Slik aktiverer og deaktiverer du programtillegg for vSphere Web Client

Hvis du bruker vSphere Web Client, kan det være lurt å finjustere opplevelsen litt for å forenkle nettopplevelsen og administrere hva som er installert i den. For det første har vSphere Web Client ikke et API i seg selv; men det tillater plugin-moduler å bli installert i applikasjonen. På denne måten kan VMware-komponenter, så vel som tredjepartskomponenter, kjøres i vSphere Web Client. Det er her mange VMware-administratorer bruker mye av tiden sin, så det er verdt å sjekke plugin-administrasjonen.

Hvis du ikke har fulgt med VMware så mye den siste tiden, er vSphere Web Client et nettbasert administrasjonsgrensesnitt som er nyere enn den eldre vSphere Client. VSphere Client er et Windows-program og blir noen ganger referert til som den "tykke klienten".

Plug-ins har vært i vSphere Client i lang tid, og de har også aktivere / deaktivere egenskaper. Det er viktig å vite at plugin-modulene samhandler med vCenter Server selv. Du kan bla gjennom Managed Object Reference i Managed Object Browser (MOB) på vCenter Server ved å bla til: https: // servername / mob (der servernavnet er vCenter Server). Figur A viser MOB til en vCenter Server:

Figur A

Det er vanligvis lettere å aktivere eller deaktivere dem direkte i vSphere Web Client. Du kan administrere plugin-moduler i vSphere Web Client på Administration | Løsninger | Plugin-administrasjon. Der kan du velge en plug-in og deaktivere den; dette kan være et nyttig trinn hvis du tror du kan bruke det senere, men ikke vil at det skal fjernes helt.

Et eksempel på en plug-in i standardinstallasjonen av vCenter Server Appliance versjon 5.1 og nyere er vCenter Orchestrator-plugin-modulen. vCenter Orchestrator bygger raskt arbeidsflyter for automatisert klargjøring, men det er ikke sikkert at alle bruker det ennå. Hvis du vil deaktivere denne plugin-modulen, kan du gjøre det i Plug-in Management-ruten som vist i figur B :

Figur B

Herfra kan du la dem ligge på vCenter Server; men ikke kaste synet ditt i vSphere Web Client med menytrær som ikke gjelder installasjonen og kan forårsake feil.

VSphere Web Client er en stor endring fra den forrige og vil ta litt å bli vant til. Strategisk sett er det der vi forventer å se funksjoner levert til vSphere fremover.

Har du begynt å bruke noen triks med vSphere Web Client? Del din nedenfor.


© Copyright 2020 | mobilegn.com