Hvordan installerer jeg VMware Server 1.04 på et Ubuntu Linux-system?

På sent har interessen min for Linux toppet, og jeg lastet VMware Server på en ekstra datamaskin som kjører Linux for å gjøre noen tester. Ytelsen er utmerket, og jeg ønsket å dele med deg de nødvendige trinnene som kreves for å laste VMware Server på Ubuntu Linux.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting og også i form av et TechRepublic-galleri.

For å effektivt installere VMware Server på Ubuntu Linux, må du først tilordne et passord til superbrukeren ( su ) ved å åpne terminalen fra Applications | Tilbehør | Terminal for å komme til skjermen vist i figur A.

Figur A

Terminal

Du skriver inn kommandoene som er vist i figur A for å konfigurere et superbrukerrotpassord. Skriv deretter su og logg inn som root. Du er nå klar til å forberede miljøet med de nødvendige verktøyene for å kompilere VMware. Du kan forberede miljøet ved å skrive følgende kommandoer i terminalvinduet:

 aptitude install linux-headers-'uname -r 'build essential ( figur B ) 
 aptitude install xinetd ( figur C ) 

Figur B

Forbered miljøet 1

Figur C

Forbered miljø 2

Nå er det på tide å laste ned VMware Server eller VMware Workstation. Etter å ha lastet ned programvaren, må du også laste ned en oppdatering som lar VMware Server kjøre på Ubuntu Linux.

Merk: Ikke glem å registrere deg for VMware Server. Det krever et serienummer som du bare vil motta hvis du registrerer deg. Registrering er en liten pris å betale for gratis programvare.

La oss installere VMware Server ved å høyreklikke på tar-filen og trekke ut filen til / tmp-katalogen. Bare høyreklikk på tjærefilen og velg Åpne med arkivbehandling. Deretter klikker du på Pakk ut og velger Filer | System | Tmp. VMware-server-distrib-mappen trekkes ut til / tmp-katalogen.

La oss nå åpne terminalen og bla til tmp-katalogen og til katalogen VMware-server-distrib. Når du er inne i VMware-server-distrib-katalogen, skriver du følgende:

 ./VMware-install.pl ( figur D ) 
Merk: Husk å logge inn som superbruker, som vist i figur A.

Figur D

Installer VMware

Du blir spurt om en serie spørsmål. Godta standardene. Mot slutten av installasjonen blir du spurt følgende spørsmål:

"Før du kjører VMware Server for første gang, må du konfigurere den ved å påkalle følgende kommando: /usr/bin/VMware-config.pl. Vil du at dette programmet skal påkalle kommandoen for deg nå?" Ja er standard, men du må skrive Nei, da vi først må laste inn en oppdatering som lar VMware Server fungere på Ubuntu Linux.

Følg de samme prosedyrene ovenfor for å trekke ut innholdet i lappen til / tmp-katalogen. Etter at du har kopiert oppdateringen til / tmp-katalogen, åpner du terminalen, logger deg på som superbruker og bla til VMware-any-any-update113-mappen ( figur E ).

Figur E

Patch VMware for Linux

Skriv inn følgende: kommando:

 ./runme.pl 
Oppdateringen fullføres, og du blir spurt om du vil påkalle eller kjøre VMware-config.pl. Velg Ja denne gangen og godta standard for å fullføre installasjonen av VMware Server ( figur F ). Vi er i homestretch nå; bli hos meg.

Figur F

Installasjonen er ferdig

Du må nå godta EULA og fortsette gjennom installasjonen av VMware Server, godta standardene. Deretter aksepterer du standardene for å fullføre installasjonen. Under installasjonen blir du bedt om et serienummer. Du må registrere deg for ditt gratis serienummer, så hvis du ikke har det, kan du oppgi det senere og bare godta standard for avbryt.

Logg deg nå på VMware Server ved å åpne en terminal og skrive inn følgende kommando:

 / usr / bin / vmware ( figur G ) 

Figur G

Start VMware
VMware Console vises. Klikk på Koble til ( figur H ) for å koble deg til konsollen lokalt. Hvis du vil administrere de virtuelle maskinene dine, kan du laste ned Server Console-klienten direkte fra VMware og koble til de virtuelle maskinene dine fra hvilken som helst maskin i nettverket. Du kan også bruke RDP (Remote Desktop Protocol) for å koble til Windows-maskiner hvor som helst på nettverket ditt.

Figur H

Console
Du er nå klar til å bygge og laste dine virtuelle maskiner ( figur I ) på Linux-plattformen.

Figur I

Virtuelle maskiner

Å laste en virtuell maskin fungerer på samme måte i Windows. Du kan enten sprette en CD-ROM i stasjonen eller montere et ISO-bilde. Lykke til!

© Copyright 2020 | mobilegn.com