Hvordan koble til og fra Windows 7 og Linux ved hjelp av TightVNC

Et av de viktigste aspektene ved en datamaskin, fra et administrativt synspunkt, er muligheten til å håndtere administrasjon eksternt. Nesten hvert operativsystem tilbyr verktøy for en slik oppgave, men hva gjør du når du vil gå på tvers av plattformer? Det beste alternativet er VNC ( Virtual Network Computing) . Hvis du kobler til en Windows Terminal Server, er oppgaven enkel ... men hvis du vil koble til et Windows-skrivebord fra en Linux-klient, kan det hende du har problemer med å koble til RDP. I stedet vil du ha VNC, og den beste måten å få VNC på er ved å bruke TightVNC.

TightVNC er et gratis VNC-verktøy som tilbyr både en seer og en server for Windows-klienter og en server for Linux-klienter. La oss se på hvordan du setter opp nødvendige servere på begge operativsystemene slik at du kan logge på eksternt.

Linux til Windows

Som du forventer er installasjonen av TightVNC enkel på en Windows-klient. Alt du trenger å gjøre er å laste ned riktig installasjonsfil fra nedlastingssiden TightVNC, dobbeltklikke og gå gjennom installasjonen. Det er veldig rett frem.

Når du først har TightVNC installert, flyr imidlertid rettferdigheten ut av vinduet. For å opprette forbindelse til den maskinen, må TightVNC-serveren konfigureres og startes. For å gjøre dette må du først klikke på Start | Alle programmer | TightVNC | TightVNC-server (applikasjonsmodus) | TightVNC Server - Offline-konfigurasjon . Fra dette vinduet, klikk på Server-fanen (se figur A ) og konfigurer TightVNC-serveren til dine behov.

Figur A

Du må angi et passord for innkommende tilkoblinger, og dette passordet kan ikke være tomt.

Det minste du trenger å stille inn er et passord. Når dette er satt er du klar til å starte serveren. Klikk Start | for å starte serveren Alle programmer | TightVNC | TightVNC-server (applikasjonsmodus) | Kjør TightVNC Server. Du vil ikke se noen programmer starte siden dette bare er en demon som kjører i bakgrunnen.

Nå fra Linux-boksen din, åpne opp standardvisningen for eksternt skrivebord, skriv inn IP-adressen til Windows VNC-serveren og koble til. Du blir bedt om et passord før tilkoblingen blir fullført.

Hvis du ikke er sikker på hvilken VNC-visning jeg skal bruke, er min personlige favoritt Vinagre, en brukervennlig VNC-visning til GNOME-skrivebordet.

Windows til Linux

Denne er litt enklere. Jeg vil vise deg hvordan du konfigurerer denne tilkoblingen på en Ubuntu 10.10-maskin. Det første trinnet er å installere tightvncserver . Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

  1. Åpne Ubuntu Software Center.
  2. Søk etter tightvncserver (Ingen anførselstegn).
  3. Klikk på Installer-knappen for tightvncserver.
  4. Skriv inn sudo passordet ditt.

Når dette er fullført er du klar til å koble til. Følg disse trinnene for å få serveren til å gå.

  1. Åpne et terminalvindu.
  2. Gi kommandoen tightvncserver .
  3. Du blir bedt om å oppgi et passord.
  4. Angi et passord som bare kan vises hvis nødvendig.

Du er nå klar til å koble til Linux-boksen din med TightVNC Viewer. For å åpne dette verktøyet, klikk på Start | Alle programmer | TightVNC | TightVNC Viewer. Når dette nye vinduet åpnes, må du oppgi IP-adressen med porten 5901 inkludert. Så stedet vil være 192.168.100.21:5901. Hvis du ikke går inn i porten, vil Windows-versjonen av TightVNC Viewer anta at porten er 5900 og vil ikke kunne koble til.

Ved vellykket tilkobling vil du bli bedt om å angi passordet da du startet serveren på Linux-maskinen. Med vellykket autentisering blir du koblet til (se figur B ).

Figur B

TightVNC Viewer til tightvncserver betyr enkel fjernadministrasjon av en Linux-maskin fra en Windows-vert.

Siste tanker

Det er mange måter å koble til en ekstern maskin. Å ha en enhetlig metode (som å bruke TightVNC begge veier) forenkler oppgaven på mange nivåer. Hvordan oppretter du fjerntilkoblinger? Bruker du VNC, RDP eller annen tredjepartsprogramvare (for eksempel Logmein)? Del dine eksterne opplevelser med dine andre TechRepublic-seere.

© Copyright 2021 | mobilegn.com