Hvordan suksessfilmer gjorde New Zealands hovedstad til et blomstrende oppstartsmekka

Bilde: Tourism New Zealand

New Zealands hovedstad, Wellington, steg til berømmelse da filmer som Lord of the Rings, Avatar og King Kong gjorde byen om til deres filmsett, og deres produksjons- og etterproduksjonssenter, ifølge Chris Whelan.

Whelan er administrerende direktør i Wellington Regional Economic Development Agency (WREDA), byrået som er ansvarlig for å fremme samarbeid mellom næringsliv og myndigheter i Wellington. Han mener at disse filmene og Wellingtons antatt "fenomenale" kreative næring skapte byens blomstrende oppstartsscene, som siden har sølt inn i teknologibransjen.

"Hvis du spør meg hva den hemmelige sausen er, er det det faktum at alle disse menneskene på en gitt dag i uken kan støte på hverandre, dele ideer og jobbe sammen, " sa han.

Men Wellington har ikke alltid vært slik. For 15–20 år siden ble Wellington faktisk betraktet som en regjeringsby. Whelan sa at en del av endringen har skjedd gjennom krefter som globalisering og urbanisering, og byen anerkjente at den måtte flytte med tiden for å forbli økonomisk konkurransedyktig.

"Vi anerkjenner som en by, og som en gruppe gründere og innovatører, er vi et land med 4, 5 millioner mennesker og en by på 300 000 og vi har ikke råd til å fokusere bare på oss selv, " sa han.

"Så helt fra begynnelsen av har vi en kultur som sier: 'Vi vil være globalt orientert, vi vil drive innovasjon og drive digital teknologi.' Jeg tror det var her den erkjennelsen kom fra, "sa han

Whelan erkjente at støtte fra New Zealand-regjeringen, gjennom innføring av ytterligere rammer og finansiering, har bidratt til å drive gründerkulturen i byen.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

For eksempel, tilbake i 2014, slo New Zealand-regjeringen og Workhere, et selskap som kobler talent fra hele verden til New Zealand-baserte selskaper, sammen for å starte en kampanje merket "The Innovation Islands" for å tiltrekke IT-talent fra Australia og andre land i regionen, så vel som Kiwi-pats for å bli med i New Zealand-sektoren. Dette så selskaper inkludert Xero, Orion Health og Datacom dra nytte av kampanjen.

New Zealand-regjeringen kunngjorde den gangen også at de investerte 28, 6 millioner dollar på fire år for å støtte IKT-studenter, i håp om å tiltrekke seg toppstudenter og akademikere, og koble dem til lokale høyteknologiske firmaer.

Nylig introduserte den newzealandske regjeringen initiativet Global Impact Visas PDF, som hadde som mål å tiltrekke flere gründere til å etablere sin virksomhet i New Zealand. Visumene vil i utgangspunktet kjøres som en del av en fire år lang pilot der det forventes 400 visum.

Whelan la til et annet sentralt aspekt for å skape en blomstrende gründerkultur, og gjør det til en attraktiv by å bo i.

Han spionerte for eksempel at Wellington har flere kafeer og restauranter per innbygger enn New York; det er den høyest betalte befolkningen per innbygger i New Zealand; levekostnadene er lavere enn Auckland og de største østkystbyene i Australia; og folk har muligheten til å sykle på jobb eller sykle, løpe og padle ombord på lunsjpausene.

Han la også til at det er en attraktiv mulighet for New Zealand og Australia til å samarbeide for å dra nytte av Trans-Tasman forretningsmuligheter, og understreket at Australia kan lære av New Zealand, spesielt Wellington, i å bli en såkalt vektløs økonomi.

"Jeg vil gå langt som å si i stedet for å gjøre det til Australia eller New Zealand, vi burde se på dette som en ANZAC mulighet for oss til å ta på oss i det sørøstlige hjørnet av verden ... i innovasjonsrommet, det digitale rommet og kreativt rom, og for at Australia og New Zealand skal samarbeide rundt det og ta Trans-Tasman-evner til verden. "

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com