Hvordan bruker jeg ... Bruk Windows Common Feed List til å administrere RSS-feeder?

Really Simple Syndication (RSS) har eksplodert over hele internett. De fleste nettsteder, spesielt de som leverer nyheter eller blogger, har RSS-alternativer som hjelper deg med å administrere innholdet. Det er også sannsynligvis hundrevis av programmer der ute som hjelper deg med å administrere RSS-feeder ved å samle dem til ett program.

Med utgivelsen av Windows Internet Explorer 7, Windows Vista og Outlook 2007, har Microsoft også inkludert en ny funksjon, Windows Common Feed List (CFL), som et levedyktig alternativ for å håndtere RSS-feeder. Microsoft har gjort det enkelt å ha alt RSS-innholdet ditt lagret ett sted og tilgjengelig fra alle disse forskjellige punktene. Microsoft har også laget et COM API for CFL som lar programmerere skrive applikasjoner som bruker Common Feed List.

Common Feed List bruker også en Windows-tjeneste for å se etter og laste ned nytt innhold. Denne tjenesten kan enklest stoppes og startes ved å kjøre msfeedssync enable og msfeedssync deaktivere fra en kommandolinje.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis TechRepublic Download.

Internet Explorer 7/8

Som den første applikasjonen som sendes med Common Feed List, er Internet Explorer 7 det beste stedet å starte. Innenfor IE7, og senere IE8, inkluderte Microsoft CFL som en del av sidefeltet Favorites. Ved å klikke på Favoritter-knappen vises en boks som har tre faner: Favoritter, Feeds og Historikk. Du kan også feste sidefeltet permanent til IE ved å klikke på dockikonet øverst til høyre på linjen. Figur A viser sidefeltet festet til IE8.

Figur A

Internet Explorer 8 Sidebar
Internet Explorer 7 og 8 kommer med noen få feeds fra Microsoft inkludert. Microsoft har også lagt til en ny knapp på verktøylinjene som er kontekstsensitiv og bare er aktiv når IE oppdager en innmating på en webside. Klikk på dette ikonet mens du er på favorittnytt- eller bloggsiden din, for eksempel TechRepublic, for automatisk å gå til en side som lar deg abonnere på strømmen. Avhengig av Internet Explorer-tilleggene du har lastet inn, kan du også ha alternativer fra Google, Yahoo og andre, slik at du også kan abonnere på disse tjenestene. ( Figur B )

Figur B

Internet Explorer-abonnementsside
Når du har klikket på "Abonner på denne feeden", vil Internet Explorer spør deg hvor du vil lagre den. Den vanlige feedlisten gir mulighet for å opprette mapper til bedre gruppefeeds. Gi innmatingen et navn og lagre den i mappen du velger, eller bare lagre den i roten "Feeds" -mappen. ( Figur C )

Figur C

Feed Abonnements Dialog
Når du har lagret en eller flere innmatinger på CFL, vil Internet Explorer vise disse innmatingene i den nevnte sidefeltet. Feeds med nytt innhold vil ha en tittel med fet skrift; mapper som inneholder innmatinger med nytt innhold vil også bli uthevet. Den vanlige innmatingslisten gir mulighet for automatisk merking av lesing, så bare å åpne innmatingen for å lese det nye innholdet og deretter lukke nettleseren eller fanen vil markere de nye innmatingselementene som lest. Figur D viser den nylig tilførte strømmen med en fet tittel.

Figur D

Feed med nytt innhold med fet skrift
Endelig tilbyr Internet Explorer flere alternativer for styring av feeds. Alle disse alternativene presenteres via en høyreklikk-meny på selve feeden. Blant vanlige alternativer som Gi nytt navn og slett er en dialogboks Egenskaper og - i Internet Explorer 8 - muligheten til å legge til strømmen i Favorittlinjen. Egenskapsdialogen ( figur E ) lar deg gi nytt navn til strømmen, endre timeplanen som CFL bruker for å se etter oppdatert innhold, automatisk laste ned vedlagte filer og endre antallet oppdaterte feedelementer.

Figur E

Feed Properties Dialog

Outlook 2007

I slutten av 2006, da Office 2007 ble lansert, kunngjorde Microsoft også at Outlook 2007 ville være i stand til å koble seg til Common Feed List. I Outlook får du tilgang til CFL fra postmapper-ruten på sidefeltet. Figur F viser Outlook 2007 med RSS-delen sirklet.

Figur F

E-postmapper i Outlook 2007

I motsetning til Internet Explorer har du bare lov til å legge til eller fjerne strømmer fra Outlook selv; Du kan ikke administrere innmatingene i det hele tatt, inkludert å legge til eller fjerne dem fra CFL. Imidlertid har Outlook muligheten til å importere feeds fra CFL, og vil gjøre det automatisk med nye feeder.

Outlook oppfører seg også annerledes når den primære kontoen din er en Exchange-konto. Når du er koblet til Exchange, lagrer Outlook dine RSS-feeder på Exchange-serveren din og kobler ikke til CFL i det hele tatt. Dette kan være et stort problem hvis du tidligere har brukt IE til feedshåndtering og deretter ønsker å bytte nettlesere, men likevel bruker Common Feed List for å administrere innmatingene dine eller ikke vil miste innholdshistorikken.

Windows Vista Feed Headlines Gadget

Microsoft har også en annen måte å få tilgang til Common Feed List. Med Windows Vista, og snart Windows 7, er det en innebygd gadget som vil koble seg til CFL og som standard vise de siste 100 overskriftene på alle feeder. Denne dingsen kan bare tilpasses "Feed Headlines", og kan tilpasses til å være bundet til bare en av innmatingene dine, og kanskje lage en innretning for hver innmating, i tillegg til å begrense den til færre overskrifter som vises. Figur G viser feedoverskriften-modulen i Windows Vista-sidefeltet.

Figur G

Feed Headlines Gadget
Ved å klikke enkelt på en vist feed vises et lite vindu som viser det første avsnittet av feedelementet ( figur H ), og dobbeltklikk vil starte standard nettleseren til feedadressen og vise hele elementet. Det er her funksjonaliteten slutter. Feed Headlines Gadget er fortsatt avhengig av Internet Explorer for å administrere hvilke innmatinger som er i den vanlige innmatingslisten, så vel som per-feed-innstillingene.

Figur H

Feed overskrifter abstrakt

MSFeeds COM API

Endelig har Microsoft gitt ut et COM-bibliotek som gjør det mulig å opprette tilpassede Common Feed List-koblede applikasjoner. Denne API-en avslører feed-objektene fra rotfôringsmappen helt ned til filer som er knyttet til fôrelementene. Dette APIet har muligheten til å gjøre Common Feed List til å være hva du eller ditt selskap vil ha.

Når jeg surfer på nettet, har jeg ikke funnet noen applikasjoner skrevet av tredjepartsleverandører for Windows Common Feed List. Den eneste applikasjonen jeg klarte å finne, var en IE7-utvidelse, Feeds Plus, skrevet av et par Microsoft-praktikanter som var involvert i Windows RSS-utviklingsprosessen. Denne utvidelsen gir aggregering og varsling for Feeds-listen din. Dessverre er ikke denne utvidelsen kompatibel med IE8.

Avsluttende tanker og neste trinn

I alt ga Windows Common Feed List mesteparten av funksjonaliteten jeg lette etter i en RSS-applikasjon med bare noen få mangler. På grunn av det vil vi neste gang se nærmere på COM API i sammenheng med å skrive en RSS Reader-applikasjon.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com