Hvordan blokkerer jeg tilgang til nettsteder med ProCon Latte?

Uansett årsak, er det tidspunkter der du må kunne blokkere tilgang til bestemte nettsteder. Det største problemet med denne prosessen er å hindre brukere i å se de tusenvis av tusenvis av svartelistede nettsteder du ikke vil at de skal se. En bedre løsning er å ansette en hvit liste over nettsteder som bare lar brukerne se nettstedene du har konfigurert slik at de kan se dem.

Det er mange applikasjoner der ute som lar deg kontrollere surfing via hvite lister. Men ingen av dem er så enkle og like effektive som ProCon Latte.

Selvfølgelig kan du spørre deg selv: "Hva er bra med et Firefox-tillegg til å blokkere brukere når brukerne ganske enkelt kan deaktivere det?" Heldigvis har utviklerne av ProCon Latte tenkt på dette også. Du kan passordbeskytte dette hvitlistefilteret, slik at bare autentiserte brukere kan endre innstillingene eller deaktivere plugin-modulen.

Og ProCon Latte er kryssplattform klar med installasjonskandidater for Linux, Windows og Mac, og det fungerer med Firefox 2.x - 3.x.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic. En tidligere versjon av ProCon Latte er tilgjengelig fra TechRepublic Software Library.

Komme og installere

Som du kan forvente, er å installere ProCon Latte så enkelt som å installere en hvilken som helst annen Firefox-utvidelse. Du besøker ProCon Latte-utvidelsessiden, klikker på Legg til i Firefox-knappen, samtykker i lisensavtalen og starter Firefox på nytt når du blir bedt om det.

Hva skal jeg gjøre nå?

Det første du trenger å gjøre er å åpne opp ProCon Latte. For å åpne Latte-vinduet, gå til Verktøy-menyen og velg ProCon fra listen. Dette vil åpne hovedvinduet der du kan ta vare på konfigurasjonen din ( figur A ).

Figur A

Ved installasjon er det eneste aspektet av ProCon Latte som er aktivert Explicate Material Filter.

Generelle innstillinger

I vinduet Generelle innstillinger ( figur B ) er det mange alternativer. Du kan umiddelbart se, i venstre rute, statusen til hvert av filtrene.

Figur B

Hvis du ser en grønn sjekk etter statusen til et filter, er den aktivert.

I vinduet Generelle innstillinger er det tre bestemte innstillinger du vil ta vare på med en gang:

  • Lag et passord
  • Hindre å være deaktivert eller avinstallert, og
  • Lås om: config

For å angi et passord, klikker du på Sett passord-knappen og skriver inn passordet to ganger. Når du har gjort dette, må brukeren oppgi passordet for å åpne ProCon Latte-vinduet.

Men ikke tro at du er ferdig med å låse dette bare fordi et passord er satt. Den smarte brukeren kunne oppgi "about: config" i URL-linjen, søke etter ProCon-oppføringen og deaktivere den derfra. Heldigvis kan du deaktivere ProCon-oppføringen fra omtrent: config.

Du vil også kontrollere oppføringen Hindre fra å være deaktivert eller avinstallert. Dette vil forhindre at brukerne dine åpner Addons-vinduet og deaktiverer ProCon fra listen over installerte Addons.

Sett opp den hvite listen

For å sette opp den hvite listen din, er alt du trenger å gjøre å gå til hvitlistefanen og konfigurere nettstedene du vil tillate. Du vil se tre nettsteder som allerede er inkludert i listen ( figur C ). Først må du faktisk aktivere denne funksjonen ved å klikke i avmerkingsboksen Aktiver hviteliste. Det er to måter å legge til et nettsted til den hvite listen din. Du kan enten trykke på knappen Legg til nåværende side eller skrive inn nettadressen (en URL per linje) i tekstområdet.

Figur C

Når dette er aktivert, er det bare nettstedene i denne listen som er tilgjengelige for brukeren.

Etter at du er fornøyd med den hvite listen din, klikker du OK-knappen for å fullføre. Nå kan Firefox bare besøke de spesielle nettstedene.

Det er en annen måte å legge til nettsteder på den hvite listen din som er enda enklere. Fra vinduet Generelle innstillinger, hvis du velger Aktiver høyreklikk Legger til hviteliste, kan du høyreklikke hvor som helst på et nettsted, og du vil se en ny ProCon-menypost. Fra denne nye menyposten kan du velge Legg til gjeldende side i hvitelisten for å legge til siden umiddelbart.

Hvis du vil sperre all trafikk unntatt hvitlistede nettsteder, må du gå til kategorien Hovedfilter i alternativvinduet og velge oppføringen Sikker.

Ulike filtre og innstillinger

ProCon Latte inneholder noen få andre filtre. Du kan aktivere et banning-filter som lar deg legge inn enkeltord (en per linje) for å filtrere. Du må også sørge for at du aktiverer dette filteret før det fungerer.

Det er også et eksplisitt materialfilter som lar deg blokkere nettsteder basert på stikkord. I dette vinduet klikker du bare på nøkkelord (for eksempel bare voksne) og legger dem til i listen. Når disse nettstedene er lagt til, vil ProCon Latte filtrere ut alt innhold basert på disse stikkordene.

Du kan også aktivere spesifikke meldinger som vises når en bruker har forsøkt å besøke et forbudt nettsted. Dette gjøres i kategorien Hovedfilter i Innstillinger-vinduet. Hvis du ikke bare vil vise en melding, kan du velge å omdirigere til en annen side sammen. Dette gjøres i samme vindu.

Siste tanker

Hvis du leter etter et verktøy for å filtrere Internett-trafikk for brukere, men ikke ønsker å legge til tredjepartsprogramvare, er Firefox-tillegget, ProCon Latte, en enkel løsning som lar deg enkelt sette opp filtre basert på hvitt lister, eksplisitt materiale og banning. Selvfølgelig, hvis du ønsker å distribuere dette i stor skala, vil dette kreve avbildning eller lage et tilpasset installasjonsskript. Hvis du leter etter en mindre distribusjon, er å installere ProCon Latte en enkel løsning på et utfordrende problem.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com