Hvordan Chatham Financial optimaliserte big data for bedre innsikt

Bilde: iStock / tonymelony

Chatham Financial betjener mer enn 1600 kunder over hele verden, og tilbyr renter, valuta (valutavaluta), og råvaresikring og sikringsbokføring. Som et lite og mellomstort selskap (SMB) må det konkurrere med veldig store virksomheter som har størrelser større IT-ressurser og budsjett. Følgelig må Chatham Financial finne en måte å optimalisere sin intelligensinnsamling fra big data på samme tid som den sikrer sikkerheten og sikkerheten til klientdata.

"Våre klientdata er absolutt sakrosankt for oss, " sa Matt Roberts, Chatham Financials markedsanalysesjef.

Dette var grunnen til at Chatham trengte maksimal sikkerhet når den fraktet data fra skytekilder utenfra og inn i et internt datavarehus som det ønsket å bygge.

"Vi måtte bestemme hvem i selskapet som skulle ha tilgang til hvilke data på dette lageret, og hva regler for tilgang ville være, " sa Roberts. "Vi måtte også definere hva vår sikkerhetskopieringsprosess ville være, hvor ofte vi ville oppdatere dataene våre for å sikre valutaen deres, og hvilken type sikkerhetskryptering vi ønsket å bruke på dataene, slik at de forblir ugjennomtrengelig for alle som er uautoriserte til å få tilgang den."

Som en ressurssensitiv SMB ønsket ikke Chatham Financial å gjøre hele enden for å avslutte prosessen på egen hånd - så den fant en forretningspartner og løsning med DataDirects Progress-kontakter som sikkert kunne transportere data fra skybaserte tjenester som Salesforce og Marketo inn i Chathams interne datavarehus.

"Vi sparte mye tid på å gjøre datatransportprosessen på denne måten, " sa Roberts. "Det som kan ha vært en seks måneders dataintegrasjonsprosess i lageret, tok bare noen uker ved å bruke koblingsprogramvaren. Inntil vi prøvde det, visste vi ikke sikkert om transportmetoden ville fungere som vi ville ha den, så vi prøvde først et konseptbevis, som viste seg å være vellykket. Vi flyttet deretter til en bedriftsversjon av kontaktene. "

Chatham Financials datavarehus har kjørt nå i ni måneder, og de er fornøyde. Roberts sa at rapportene fra datavarehuset er gode, og svarer hurtig på analytiske spørsmål.

"Tilkoblingsprogramvaren sikrer transport og sikkerhet under transport av dataene våre og bidrar til å jevne spillfeltet siden vi ikke har IT-ressursene som større firmaer gjør, " sa han.

Viktigst for sluttvirksomheten har Chatham Financial nå mer nøyaktig rapportering (og innsikt) om kundeadferd. "Datavarehuset hjelper oss med mer proaktivt å bruke informasjonen på nettstedet vårt til leadgenerering, så vel som å spore hvem som deltar på webinarene våre, hva de demografiske referansen til deltakerne er og hva tilbakemeldingene er. Vi har også et bedre håndtak på det åpne priser for e-postene våre, samt hva som vil gjøre at en person melder seg ut. "

Roberts sa at suksessen med programmet var i å kunne "gjøre rapportene fra datavarehuset umiddelbart brukbare ved å gi brukerne mer innsikt i markedet og deres kunder." Verdien som rapporteres, påvirker også bedriftskultur og prosesser.

"Fremfor alt er det viktig å ha en aktiv sponsor av din dataanalyse som er i toppledelsen, " sa Roberts.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com