Oh great, Facebook vil ha appene våre nå også

I går flyttet Facebook inn i app-butikker med en tjeneste som den har kalt App Center. Søtstoffet som Facebook frister utviklere med, er muligheten til å øke app-publikummet sitt; den overraskende prisen på oppføring er at appen må bruke Facebook-påloggingen. Android- og iOS-apper, Facebook-lerretapper og til og med nettsteder som bruker Facebook-pålogginger er kvalifisert for innreise i App Center.


(Kreditt: Facebook)

Omfanget av trafikken som Facebook potensielt kan drive med sine 900 millioner brukere, er svimlende. Fra et rent tall synspunkt, forventer jeg at alle kampanjer som Facebook gjør i App Center for å dverge de etterspurte kampanjene på forsiden i Apples App Store eller Google Play.

Ved å bruke denne gulroten prøver Facebook å bruke Facebook-påloggingsrørene til flere og flere applikasjoner - og ærlig talt, det burde være et spørsmål.

Det er ikke en elefant igjen i dette rommet lenger, så mye som en gigantisk bunke med eksisterende kontekst kjent som Facebook-personvernhensyn. Vi har lest den før, og stort sett bryr ikke den generelle befolkningen seg om slike ting - ikke så lenge en virtuell gård eller by trenger å ivareta.

Den andre gigantiske bunken med bekymring jeg har om dette er kvaliteten på Facebooks API. Det er upålitelig, dårlig dokumentert (om i det hele tatt), og Facebook vil endre og avskrive deler av det, tilsynelatende på et innfall.

Min erfaring med å måtte broste sammen deler av Facebooks REST og Graph API for å opprettholde en applikasjons eksisterende funksjonalitet er en spesiell form for helvete som jeg ikke ønsker noen annen utvikler. Det er få selskaper som kan avskrive et API uten å ha en fullstendig erstatning klar til å gå, men dette er akseptabel oppførsel på nettet. Og jeg er heller ikke den første som opplever disse følelsene.

Et annet aspekt ved utvikling av Facebook-applikasjoner som gir en syrlig smak, er ønsket om femstjerners anmeldelser og spillingen som applikasjoner bruker for å motta dem. Det finnes en rekke forskjellige tilnærminger: hold tilbake funksjoner til en femstjerners rangering er gitt; gi brukeren en bonus; fortsett å spamme til det fungerer; eller bare gjøre hva du må gjøre for å få fem stjerner. Uansett hvordan vurderingen oppnås, er den kunstig, og det skal ikke gis noe tillit til den. Hvor mange applikasjoner bruker du som du vil gi en ærlig 100/100 vurdering til? Nå ekstrapolerer det til kjernefunksjonen i en applikasjonsbutikk, så ser du hvorfor rangeringssystemet er verdiløst.


Egentlig? Over halvparten av brukerne ga deg 100 prosent poengsum? Slik er det typiske eksempelet på Facebook-rangeringer.
(Kreditt: Facebook)

Så er det den store uforsiktigheten til brukerne og datamengden de vil utlevere for å spille et spill. Bland inn noen utvidede Facebook-tillatelser med muligheten til å innfange en brukers adressebok, og den furore vi nylig har sett med Path vil se ut som amatørprofileringstime.

Til tross for disse feilene er tilgangen til nesten en milliard brukere ganske lokk, og Facebook sikter mot å være den viktigste elektroniske påloggingen i livet ditt.

Selskapet er allerede en online behemoth, er de facto standard for online identitet, og begynner å bli brukt til offline identitetsverifisering. Det logiske neste stedet for Facebook å presse sin identitet og spore infrastruktur er mobil.

Ettersom fristelsen til å se millioner av installasjoner skje gjennom App Center viser seg uimotståelig, og flere utviklere kommer i kontakt med Facebooks API, håper jeg at stabiliteten og støtten for programmerere vil øke anledningen.

Etter min erfaring med Facebook er jeg kynisk at det vil gjøre det. Men som programmerer håper jeg du kan finne små gleder i arbeidet ditt, det være seg de latterlige lengdene folk vil gå til for å utarbeide en femstjerners anmeldelse, eller finne en faktisk bruk for all den ekstra profilen og analysedataene som er hentet fra nye Facebook-brukere av applikasjonen din. Og hvem vet; kanskje Facebook-suksess vil være drivkraften i en rask utbetaling.

Hvis du ikke har hatt kontakt med Facebook-API-er ennå, kan du stage deg selv. App Center er nå det nye stedet å være.

© Copyright 2020 | mobilegn.com