Ansette hemmeligheter: En tredjedel av jobbsøkerne innrømmer å lyve under intervjuet

De høyeste og laveste lønningene for IT-stillinger rangert av amerikansk statsgeografi spiller en viktig rolle i IT-lønningene. Her betaler statene de store pengene og de som skal unngås.

Bør du gjøre et intervju personlig eller via Zoom eller Skype? Få kan lande en jobb uten å tåle den skremmende og fryktede intervjuprosessen. I den glassfylte verdenen, den eneste responsen på det uunngåelige postkoret til "Hvordan gikk det?" er et rungende "Flott!" Men for mange er "jeg ikke sikker" det beste de kan mønstre. Unødvendigvis er det du sier høyt, dramatisk forskjellig fra det som er inne i hodet ditt.

En ny rapport fra JDP kartla nesten 2000 mennesker om intervjuopplevelsen deres, hvordan de hadde forhånd og hva som skjedde under intervjuet.

Resultatene fra rapporten, "The Experience of Interviewing in 2020", bekreftet langvarige oppfatninger, særlig innen kjønnsdynamikk, der statistikk avslører oppfatninger mellom menn og kvinner faktisk er forskjellige.

AWS: 9 proffe tips og beste praksis (gratis PDF) (TechRepublic)

Bukser i brann
Én av tre intervjuobjekter innrømmer å ha lyst om sitt personlige liv i et jobbintervju, og en av tre har gjemt noe på sosiale medier.

Fortsett for å intervjue
"CVen får deg intervjuet, men intervjuet får deg jobben, " sa Kendra Wilbur, COO for DuFord Law.

Men en annen leietaker sier at intervjuer mister effektiviteten, og at noen som gjør det bra i et intervju kanskje ikke er en stor ansatt, "Det er grunnen til at organisasjoner går mot å teste en kandidats egenskaper ved å gjennomføre personlighetstester og kompetansevurderinger, " sa Matt Thomas, president for WorkSmart Systems.

Bilde: JDP

I betraktningens øye
Flertallet av respondentene (88%) mener utseende kan påvirke andres kompetanseoppfatninger, så det bør ikke være noen overraskelse at 86% synes det er viktig å se fysisk attraktiv ut i et intervju.

"Utseende i dagens landskap kan være en veldig glatt bakke, men svært viktig, " sa Tony Boyle, president og administrerende direktør i HRdownloads Inc., men det er et spørsmål som ikke har så stor betydning for Boyle. "I dagens mangfoldige arbeidsstyrke passet ikke noe av det største kreative talentet jeg noensinne har ansatt, status quo i kleskodeavdelingen, og det er nettopp derfor jeg bruker policyen for ikke kleskode i alle selskapene mine."

I gjennomsnitt brukte respondentene mer enn en time på å tenke på, handle på eller plukke ut et intervjuantrekk.

For de kandidatene som bruker overdreven energi i antrekket, foreslår Susan Schimek, direktør HR ved Dinova, "business casual is a good bet", og advarer kandidatene om å gi avkall på duft, siterer for mye köln og en sterk lukt av sigaretter har vært motbydelig for henne.

Til tross for innsatsen og tankene som ble lagt ut i utseende, er mer enn halvparten, 54%, fortsatt bekymret for at noen aspekter av utseendet deres vil påvirke deres potensielle ansettelser.

Mens det å være pent er kritisk, sa Ashley Fernandez, en karriereovergangstrener, "Kan du være en fremragende kandidat som har knallfarget hår, piercinger eller tatoveringer? Visst at du kan. Intervjuer skal ikke være basert på utseende eller skjevhet. Utseende ikke det betyr ikke noe, men tilliten en kandidat skildrer. "

På den annen side mener 63% at de har hatt godt av utseendet i et intervju.

Kompetent eller likt?
En annen kategori hvor menn og kvinner har forskjellige meninger er hvordan 86% av alle intervjuobjekter foretrekker å bli sett på som kompetente mer enn mulig.

69% av mennene og 58% av kvinnene vil heller være kompetente, og 42% av kvinnene valgte likelige, mens bare 31% av mennene ønsket å bli likt.

"De fleste sier at de foretrekker noen kompetente, men avslører seg faktisk å foretrekke likhet, " sa Joseph Quan, medgründer og administrerende direktør i analytics-programvareselskapet Twine. "Det er menneskets natur; vi trekker mot mennesker som får oss til å føle oss komfortable. Den vanskelige delen med å ansette er å prøve å ta den personlige skjevheten ut av ligningen og ta en beslutning om hvem som skal gjøre den beste jobben."

"Så jeg foretrekker generelt kompetanse, " avsluttet Quan. "Samtidig kan du ikke skille personlighet og kulturell passform fra den vurderingen. Du må huske på at dette er noen du vil jobbe med hver dag i uken. De trenger ikke å være ditt beste venn, men hvis du ikke kan etablere en rapport, vil kommunikasjon og produktivitet lide. "

Ikke speed dating
En av fem av de intervjuede sa at de har blitt flørt med under et intervju, og det er en betydelig forskjell mellom kjønn, og hvordan de reagerer: 58% av kvinnene flørter tilbake, men 71% av mennene sa at de flørter tilbake.

Å bli personlig
En intervjues hovedansvar er ikke å få en kandidat til å føle seg komfortabel, men intervjueren skal holde samtalen flytende og holde spørsmålene passende.

Ifølge respondentene skjer det ikke så ofte som det burde - 59% har blitt spurt om sitt personlige liv og en av tre (36%) har blitt spurt om forholdet deres status.

En av tre er ukomfortable med å diskutere sitt personlige liv i intervjuer.

Men komfort generelt er også delt mellom kjønn: 71% av mennene sier de er komfortable, men bare 57% av kvinnene hevder det samme.

Forstyrrelse av privatlivet
Mens kandidater er opptatt av å legge frem sitt beste selv, avslører studien at mange intervjuere bringer opp temaer som ble ansett som ulovlige: 37% av kvinnene ble spurt om planer for barn, sammenlignet med 27% av mennene. I følge rapporten er barn et følsomt tema, spesielt for kvinner; 50% av kvinnene bekymrer barn kan påvirke andres synspunkter på deres produktivitet.

"Selv om det i noen tilfeller kan være en måte å få kontakt med intervjueren, generelt sett, er personlige spørsmål ikke en nødvendig del av intervjuprosessen, " sa Nate Masterson, HR-sjef, Maple Holistics.

Men noen intervjuere finner verdi i mer uoverkommelige spørsmål, "Ethvert spørsmål som hjelper med å forutsi innebygd jobb er nyttig", sa Mike Fitzsimmons, medgründer og administrerende direktør i Crosschq, "Til dette formål kan 'personlige' spørsmål være veldig forutsigbare når det gjelder å bestemme langsiktig tenure ".

Fortsatt sa NY-baserte advokat Aaron Messing, som spesialiserer seg på rådgivning av bedrifter om ansettelse, "Å rekruttere og intervjue kan utsette arbeidsgivere for potensielt betydelig juridisk ansvar, og det er viktig å sikre at intervjuer er klar over hvilke spørsmål eller avgjørelser som er upassende eller diskriminerende."

Selv om høflig personlig samtale er passende, kan selv utilsiktede spørsmål om et beskyttet kjennetegn (f.eks. Alder, religion, opprinnelse, sykehistorie, sivil- eller familiestatus, etc.) være grunnlag for et krav om diskriminering. Det er lett å krysse linjen indirekte, "Messing sa at hvis du spør et eksamensår, eller hvis de har barn, kan det" antyde aldersskjevhet eller skjevhet i forhold til ekteskap / familie. Prøv å begrense intervjuspørsmål til de som er rimelig knyttet til jobbmuligheten. "

Bilde: JDP

Penger, penger, penger
I sosiale situasjoner er det ikke noe å diskutere penger, men selv om det fremdeles er et følsomt tema, viser studien at både menn og kvinner har like komfortable forhandlinger om tilbud ... hvis de får sjansen, fordi bare to av fem (41%) kandidater forhandler om hvert tilbud som de mottok .

Alvor? Telefoner av!
Til slutt, selv om dette virker som sunn fornuft, "Kandidatene må tause telefoner, smartklokker og andre enheter under intervjuer, " sa Schimek. "Jeg er fortsatt overrasket når jeg ser et kandidatblikk gjentatte ganger på telefonen eller se på dem under et intervju. Det er dårlige manerer, og hvis du ikke kan fokusere på intervjuet, hvordan kan jeg forvente at du fokuserer på jobben?"

metodikk
Fra 15. til 18. november 2019 undersøkte JDP et like antall 1 997 menn og kvinner i alderen 18 til 70 år.

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • 2020 Tech-konferanser og arrangementer å legge til i kalenderen din (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Fjernarbeid 101: Profesjonell guide til handelsverktøyene (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2020 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknikkhistorikk: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Jovanmandic, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com