Hvordan sjekker jeg hvordan forskjellige skrifter og stiler ser ut uten å kode om?

Et av problemene som kan plage nettdesignere (for ikke å forveksle med nettutviklere) er det med fontvalg. Å velge riktig skrift og skriftstil for nettstedet ditt kan gjøre eller ødelegge et nettstedets generelle design. Og jeg er sikker på at du har sett det - et flott nettsted med fantastiske elementer, bilder, fargevalg, stil og innhold som blir gjengitt enten stygt eller uleselig bare på grunn av et dårlig skriftvalg.

Problemet for designere, som raskt siver ned til utviklere, er at fontvalg kan dikteres av nettleservalg, nettleserutgivelsesvalg og CSS-bruk. Disse lagene legger opp til å skape et ganske komplekst problem som ofte løses ved å ta et valg, se om det fungerer, og deretter finjustere CSS-filen om og om igjen til valget er perfekt (eller så nær perfekt du kan få). Denne finjusteringen kan ta litt tid, med mindre du bruker et utrolig nyttig verktøy som FontFriend.

FontFriend er et bokmerke for nettlesere som vil gjøre designarbeidet ditt så mye enklere at du lurer på hva du noen gang gjorde uten det. Med dette verktøyet kan du ganske enkelt åpne nettstedet ditt, klikke på FontFriend, endre font- og fontstiler ettersom FontFriend gjør endringene i sanntid, og deretter, når du har funnet riktig font og fontstiler, bruker du endringene på CSS-filer etter behov.

Nå, før jeg får vite hvordan jeg bruker dette verktøyet (det er ganske enkelt faktisk), vil jeg advare deg om at jo større og mer komplekst nettstedet er, desto tregere blir FontFriend. Hvis nettstedet er for stort og for komplekst, kan FontFriend fjerne nettleseren din. Frykt ikke, selv om FontFriend tar ned nettleseren din, vil den ikke gjøre endringer som er permanente eller skadelige. Så i tilfelle et krasj, trenger du bare å avbryte sikkerhetskopien på nettleseren.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis TechRepublic-nedlasting.

Installerer FontFriend

Hvis du noen gang har installert et bokmerke, har du ingen problemer med å installere FontFriend. Du "installerer" ikke FontFriend faktisk. Det du gjør er å klikke på bokmerke-lenken (fra FontFriend-siden) og dra den til bokmerkeverktøylinjen. Nå kan dette bokmerke brukes i Firefox 3 / 3.5b og Safari 3 og 4. FontFriend støtter ikke Internet Explorer, og som nettstedet sier, "enhver kompatibilitet med IE er for det meste tilfeldig og, ærlig talt, overraskende."

MERKNAD: Med denne "installasjonen" må du ikke ta feil av den vanlige verktøylinjen din med bokmerkeverktøylinjen. Du kan ikke installere dette bookmarklet hvor som helst, men på en bokmerkeverktøylinje.

Når du har FrontFriend på bokmerkeverktøylinjen din, vises den på verktøylinjen bare som FontFriend. Du kan endre dette navnet hvis du vil ved å åpne Organiser bokmerker, klikke på FontFriend-bokmerkeoppføringen (den vil ligge i mappen Bookmarks Toolbar) og gjøre endringene ( figur A ).

Sørg imidlertid for at du ikke gjør noen endringer på stedet. Hvis du redigerer plasseringen til FontFriend, vil du sannsynligvis ødelegge den. De eneste feltene du bør bekymre deg for er Navn, nøkkelord og beskrivelse.

Figur A

Plasseringen er "koden" som faktisk får FontFriend til å fungere.

Bruker FontFriend

Når du navigerer til nettstedet ditt, må du klikke på FontFriend-bokmerket i bokmerkeverktøylinjen. Når du gjør dette, vil FontFriend åpne et overlegg på siden din nederst til venstre, som du kan se i figur B.

Figur B

Du kan minimere dette overlegget ved å klikke på "F" i øvre venstre hjørne.

Når dette overlegget er åpent, kan du klikke på forskjellige fontelementer, og endringene vil oppdateres på siden i sanntid. Som nevnt tidligere, jo mer kompleks siden er, desto lengre tid vil det ta før endringen trer i kraft.

La oss se på en endret side. Først vil jeg vise deg FontFriend-siden med standardfontene ( figur C ).

Figur C

Her er standardfonten for FontFriend-siden.
La oss nå se på den samme siden med en annen skrift og fontstil. Figur D viser FontFriend som legger opp det samme nettstedet med en dårlig font.

Figur D

Denne skrifttypen er Cambria i små capser.
Denne gangen vil vi se det samme nettstedet gjengitt med en font som gjør siden mye penere ( figur E ).

Figur E

Denne gangen er siden gjengitt med Tahoma-skrifttypen.

Husk at du kan gjøre mer enn bare å endre skriften på siden. Du kan også angi teksten til alle små capser, startkapsler, fet skrift, normal, store bokstaver, små bokstaver, i tillegg kan du redigere brødtekst, avsnitttekst, overskriftstekst og til og med rulle din egen. Hvis du bestemmer deg for å rulle din egen, må du ta en titt på jQuery JavaScript Library-koblingen i FontFriend-overlegget slik at du kan se hvilke typer koder du kan bruke.

Tilbakestiller til standard

Det er enkelt å tilbakestille siden til standardstilen. Nederst til høyre i overlegget finner du en veldig svak "S." Hvis du klikker på den "S", vil nettstedet gå tilbake til standardstiler.

Flytte overlegget

Det er tider du vil se teksten under overlegget. Du kan gjøre dette ved å flytte overlegget rundt med de fire pilene. Når du klikker på en av pilene, vil overlegget flytte det hjørnet av websiden som blir sett. Hvis overlegget er nede til høyre og du klikker på pil opp, vil overlegget flytte til øvre høyre hjørne. Klikk på venstre pil, så vil overlegget flytte til øvre venstre hjørne, og så videre.

Siste tanker

FontFriend er et av disse verktøyene som vil gjøre en designers jobb enklere. Du vil oppdage at FontFriend tar noe av tediumet og gjetningene fra å fullføre CSS-en for nettstedene du designer / utvikler.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com