Hvordan digital helseklinikk Maven revolusjonerer kvinners helsevesen

En ettermiddag, klokka 13:30 på prikken, dukket det opp en varsling på iPhone-en min, som varslet om at en videosamtale kom inn. Det var Rebecca Callahan, en sykepleier som jobber med Maven, den første digitale helseklinikken for kvinner. Vi koblet bare til et intervju gjennom appen, men i det øyeblikket jeg klikket på "svar", ble jeg øyeblikkelig rammet av det enorme potensialet med denne tjenesten.

Et skjermbilde av Maven. Bilde: Lyndsey Gilpin / TechRepublic

Normalt sett, hvis jeg hadde et spørsmål om prevensjon mellom nå og neste checkup, måtte jeg ringe gynekologen min, stille en avtale antagelig uker nedover linjen, gå inn, betale en tung co-lønn, vente 45 minutter og deretter bruke fem minutter med en oppjaget sykepleier utøver for litt informasjon som de sannsynligvis kunne ha fortalt meg over telefonen.

I stedet satt jeg komfortabelt hjemme og startet en 10 minutters økt med en kvinnelig helsesøster i New York. Jeg hadde hennes fulle oppmerksomhet. Det var stille. Og hvis det var en skikkelig avtale, hadde det bare kostet meg $ 18. Hun trenger ikke engang å vite navnet mitt.

Maven ble grunnlagt av Kate Ryder, som tidligere jobbet med investeringer og startups. Gjennom sin karriere og livet i slutten av 20-årene, innså hun mengden spesialiserte helsetjenester kvinner trenger gjennom hele livet, og den lille tilgangen så mange av dem hadde til det.

Plattformen er mest for kvinner i fertil alder som enten ønsker å forhindre en graviditet, er gravide og har spørsmål til dulas om fødsel, eller vil vite mer om visse aspekter ved fødselomsorg - som å forstå forskjellen mellom "baby blues" og fødselsdepresjon, eller konsentrasjon av amming. I fem stater kan sykepleierutøvere skrive resepter for kvinner.

"Det er noen virkelig alvorlige problemer som kan oppstå i mellom hun føder og når hun går til leverandøren sin for en seks ukers kontroll, " sa Callahan. "Vi ønsker å fylle ut hullene for kvinner når de ikke ser en vanlig leverandør for deres omsorg."

Maven er et av de første porteføljeselskapene til Female Founders Fund, et nytt VC-firma for kvinnelige grunnleggere som ble lansert av Anu Duggal tidligere i år, og nettopp lansert en offentlig beta. Ryder planlegger å forbedre produktet når de får tilbakemeldinger fra spekteret av kvinner som begynner å bruke det.

"Vi kjernen er tilgang og kommunikasjon, " sa Ryder.

Allerede, ikke en måned etter lansering, har en Maven-leverandør skrevet resept på prevensjon for en 24-åring. En 59-åring fortalte selskapet at hun elsket sin personlige sykepleier.

En annen sak om klassisk bruk, sa Callahan, får en UTI en helg og ikke ønsker å besøke et presserende omsorgssenter. "Det er så mange problemer som er små, og du kan raskt løse dem ved å snakke med en profesjonell, " sa hun.

Når en kvinne har lastet ned appen, blir hun spurt om hvorfor hun bruker tjenesten - for henne eller barnet sitt. Deretter blir hun spurt om hun vil være anonym eller ikke. Hvis hun vil bli sett på som seg selv, kan leverandørene se hennes helsejournal og få tilgang til informasjonen hennes, og skrive resept hvis hun er i en av de fem statene som er tillatt.

Men hvis hun velger anonym, kan hun fortsatt bruke det. For eksempel er det ingen OBGYN her i Kentucky, men jeg kan planlegge en avtale med en i New York for en second opinion og få tilgang på den måten. Det anses som utdanning, snarere enn en medisinsk avtale, siden sykepleierutøveren ikke ville vite navnet mitt. Mange kvinner ønsket å være anonyme fordi det er så mye kvinner som går gjennom - fra pubertet, til kroppsbildeproblemer, til fruktbarhetsproblemer, til kroppsendringsproblemer. Vi trenger ikke nødvendigvis å gå til lege hver gang, men ønsker å snakke med en medisinsk fagperson om det i stedet for å Google det.

Maven har en annen app for leverandører som heter M Practice, et programvareprodukt de bruker til fakturering, planlegging og forskrivning. Forskrivere kan koble seg til nettverket og stille tilgjengeligheten basert på offline-praksis, eller ta nye pasienter online. Mange tilbydere tweeter ut sine personlige koder for å få på sine egne pasienter.

En av tingene som har vært en hyggelig overraskelse de siste månedene, sa Ryder, har funnet en måte å bruke en trygg, sikker plattform for digital helse på. I det siste har hun funnet ut at så mange tilbydere bruker Skype, videosamtaler og tekstmeldinger i et usikkert miljø for å snakke med pasienter. Med Maven elimineres det personvern- og sikkerhetsproblemet.

Callahan, som også jobber klinisk på et kontor i New York, har tre små barn under fire år. Hun er en rådgiver og sykepleier utøver på bedriften på deltid og elsker det fordi når hun er hjemme, kan hun stille tilgjengeligheten for avtaler mellom aktiviteter når barna hennes sover. Tilbyderne, som Callahan, beholder flertallet av hva avtalen koster, og Maven tar en prosentandel.

Men det er flere store utfordringer for Maven som en banebrytende digital helse-plattform, og en er lisensiering, sa Ryder.

Å være i Kentucky, kan jeg for eksempel ikke se en OBGYN i New York med mindre jeg forblir anonym - så jeg kunne ikke få resept hvis jeg trengte en. Det gjør det vanskelig for Maven å skalere. Det er måter rundt det, som å ha visse leverandører som får lisens i flere stater, men det er en viktig samtale som vil fortsette å utvikle seg med fremskritt for telemedisin.

Den andre utfordringen - og muligheten, la Ryder til - er at sykepleierutøvere bare kan øve autonomt i 20 stater. Hennes endelige mål for Maven er å gi kvinner en 360 graders digital klinikk, med en OBGYN, ernæringsfysiolog, sykepleier og en terapeut alt under ett tak, men det kan ikke skje før sykepleierutøvere har lov til å jobbe uten legetilsyn.

Det er mange som kjemper for det fordi det er mangel på leger i primæromsorgen de neste årene, og bransjen vet det, sa Ryder, så en måte å avbøte på er å la sykepleiere utøve praksis til det fulle omfanget av deres evner.

En kjernedel av Maven sin modell er å jobbe med sykepleierutøvere. Selskapet har rekruttert nesten 1 000, men har lansert med drøyt 300. De vet dem alle, gjør casestudier, referansesjekker og intervjuer.

I New York trenger ikke sykepleiere å praktisere under lege - de kan praktisere uavhengig, og det er grunnen til at disse statene ble valgt. Så hvis en kvinne der har en UTI, kan hun laste ned Maven, bestille en avtale med en sykepleier og hente resept på et apotek i løpet av timen.

"Våre leverandører er veldig tålmodige og virkelig oppdragsdrevet for å gjøre kvinners helse bedre. Og siden vi er den første plattformen som virkelig takler kvinners helse med telemedisin, jobber vi bare med mange fantastiske mennesker som aldri har jobbet med telemedisin før, men er bare så spent på å prøve det. "

Maven har også et forum, der alle kan stille et spørsmål og få det besvart av en leverandør. Det er spesielt nyttig hvis de ikke trenger svar umiddelbart, eller bare vil bla gjennom innholdet og diskusjonene for å lære mer om et emne. Og forskjellige typer tilbydere svarer på spørsmålene, slik at du kan ha en OBGYN, sykepleierutøver og ammingskonsulent som gir forskjellige perspektiver.

"Det blir et flott pedagogisk verktøy og en måte å få kontakt med samfunnet vårt for ting som er enda mindre enn en videoavtale, " sa Ryder.

Bare en uke før denne historien ble skrevet, hadde en venn av meg og jeg en samtale om frykten for bivirkninger ved prevensjon. Vi ante ikke hvordan vi skulle finne ut mer om dem, og vendte oss til internett. Det var ikke første gang vi hver gang brukte timer på å søke gjennom Google, livredde for rykter på Yahoo-fora fra 2005. Selv om jeg ikke kan bruke den til full kapasitet ennå, ser Maven-appen når jeg sveiper gjennom iPhone-en trøstende fordi Maven tilbyr en følelse av trygghet i en tid der det virker som om stussen strammer inn på kvinners reproduktive rettigheter. Det gir en følelse av at ja, vi går fremover, og flere kvinner vil få tilgang til omsorgen og informasjonen de trenger.

Ryder oppsummerte det på enklere ord: "Så mange kvinner har så mange spørsmål."

Det fine med teknologi, telemedisin og digital helse - og kraften til et selskap som Maven - er at vi kan få svar.

© Copyright 2020 | mobilegn.com