GSMAs største endringer i fremtiden for enheter: 4 funn

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

I løpet av CES 2020 i Las Vegas avslørte GSMA Intelligence de fire komponentene som former fremtiden til enheter. Rapporten diskuterte utviklingen av 5G, smarte enheter, kunstig intelligens (AI) og bærbare deler, samt virkningen av Kinas mangeårige teknologidominans.

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet)

Den andre årlige Future of Devices-rapporten, som ble utgitt på tirsdag på CES, undersøkte mer enn 38 000 forbrukere i 36 land og analyserte feltarbeid utført mellom august og desember 2019. Sammen med å utforske trender innen tech, undersøkte rapporten også statusen til konkurrerende selskaper i den tekniske virksomheten.

"Med ankomsten av 5G i horisonten og nye applikasjoner som virtual reality og kunstig intelligens (AI), ønsket vi å spørre oss selv hvordan forbrukere skulle endre måten de bruker enheter på i løpet av neste 10 år, " sa Tim Hatt, forskningssjef ved GSMA. "Vi ga den ut på CES som et forbrukerelektronikkarrangement der det snakkes om denne typen emner."

4 skift i teknologimarkedet

Rapporten identifiserte følgende fire måter teknologimarkedet har endret seg og vil fortsette å utvikle seg.

1. Smarttelefoner drives av Kina og styrkes av 5G

Smarttelefonen regjerer som det dominerende forbrukerapparatet, med eierandeler mellom 85% og 95% over land. Ledende innen produksjon og forbruk av smarttelefoner er imidlertid Kina, som har blitt det "globale episentret" for smarttelefoner, fant rapporten.

Kinas dominans av smarttelefoner begynte for fem år siden. "Rundt 2014 tok de kinesiske operatørene en samlet beslutning om å subsidiere kraftig oppgraderingsstien fra 3G til 4G eller LTE, og som ansporet en bølge av smarttelefonkjøp over hele Kina, som virkelig boltet den til en posisjon der den begynte å drive global sektor, "sa Hatt.

Cirka 30% av smarttelefoner selges i Kina, men salget tok et sentrum for et par år siden, ifølge rapporten.

Nedturen skjedde av noen få grunner. "En av dem var loven om store tall: Når du først kommer til et visst penetrasjonsnivå, er det vanskeligere å bevege seg opp fra det, så salgsveksten begynner å avta, " sa Hatt.

"For det andre la folk oppgraderingen til en ny telefon i lengre tid. Vi kaller den utskiftningssyklusen. Så det drev ut fra to til tre og tre og et halvt år per person.

"For det tredje begynte den kinesiske økonomien å avta, og det har en ringvirkning på hvor raskt forbrukerinntektene stiger, og derfor hvilken skjønnsmessig inntekt det er for kjøp av enheter, " sa Hatt.

Salget av smarttelefoner i Kina gikk opp igjen mot slutten av 2019 når Kinas økonomi stabiliserte seg og prisene fra innenlandske produsenter gikk ned, la Hatt til.

Kina vil også spille en betydelig rolle i opptaket av 5G smarttelefon-tilkobling. Rapporten fant at den eneste utgivelsen av 5G ikke vil føre til en tilstrømning av smarttelefonsalg, men Kina vil hjelpe med den generelle 5G-adopsjonen.

Nesten 50% av de kinesiske forbrukerne sa at de vil få en 5G-telefon så snart den er tilgjengelig, men det samme kan ikke sies for amerikanske forbrukere. Bare 28% av amerikanske forbrukere sa at de vil oppgradere til 5G når det er tilgjengelig, ifølge rapporten.

Grunnen til at Kina er med videre er at "de er en teknisk kunnskapsrik befolkning. De liker ny teknologi og er klare til å omfavne den ved første mulighet, " sa Hatt.

"I tillegg er Kina et land der prisene på 5G kommer til å være mye lavere enn andre markeder, og det gjør det lettere for forbrukerne å kjøpe det, " sa Hatt. "Så det er billigere priser, økt dekning og en enorm mengde markedsføring og salgsfremmende innsats som er lagt ned for å gjøre dem til en befolkning klar for 5G."

Mens USA for tiden henger etter Kina, sa Hatt at USA vil være en av 5G-lederne. "USA vil også være et avansert land, bare ikke så langt fremme i total størrelse som Kina er. Men som andelen av befolkningen, vil 5G-opptak faktisk være høyere i USA enn det er i Kina, " bemerket han.

2. Fragmentering sprer smarte hjem

Rapporten fant at eierskap til smarte hjemmeenheter gikk over hele verden i 2019, inkludert smarte høyttalere, media og underholdning og apparater.

Smarte høyttalere var den hurtigst voksende kategorien på grunn av fallende priser og enkle brukssaker. Underholdning ble dominert av smarte TV-er, og populære smarte apparater inkluderte tilkoblede lyspærer og innbruddsalarmer, selv om apparater var den mest nisjekategorien, ifølge rapporten.

Ingen har imidlertid klart å integrere alle de tre teknologiene under samme tak. For å beholde og oppnå popularitet, trenger smartenheter å være i stand til å få forbindelse med hverandre og ha mer komplekse brukssaker, fant rapporten.

"Det viktigste som kan hjelpe for videre adopsjon av høyttaler er å få den kunstige intelligensen (AI) i den digitale assistenten til et bedre nivå, " sa Hatt. "I utgangspunktet er de fremdeles overveiende rudimentære. Som 'minne meg om å shoppe' eller 'ta på Spotify.' Hva de egentlig påstår å gjøre på lang sikt for å komme til det punktet hvor de er assistenter.

"For eksempel:" Jeg vil ta familien med på ferie til Kroatia. Budsjettet vårt er 3000 dollar. Kan du gi oss noen hotellideer? " For å komme til massemarkedsnivået, må du ha det verktøyet som folk virkelig føler at deres liv blir forbedret som et resultat av enheten, og av den grunn er det virkelig der konkurranseslagområdet er å forbedre AI-algoritmene heller enn maskinvarepris per se, "sa Hatt.

3. Vi går inn i en bærbar renessanse

Mens mange har spådd døden for kategorien bærbar i flere år, er sektoren fremdeles i live og godt, ifølge rapporten.

"Mange mennesker har spådd døden til en kategori før, noe som bare ikke har skjedd. Men med gjenopplivingen av treningssyklister og tilkoblede helseklær, særlig blant tusenårsfolk i høyinntektsland som Storbritannia, Tyskland, Frankrike og USA, folk begynner å kjøpe disse tingene mer, "sa Hatt.

"Det er også en tilskuddskomponent der arbeidsgivere subsidierer de ansatte til å ta på seg treningssyklister eller forsikringsplaner som belønner folks kondisjon og som bedre sporer deres bærbare deler. Det er lettere for folk å bli begeistret for helsa deres enn det som har vært tidligere, "La Hatt til.

4. Tekniske giganter konkurrerer om relevansen

Rapporten identifiserte også noen av de største trendene med tech-giganter, inkludert Apple, Google, Amazon, Samsung, Microsoft og Huawei.

"Det ene er om Apple / Samsung-duopolet fortsetter i smarttelefoner. Sannsynligvis, ja, " sa Hatt. "Men den slags andel blir fliset av Huawei, og jeg forventer at den vil bli forsterket av andre kinesiske OEM-er som utvider den til Europa og Midt-Østen i løpet av de neste to til tre årene.

"Den gjensidige effekten er at Apple har vanskeligere for å konkurrere effektivt i Kina fordi prisene faller der, noe som ikke passer deres forretningsmodell veldig godt. De er et premiumprodukt. Apple risikerer å bli klemt inn i smarttelefonen Og av den grunn har de sett på en annen produktlinje, "tjenester som Apple Music, " for å fungere som en etterfølger eller i det minste et supplement til iPhone. De er bare ikke der ennå.

"Samsung, igjen, er på en god måte plassert som en tidlig bærerakett, men står overfor den samme priskonkurransen fra kineserne som jeg snakket om for Apple, " fortsatte Hatt.

"Når du snakker om Amazon og Google, er de ikke i smarttelefonbransjen fordi de er webselskaper, men for hjemmet er de de to lederne. Så regner med å se mye av bak kulissene FoU foregår i AI-algoritmer, "sa Hatt. "Og det vil være mye bak kulissene som jobber for å integrere enhetene sine med utslettet av produsenter av hvitevarer som Philips og Siemens som er der ute og prøver å kutte gjennom den fragmenteringen og øke opptaket raskere."

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du sjekke CES 2020-oppdateringen: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • 2020 Tech-konferanser og arrangementer du kan legge til i kalenderen din (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
  • 2020-budsjettforskningsrapport: Sikkerhet, skytjenester og digitalisering er de viktigste budsjettprioriteringene (TechRepublic Premium)
  • CES 2020 og videre: Hva du kan forvente (ZDNet)
  • Bilder: Alle de kule nye dingsene på CES 2020 (CNET)
  • CES 2020: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com