forretningsanalytikere og IT-ansatte

Rett ut av startporten kan du bruke Google Analytics til å undersøke følgende:

 • Hvor mange besøkende nettstedet ditt har for øyeblikket
 • Hvem har besøkt nettstedet ditt nylig, og hvor mange av disse er unike eller gjentatte besøkende
 • Hvor ofte gjentatte besøkende kommer tilbake til nettstedet ditt
 • Hvordan besøkende kommer til nettstedet ditt (f.eks. Henvisning, annonser, direkte, lenker eller e-post)
 • Hvilke andre nettsteder viser besøkende til dine
 • Hvor besøkende kommer fra (f.eks. USA eller andre land)
 • Hvilke sider på nettstedet ditt har blitt besøkt mest
 • Hvordan nettstedet ditt klarer seg i sosiale nettverk; for eksempel hvor mange + 1-er du får på Google Plus, antall Facebook liker / sender du mottar eller volumet av Twitter-tweets om sidene dine
 • Hva er "avvisningsfrekvensen" (antall besøkende som går uten å undersøke andre sider)
 • Gjennomsnittlig tid på visning av nettstedet ditt
 • Hva slags nettlesere besøkende bruker
 • Hastigheten til de involverte leverandørene

2. Det er enkelt å sette opp og krever ikke at du er vert for nettstedet ditt hos Google

Det er ingen tungvint registreringsprosess for å bruke Google Analytics, og du trenger heller ikke å bruke hosting-tjenesten deres, oppdatere DNS-postene dine eller komme på telefonen med Google og bevise din identitet. For det grunnleggende oppsettet alt du trenger å gjøre er å registrere deg for tjenesten og deretter angi en streng med kode på nettstedets side, eller eventuelle dattersider du vil analysere. Google vil deretter begynne å samle inn data (merk: mer avanserte funksjoner kan kreve ytterligere oppsett). Hvis du ikke administrerer ditt eget nettsted, kan organisasjonen som gjør det, ta seg av dette for deg.

For å konfigurere, klikk her for å logge på Google Analytics. ( Figur A )

Figur A

Du spesifiserer deretter hva du vil spore og hvordan. ( Figur B )

Figur B

I eksemplet vist skal jeg sette opp et nettsted, men du kan også spore mobilapplikasjoner. Google tilbyr en guide for beste praksis for å dekke denne kategorien.

Angi nettstedinformasjonen din som vist ovenfor, og konfigurer deretter kontoinnstillinger nederst på samme side. ( Figur C )

Figur C

Les og godta TOS, klikk deretter på Godta, så får du en sporingskode på neste skjermbilde. ( Figur D )

Figur D

Startsiden til kontoen din vil da vises. Klikk på nettstedet ditt, og det vil utvides for å gi en kobling under som heter "Alle nettsteddata." ( Figur E )

Figur E

Klikk på "Alle nettstedsdata" for å se statistikken du kan spore når dataene blir tilgjengelige. dette fører deg til delen "Standard rapportering". ( Figur F )

Figur F

Merk at delen "Målgruppe" har mange alternativer under som du kan bruke til å vise data - og du kan også søke i menyene. ( Figur G )

Figur G

Annonsering, trafikkilder, innhold og konverteringer kan utvides i tillegg til å benytte de mer avanserte alternativene som er tilgjengelige under.

3. Google tilbyr både gratis og betalte versjoner av Analytics

Den grunnleggende versjonen av Google Analytics er gratis (for å være rettferdig, må du imidlertid huske at et gratis produkt fra Google ikke nødvendigvis forblir for alltid gratis; det er ikke lenger en gratis versjon av Google Apps tilgjengelig for nye bedriftskunder for eksempel).

Google Analytics Premium er den avanserte (les: betalte) versjonen av produktet. Det tilbyr direkte støtte, kontoadministrasjon, praktisk implementeringshjelp, større databehandling / begrenser kapasiteter og mer.

Gratisversjonen "sampler" data, noe som betyr at du får mer av et gjennomsnitt av statistikken - det kan hende du ikke ser nøyaktig trefftelling på et veldig travelt nettsted. Premiumversjonen gir deg mer nøyaktige resultater.

Interessant nok er premiumutgaven tilgjengelig for en fast avgift på $ 150 000 per år, noe som åpenbart setter den i riket til store bedrifter med mye kapital. Det er ingen mellomliggende betalte versjoner for tiden.

Google gir et diagram som viser de fulle forskjellene mellom gratis- og premiumversjonen.

4. Det kan vise deg et øyeblikk hvordan nettstedet eller annonsekampanjen, søkemotoraktiviteten eller andre strategier fungerer slik at du kan foreta umiddelbare justeringer

Google Analytics tilbyr tilpassbare dashboards du kan bruke til å vise dataene du er mest interessert i. Du konfigurerer dashbordet ved hjelp av widgets, som er datakategorier som viser viss informasjon (besøk, avvisningsfrekvens, besøk etter språk, etc.)

Nedenfor ( figur H til K ) er flere eksempler på hvordan dashbordet er konfigurert for grunnleggende trafikkanalyse.

Figur H

Figur I

Figur J

Figur K

Google uttaler "Du kan lage opptil 20 dashboards, og hvert dashbord kan inneholde opptil 12 widgets."

Hvis du vil lage et nytt instrumentpanel, utvider du "Dashboard" i venstre kolonne ( figur L ) på startskjermen og klikker deretter på nytt instrumentpanel.

Figur L

I skjermdumpen over har jeg valgt et "Blank Canvas" ("Starter Dashboard" vil lage et elementært dashbord for deg med mange besøksrelaterte detaljer) og lagt inn navnet "Marketing Dashboard" som et eksempel. Hvis jeg klikker på "Create Dashboard", kan jeg legge til Widgets som vist i figur M.

Figur M

Widgets er bygget ved hjelp av metrics, og kan vise informasjon direkte eller i kake / tidslinje / tabellformat for visuell appell. Det er over 200 tilgjengelige beregninger, for eksempel "Annonseavspillinger", "Ad Sense-annonser klikket", "Pris per transaksjon", "Visninger" (antall ganger søkeannonsene ble vist), "Produktinntekter", "ROI, "" Total Abandonment Rate "og så videre. Du kan også legge til filtre for å effektivisere resultatene videre, for eksempel for bare å vise en viss type data.

La oss si at jeg bruker AdSense og vil lage et dashbord med widgets som viser resultatene. Jeg ville klikke på "Legg til en beregning." ( Figur N )

Figur N

Jeg kan deretter velge "AdSense-annonser klikket" og klikke Lagre.

Mitt instrumentbord viser nå den nye widgeten. ( Figur O )

Figur O

Du kan redigere widgets ved å bruke det girlignende innstillingsikonet øverst til høyre eller du kan klikke på "Slett widget" i boksen for å fjerne dem fra dashbordet. Du kan legge til flere småprogram med knappen "Legg til widget" på verktøylinjen.

Hvis jeg legger til alle relevante AdSense-beregninger, har jeg et dashbord som ligner figur P.

Figur P

(Gitt, det er ikke noen data der ennå, men dette viser hvordan du vil gruppere informasjonen du vil se i dashbordet.)

Dette eksemplet på dashbordet ( figur Q ) fra www.dashboardjunkie.com tilbyr et glimt av hvordan AdWords presterer for et selskap som selger sportsklær:

Figur Q

Vil du se hvordan søkeord gir inntekter? Dashboard Junkie gir oss et annet eksempel. ( Figur R )

Figur R

La oss si at du er en blogger og at du vil se statistikk angående nettstedet ditt. Igjen gir Dashboardjunkie.com et eksempel. ( Figur S )

Figur S

Du kan bruke dashboards til å analysere mobil netthandelstrafikk, interaksjoner på sosiale medier og mange andre viktige områder av interesse. Du kan til og med dele dashbord med andre Google Analytics-brukere og omvendt; Google tilbyr noen dashboards og apper som dekker forskjellige behov.

Dette er bare en start. Analytics-review.com har en nyttig tutorial som tilbyr mer informasjon på dashboards. Du kan også lære hvordan du lager Perfect Google Analytics Dashboard.

5. Du kan legge inn litt eller mye; det er mange nybegynnere og ekspertalternativer

Akkurat nå har du forhåpentligvis nok informasjon til å komme deg av bakken ved hjelp av Google Analytics. Imidlertid har jeg bare dekket den ordspråklige spissen av isfjellet. Det er mange flere alternativer og funksjoner tilgjengelig, for eksempel:

 • Du kan konfigurere målkonverteringer, som måler forretningsmål, for eksempel hvor mange brukere som har registrert seg på nettstedet ditt eller lastet ned en fil, for å spore resultater over tid. Det er mulig å undersøke data som sprer seg over timer, dager, uker, måneder osv. Google gir deg 20 mål per profil i gratis Google Analytics (du kan bruke flere profiler for flere brukere).
 • Hvis du bruker AdWords, kan dataene kobles til Google Analytics-profilen din og gi deg relevante rapporter. Den kan også vise deg informasjon om annonser du måtte ha i Google Displaynettverk.
 • Du kan få tilgang til e-handelsdata som inkluderer produktytelse, salgsytelse, transaksjoner og tid til kjøp.
 • Du kan bruke avansert segmentering for å se nærmere på den trafikken du får til nettstedet ditt.
 • Hvis du er administrator for nettstedet, kan du undersøke nettstedets hastighet, sidehastighetstid og andre faktorer som er nyttige for deg å avgjøre om serveren håndterer trafikkbehov.
 • Du kan konfigurere Mobile App Analytics for å undersøke interaksjoner med nettstedet ditt fra mobile enheter.
 • Google har en AdWords-blogg du kan sjekke ut. Du kan se veiledningspresentasjoner for "Individuell kvalifiseringstest for Google Analytics". Endelig kan du finne noen gode tips i denne artikkelen med tittelen "50 ressurser for å få mest mulig ut av Google Analytics."

Oppsummert kan Google Analytics utføre magi for deg med riktig oppsett, pleie og fôring. Det er kanskje ikke så pent som Samantha Stevens, men i det minste kommer det ikke med en nedlatende svigermor som stadig kaller deg "Dirwood."

Les også:

 • Hvordan få støtte for Google Analytics: Det er egentlig ikke en hemmelighet
 • Slik bruker du de nye Google Analytics-verktøyene
 • Kjenn kundene dine ved å bruke Mobile Analytics på appen din

© Copyright 2021 | mobilegn.com