Hvordan finne og slette irriterende 'andre' data i OS X og iOS

I løpet av de siste ukene har jeg flere ganger blitt spurt om den beryktede "andre" romdelen som finnes i OS X- og iOS-enheter. Selv om Apple OS generelt holder en god balanse mellom å tygge opp for mye data for systemressurser og resirkulere den når du er ferdig, har denne " andre " delen virkelig mange mennesker bekymret. Så, jeg gjorde litt graving, og det var det jeg fant så langt det er brukt til, og hvordan jeg kan slette det slik at plassen blir frigjort til bruk med andre oppgaver. ( Figur A)

Spørsmål: Hva brukes "annet" plass til? ( OSX / iOS )

A: I det enkleste ord, dataene dine. Ikke bare spesifikt dataene en bruker oppretter eller får tilgang til regelmessig, for eksempel dokumenter eller musikk, men alle former for data. Fra Spotlight-indekssøk til databaser til samlinger av innstillinger for applikasjoner og delmengder av data de får tilgang til.

Problemet med kategorien Andre, bortsett fra uklarhet i den, er at enhver form for data som er inkludert i den kategorien, tilfører det totale antallet GB-er som blir brukt - og noen ganger - ser det ut til at det er ti ( eller 100-tallet ) av gigabyte som blir tatt av den. Verre er det at på grunn av den dynamiske naturen til data, endres ting, innstillingene blir oppdatert og filer overskrevet, men med noen av de " andre " dataene blir de lagt til i stedet for å erstattes . Dette legger til et lag med søppeldata som kan være korrupte og egentlig bare eksisterer for ressurser i svin, og det er aldri bra!

Spørsmål: Hvordan blir jeg kvitt andre data? ( OS X )

A: Det er et svar for det også! Det meste av tiden tar generelt vedlikehold som å kjøre fil- og diskettillatelser vare på mye av overhead. Andre ganger trenger man å " slette med en jernneven ".

Møt Omni Disk Sweeper fra Omni Group . Denne freeware-appen er nøyaktig det som trengs for å finne ut hva som opptar plassen på harddisken din og snuffe den like enkelt.

A. Fjerne "andre" data i OS X
 1. For det første er det en sikker praksis å finne ut nøyaktig hva " andre " opptar på harddisken. For å finne denne informasjonen, klikk på Apple Menu | Om denne Macen.
 2. Klikk på Mer info for å utvide visningen, og klikk deretter på Lagring-fanen.
 3. Når vi har en ide om lagringsplassen som er i bruk, kan vi starte Omni Disk Sweeper, velge HDD-en vi vil skanne og klikke på "feie Macintosh HD Drive ..." -knappen. ( Figur B)
 4. Et forhåndsvisningsvindu vil vises med hele mappehierarkiet og de relaterte fil- og mappestørrelsene for hvert funnet element. For å virkelig låse opp potensialet for dette programmet, må det kjøres med sudo- tillatelser fra terminalen ved å skrive inn følgende kommando * (figur C ):

  sudo /Applications/OmniDiskSweeper.app/Contents/MacOS/OmniDiskSweeper

 5. Å starte appen på den tradisjonelle måten i motsetning til via terminalen gir lignende resultater, men gir ikke et fullstendig syn på hvor mye data som er lagret i hierarkiet til stasjonen. Sammenlign de to skjermbildene nedenfor for å se det i detalj. Figur D

  Figur E
 6. Når du navigerer i strukturen som identifiserer filer / mapper som skal slettes, klikker du ganske enkelt på filen / mappen du vil slette og klikker på slett-knappen. ( Figur F )
 7. Du blir bedt om å bekrefte valget ditt siden valgte elementer fjernes permanent fra systemet, ved å omgå papirkurven helt. ( Figur G )
 8. Etter at alle ønskede elementer er fjernet, må du gjenta trinn 1-2 igjen for å se hvor mye plass som er blitt gjenvunnet fra "annet". ( Figur H)
* Merk : Å kjøre prosesser i sudo gir oppgaven lavt nivå, administrativ tilgang til å utføre en hvilken som helst kommando. Dette er ikke for den skvisete, da det kan være årsaken til uønskede effekter; i dette tilfellet fra fjerning av filer eller applikasjoner som ikke bør slettes. Det kan til og med føre til at systemet gjøres ubrukelig og krever at OS X blir installert på nytt. TRENING Ekstrem forsiktighet før behandlingen, og hvis du er usikker på noe, ikke slett det!

Spørsmål: Hvordan blir jeg kvitt "andre" data? ( iOS )

Sv: I likhet med OS X-slektningen, har iOS også en måte å fjerne samlede data fra kategorien " andre "; Imidlertid er det mye enklere å administrere. B. Fjerne "andre" data i iOS
 1. I likhet med trinn 1 ovenfor, starter vi med å sjekke hvor mye " annet " faktisk bruker. I OS X ( eller Windows ), åpne iTunes og koble til iOS-enheten din.
 2. Klikk på enheten øverst til høyre og bla ned til bunnen av siden på følgende skjermbilde for å inspisere grafen. Hvis du klikker på den "andre" plassen, vil det vises en pop-up-boble med størrelsen i GB-er. ( Figur Z )
 3. Med denne informasjonen kobler du fra iOS-enheten og navigerer til Innstillinger | Generelt | Bruk. En liste over tilgjengelige apper installert på enheten din vil vises i synkende rekkefølge. Trykk på Vis alle app-knappen for å avsløre alle appene og deres respektive bruk. ( Figur Y )
 4. Start med apper som virker " for store " for den angitte bruksstørrelsen, og trykk på den appen for å velge den. På neste skjermbilde vil du se spesifikk appinformasjon, inkludert den faktiske størrelsen på selve appen og størrelsen på dataene og dokumentene tilknyttet appen. Prøv å se etter avvik i app kontra datastørrelser for å luke ut de største krenkere. ( Figur X )
 5. Du vil legge merke til i figuren over at den populære fotograferingsappen "Instagram" har en appstørrelse på bare 19MB - men datanvendelsen er i overkant av 350MB! Dette er fordi selv om Instagram er en skybasert app som laster opp alle fotografier til serverne sine, beholder den hver gang et bilde lastes opp fra appen, en kopi av den lokalt i hurtigbufferen i tilfelle Internett-tilkoblingen er svak for senere opplasting. Problemet ligger i at kopien ikke blir renset etter at den ble lastet opp vellykket, og dermed bruker opp verdifull lagringsplass med ikke-essensielle filer. Fortsett å gå gjennom appene en etter en for å identifisere hvilke som kan fjernes for å frigjøre mest mulig plass. **
** Merk : Som med OS X ovenfor, må du være veldig forsiktig med hvilke appdata du velger å slette. Noen skybaserte apper er enkle å håndtere - å slette appen tømmer den gamle cachen med den. Bare installer appen fra App Store, og når du er logget inn, vil dataene dine være tilgjengelige fra skyserverne mens "søppel" -dataene ble renset effektivt. Andre apper lagrer data lokalt på enheten - hvis du sletter appen, sletter du dataene. Bare gjenoppretting fra en nylig sikkerhetskopi kan hjelpe til med å gjenopprette dataene (og søpla sammen med den).

Selv om Apple klassifiserer "andre" data som alt som ikke passer til formen for lyd, video, bilder, bøker, applikasjoner eller sikkerhetskopi, kan svært viktige filer ligge ved siden av korrupte, ubrukte og / eller gamle data i den kategorien. Vær oppmerksom på dette når du velger filer / mapper som skal slettes. Det er også best å gjøre det i bølger. Kanskje må du målrette mot de knapt brukte appene først for å se påvirkningene på systemet før du fortsetter med apper med lett medium bruk, og deretter til slutt går videre til tunge eller oppdragskritiske apper. Dette forstyrrer ikke bare arbeidsmengden til mindre, lettere å administrere oppgaver, men gir også en buffer i tilfelle noe blir negativt påvirket, men forhåpentligvis ikke ødelegger systemressurs eller forretningsrelatert applikasjon eller funksjon.

© Copyright 2021 | mobilegn.com