Forrester: De 5 IoT-spådommene baner vei for 2020

Gartner IT-symposium / Xpo 2019: De fire søylene som hjelper bedriften med å erobre IoT IoT og programvaredefinert nettverk (SDN) er sentrale komponenter for å hjelpe bedriften med å komme videre i et digitalt samfunn.

Mer om IoT

  • Topp 10 IoT sikkerhetsrisikoer for virksomheter
  • 3 viktigste hemmere for IoT-adopsjon i bedriften
  • Internet of Things-policyen (TechRepublic Premium)
  • For mer om IoT og andre nyvinninger, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev fra Next Big Thing.

Med veksten av Internet of Things (IoT) -teknologi i bedriften ga Forrester fredag ​​ut en rapport som beskrev fem IoT-forutsigelser for 2020. Disse spådommene har som mål å hjelpe CIOs og deres organisasjoner med å manøvrere det utviklende IoT-økosystemet, der tilkoblede produkter hjelper virksomheter med å drive jevnere.

IoT viser til milliarder av internett-tilkoblede enheter som samler inn og deler data. Når disse enhetene er utstyrt med tilkobling, blir de omtalt som "smarte", noe som gjenspeiles i smartklokker som leser tekstmeldinger, smarte termostater som styres via en telefon-app, og smarttelefoner som i hovedsak får verden til å gå rundt.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Imidlertid har disse tilkoblede enhetene blitt enda mer avanserte de siste årene, spesielt innen industrisfæren. Populariteten har vokst så mye at en ny sektor av IoT dannet, kalt Industrial IoT (IIoT), som ofte refererer til maskiner og fabrikker fylt med tilkoblede sensorer.

Uansett bransje, samler alle IoT-enheter data og gir forbrukeren nyttig informasjon. Etter hvert som IoT-enheter blir enda smartere, må CIO-er og teamene deres forberede seg på de nye mulighetene, som beskrevet i Forrester's Predictions 2020: The Internet of Things-rapporten.

De øverste IoT-spådommene CIOs må anerkjenne

1. IoT arkitekter vil integrere 5G i nye design, men ikke som en LoWPAN-erstatning

De siste par årene var fylt med hype rundt 5G mobilnettverk, med løftene om høye hastigheter og lav ventetid. Mens 2019 har sett begynnelsen på 5G-evner, vil 2020 bringe 5G fra rykte til virkelighet, fant rapporten.

Før 5G-funksjoner overførte mange IoT-enheter data ved hjelp av LoWPAN-teknologier (low power wireless personal area networking), ifølge rapporten. LoWPAN, også kjent som 6LoWPAN, er et trådløst nettverk der hver node har sin egen IPv6-adresse. Knutepunktene kobles direkte til Internett ved hjelp av åpne standarder, slik at enheter kan kommunisere på en kostnadseffektiv måte over et trådløst nettverk med lite strøm, som nevnt i en Android Developers Guide.

Etter hvert som 5G blir mer populært, erstatter den ikke eksisterende LoWPAN-nettverk, men faktisk forsterker dem, fant rapporten. Dette betyr at mange bransjer vil fortsette å bruke LoWPAN-teknologier, men bruker 5G-løsninger for å reparere informasjon, overføre data til telekommunikasjonsnettverk på vei til destinasjoner som nettskyen, sa Frank Gillett, forfatter av rapporten og hovedanalytiker som betjener CIO-fagfolk på Forrester.

Spesiell rapport: Sensor'd enterprise: IoT, ML og big data (gratis PDF)

2. Forbrukerne vil omfavne smarte høyttalerdisplay, og dermed øke økningen i multimodal design

Smart høyttaler viser første gang dukket opp med Echo Show i 2017, og gir et ansikt til Alexa digital assistent. Disse smarte skjermene har kommet langt, med produkter inkludert Google Nest Hub, Amazon Echo Show 5 og Lenovo Smart Display.

Denne kategorien spås å øke i 2020, og utvides fra forbrukerenheter til adopsjon av bedriftsenheter. En av de mest populære bedriftsløsningene vil være i styringsløsninger for konferanserom, slik at teamene kan samhandle med eksterne brukere. Når teknologien utvikler seg, vil den imidlertid skifte mer mot et multimodalt design, og gi like stor betydning for stemme, visning og berøring, rapporten som ble funnet.

Programvaren vil bli smartere, og føre utviklere til å lage programvare som gjør det mulig for smarte skjermer å tilpasse seg forskjellige situasjoner, sa Gillett. "Enhetene vil være i stand til å suge opp konteksten og forstå situasjoner, for eksempel er noen distrahert fordi det er en annen person i rommet eller fordi de er i en samtale? Har de full oppmerksomhet? Ser de til og med på enhet? Bør videoen settes på pause fordi den så bort? "

Etter hvert som smarte skjermer sprer seg, vil programvaredesignet bli enda mer intelligent, sa han.

3. Cybercriminals vil målrette mot en IoT-enhet for løsepenger - fra enhetsprodusenten

Mens IoT-enheter gir mange fordeler, skaper økningen i enheter flere trusselvektorer for nettkriminelle å utnytte. "IoT er årsaken til sårbarheten, " sa Gillett. "Hvis disse produktene ikke var koblet til, kunne ikke skurkene komme inn der og prøve å rote med tilkoblingen eller elektronikken."

I 2020 vil angriperne målrette både forbruker- og enterprise IoT-enheter mot løsepenger, fant rapporten. Dette betyr at nettkriminelle kan forsøke å utnytte vanlige kunder og enhetsprodusenter.

For å forhindre at angripere utnytter IoT-enheter, må designere samarbeide tett med sikkerhetsteam i selskapet eller ansette eksperter som kan integrere risikoreduserende teknikker, sa Gillett.

"Bedrifter må også sette i gang planer for sanering for hva de skal gjøre når noen begynner å angripe dem eller faktisk lykkes, " sa han. "Hvordan minimerer de? Hvordan oppdager og forhindrer de? Hvordan oppdager og gjenoppretter du? Du må spikre alt ned og deretter ha en katastrofeplan."

4. Tilkoblede lastebiler vil bruke IoT til å katalysere logistikk og transformasjon av forsyningskjeden

IoT vil skape mer effektiv logistikk innen transport og mer effektive prosesser i forsyningskjeden.

I lastebilbransjen vil IoT skaffe bedre innsikt i hva lastebiler fører, forhindre mindre deadheading, eller lastebiler som fører rundt tomme laster, sa Gillett.

"Det blir mer kommunikasjon og bedre synlighet for hvem som har kapasitet hvor og når, " sa han. "Det kan bety å få ting raskere og billigere. Bedre synlighet kan forhindre skade eller tap, samt minimere virkningen."

IoT vil også bane vei for økt assistanse av lastebilsjåfør, eller teknologi som hjelper lastebilsjåfører med å legge merke til om de blir døsige eller uoppmerksomme, sa Gillett. Mens helt selvkjørende lastebiler ikke vil være i kortene for 2020, vil bevegelsen mot selvkjørende teknologi på motorveien komme videre neste år, sa han.

Ideene til IoT som fremmer effektivitet og sikkerhet vil også overføres til forsyningskjeden. I lagre vil IoT-enheter brukes til å betjene maskiner og flytte tunge gjenstander rundt på automatiske vogner, heter det i rapporten.

IoT tech vil også bidra til å forbedre kundeopplevelsen ved å se på "hvem som har flest antall widgeter og hvor nærme de er hvor kundene er som vil ha dem? Når det gjelder forsyningskjeden, vil vi kunne gjøre mer med mindre, ikke engang bare folk, men energi og enda mindre varelager. Det er mindre å måtte holde og holde på ekstra widgets bare i tilfelle du trenger dem i forskjellige deler av landet, "sa Gillett.

5. Et større leverandørskifte vil skje fra tilkoblede produkter til et økosystem for tilkoblede tjenester

Mange store selskaper som tilbyr tilkoblede produkter vil konvertere til tjenester bygget på et IoT-datasystem. Eksempler på disse selskapene spenner over både forbrukerprodukter og B2B-organisasjoner, viser rapporten.

Både Amazon og Apple tilbyr tilkoblede enheter og tjenester, så det er bare et spørsmål om tid før de introduserer premiumplaner som setter begge komponentene sammen i en bunt, sa Gillett.

For eksempel kan Amazon Prime Premium-tjenesten utvides til å omfatte et sett med Echo-smarte høyttalere, heter det i rapporten.

På B2B-siden nevnte Gillett også Schneider Electric, som potensielt kan selge styring av elektrisk kraft til en fast månedlig avgift som inkluderer kraftstyringsutstyr, oppgraderinger til bevaring og lokal elektrisitet.

Året 2020 vil være en avgjørende tid for IoT, med flere brukssaker og utbredt utplassering som fyller hyller og liv.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du ta en titt på Topp 5 måter organisasjoner kan sikre sine IoT-enheter på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Internet of Things (IoT): Et jukseark (TechRepublic)
  • Spesiell rapport: Fremveksten av Industrial IoT (nedlastning av TechRepublic)
  • IoT-sikkerhet: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)
  • Hva er tingenes internett? Alt du trenger å vite om IoT akkurat nå (ZDNet)
  • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
  • Tingenes internett og smarte byer: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: metamorworks, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | mobilegn.com