Hvordan 5G vil gi nye muligheter for tilkoblede enheter

Bekymringer innen cybersikkerhet og fysiske utfordringer: Det du trenger å vite Dan Patterson diskuterer hvordan 5G vil muliggjøre IoT, AR, VR, 3D-gjengivelser og mer. Han snakker også om de mange problemene med cybersikkerhet med 5G.

Mer om nettverk

 • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
 • 8 datasenterprognoser for 2020
 • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
 • 5G mobilnett: Et jukseark

Tilkoblede enheter dominerer forbrukermarkedet, og 5G er i ferd med å ta disse mulighetene til nye nivåer, ifølge en Deloitte-rapport onsdag. Den gjennomsnittlige amerikanske husholdningen har gjennomsnittlig 11 tilkoblede enheter, inkludert syv smarte skjermer for å se innhold. Og videre vedtakelse av smarttelefoner, neste generasjons underholdning og smarte hjem vil alle bli styrket av utgivelsen av 5G, melder rapporten.

5G mobilnett: En innsideveiledning (gratis PDF) (TechRepublic)

"Folk er forelsket i å være koblet til enhver tid; spesielt hvis det gir dem tilgang til informasjon og underholdning, " sa Kevin Westcott, nestleder i Deloitte. "Den virkelige spennende delen for forbrukerne er hva innovatørene vil gjøre med 5G."

I det siste hadde forbrukere en tendens til å lære om teknologier når de ble tilgjengelige for allmennheten. Med 5G er imidlertid forbrukere godt klar over løftene fra teknologien. Siden tilkoblingen har vokst så betydelig, har forbrukerne økt forventningen og forventningene rundt høye hastigheter og 5G-sanntidsforbindelser i sanntid, sa Westcott.

Deloittes rapport om tilkoblings- og mobiltrender fant at forbrukerne er klare til å ta i bruk 5G-enheter. Flertallet (67%) av forbrukerne sa at det er mer sannsynlig at de vil oppgradere til en 5G-kompatibel smarttelefon når 5G blir tilgjengelig. Ytterligere 62% av forbrukerne sa at de sannsynligvis vil bytte ut deres hjemmenettverk med 5G Wi-Fi-tjeneste.

Effekten av 5G på tilkoblede enheter og nettverk vil være betydelig, viser rapporten.

Adopsjon av 5G og smarttelefon

Oppdateringssyklusen for smarttelefonen blir lengre: Nesten en av tre forbrukere sa at de har en smarttelefon som er minst to år gammel. Mindre enn 60% av forbrukerne sa at de planlegger å kjøpe en ny smarttelefon i løpet av de neste to årene, og 5G kan være en faktor, fant rapporten.

"Det er to ting som skjer der, " sa Westcott. "Det ene er at det er forventning for neste generasjon, 5G. Det har også vært moderate økninger med hver generasjon av telefonene; vi får litt bedre skjermer, litt bedre lyd, kanskje bedre kameraer, men det har ikke vært et stort sprang fremover —Når vi kommer til 5G. "

Mer enn halvparten (52%) var enige om at deres nåværende telefon har de mulighetene de trenger, eller at funksjonene til nye telefoner ikke er avanserte nok til å garantere oppgradering. Andre (40%) siterte økonomiske faktorer som grunnen til at de ikke vil oppgradere, ettersom telefonene er for dyre eller ikke er verdt å oppgradere, fant rapporten.

5G og underholdning

5G vil også ha en betydelig innvirkning på neste generasjons underholdning, spesielt ettersom flere transportører investerer i og ruller ut 5G de neste par årene, fant rapporten.

Rundt 43% av forbrukerne sa at de har problemer med å se videoer på smarttelefonene sine, og 41% sa at de føler at mobildataene deres ikke er raskt nok, viser rapporten. 5G kan forbedre forbedring av mobilvideoopplevelsen for forbrukerne drastisk.

Mer enn 40% av Gen Z-forbrukerne sa at de vil spille flere mobile videospill med 5G, og nesten 35% av Gen Z og tusenårene sa at 5G ville endre hvordan de bruker augmented reality og virtual reality (AR / VR), fant rapporten.

"Når transportører ruller ut 5G i USA, vil et betydelig antall forbrukere ta i bruk tjenesten raskt - hvis den leverer sitt løfte om raskere hastigheter og bedre dekning, " sa Westcott i pressemeldingen. "Store nettverk og studioer vil fortsette å lansere sine egne streaming- og andre datatunge underholdningstjenester som online flerspillerspill, augmented reality og virtual reality, og fremskynder løpet for å tiltrekke og beholde kunder. Tilbyder som kan tilfredsstille" tilkoblings-pluss- innholdsligningen først vil sannsynligvis være den mest vellykkede. "

Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomhet (gratis PDF) (TechRepublic)

5G i hjemmet

Smart home-teknologi vil se de største effektene av 5G, spesielt hvis 5G baner vei for integrering av smarte enheter, sa Westcott.

Bare 28% av forbrukerne bruker minst en enhet for automatisering og kontroll av hjemmet, for eksempel en termostat, belysningssystem eller et sikkerhetskamera koblet til internett. Imidlertid rangerer 62% av hjemmeautomatiseringsbrukere 5Gs potensial for å tilby bedre tilkoblingsmuligheter i hjemmet som en av de tre beste mulighetene som sannsynligvis vil få dem til å bruke 5G, viser rapporten.

Vi har sett begynnelsen på integrering av smarte hjem og enheter, der forbrukere bruker enhetene sine for å justere lys eller apparater, men 5G kan muliggjøre enda større funksjonalitet, sa Westcott.
For eksempel: "Jeg har et hjemmeautomatiseringssystem, men det er ikke integrert med noe annet enn at det er koblet til internett, så jeg kan snakke med telefonen min. Min frustrasjon er alltid hvis jeg kjører inn i huset mitt, og jeg er den første hjemme, det bærbare, klokken min eller telefonen min, skal kunne grensesnitt med hjemme-automatiseringssystemet mitt, "sa Westcott.

"Verktøyene skulle slå på lysene i stuen og på kjøkkenet, som er det første jeg alltid går. Det skal vite alt dette, " fortsatte Westcott. "Men hvis jeg kommer hjem, og barna mine er hjemme, er det kanskje en annen setting; kanskje det slår av fjernsynet de ser på og slår på fjernsynet på rommet sitt, så de vet å forlate og gå til rommet sitt."

"Jeg vil virkelig at alt dette skal integreres, og 5G vil være en av de tingene som gjør at vi kan hoppe over den neste muligheten, " la han til.

5G og personvern

Personvern er fortsatt en viktig bekymring for brukerne, mens data og sikkerhetsbrudd forblir i det offentlige øyet. Spesielt føderale lovgivninger gjorde folk mye mer bevisste på personvernet, da ting som GDPR og California Consumer Privacy Act gjorde overskrifter, sa Westcott.

Flertallet (72%) av de spurte var enig i uttalelsen, "Jeg er mer klar nå om hvordan dataene mine blir samlet inn og brukt enn for et år siden." Likevel, mer enn halvparten (52%) av respondentene sa at verdien de får fra sine nettjenester oppveier personvernkontoer, viser rapporten.

"Forbrukerne begynner nå å forstå den enorme mengden data som blir samlet inn og verdien de gir opp, " sa Westcott. "Mye av forskningen vår sier at folk er villige til å gi fra seg noen personopplysninger hvis de får verdi for det, men de vil definitivt kunne kontrollere det og slette personopplysningene deres hvis de ikke får verdi, eller de er bekymret. "

Cirka 59% av forbrukerne sa at de er "veldig" eller "ekstremt" opptatt av smarttelefondataene; 73% sa det samme når det gjelder sikkerheten til smarthøyttalerne sine; og 72% rapporterte samme bekymring for hjemmeautomatiseringsenheter, ifølge rapporten.

De aller fleste (91%) mener de burde være i stand til å kontrollere, redigere og slette sine personopplysninger, viser rapporten.

For å holde seg beskyttet, anbefalte Westcott å ikke bruke en pålogging fra et sosialt nettverk for å registrere seg på andre plattformer. I tillegg bør brukerne være på vakt mot hvilken informasjon apper ber om, spesielt kontakt- og adressebøker. Bevissthet er nøkkelen for å holde data beskyttet, sa Wescott.

For mer kan du sjekke hvordan du navigerer i cybersikkerhet i en 5G-verden på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • 5G mobilnett: Et jukseark (TechRepublic)
 • 5G mobilnett: En innsideveiledning (TechRepublic nedlasting)
 • Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomheten (TechRepublic Premium)
 • Hva er 5G? Alt du trenger å vite om den nye trådløse revolusjonen (ZDNet)
 • De beste alternativene for innbytte av mobiltelefoner for iPhones og Android-telefoner (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • 5G: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
metamorworks, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com