Hvordan bli lagt merke til på jobb og øke promoteringspotensialet ditt: 10 tips

Video: Karriereråd for unge kvinner som ønsker å være virksomhetsledere TechRepublic snakket med den regionale lederen for Anthem Blue Cross Blue Shield om hvordan kvinner kan gå inn i lederposisjoner på jobben.

Å klatre på stigen i ethvert selskap krever en ting: Synlighet. Men ansatte har en tendens til å kjøpe inn flere myter om hva som skal til for å komme videre, i stedet for å se på praktiske råd, sa Aimee Cardwell, visepresident for ingeniør- og forbrukerproduktutvikling hos American Express, under en onsdagssession på Grace Hopper Celebration 2018 i Houston.

Disse mytene inkluderer ideen om at hvis du gjør jobben din godt, vil du bli "oppdaget" av øverste ledelse, sa Cardwell. Folk har også en tendens til å falskt tro at arbeidet deres vil tale for seg selv, eller at det å komme fremover handler om forhold, eller alt om hva du leverer.

I virkeligheten, "å gjøre jobben din er tabellinnsatser, " sa Cardwell. "Det du trenger er å bli sett på hva du gjør best."

Her er 10 tips for hvordan du kan bli mer synlig for sjefen din, og til slutt få et opprykk, ifølge Cardwell.

1. Vær messenger

Cardwell sa til å være den som kunngjør teamets suksesser, fordi messenger av gode nyheter også får en glorie av kreditt, sa: I ditt sinn forbinder du personen som sender e-posten med gode nyheter med de gode nyhetene, mer enn den personer som er oppført i meldingen nedenfor. Imidlertid er det nøkkelen å ikke overdrive, og aldri bruke det til å kunngjøre dine egne suksesser, la hun til.

2. Snakk

Du må delta under møter og arrangementer for å bli synlig, sa Cardwell. "Når du snakker opp på møter, og du virkelig må, sørg for at det du sier er kortfattet, på punkt og interessant, " la hun til. "Vær kort og dristig. Hvis du ikke sier noe under møtet, vil ingen vite at du tenker smarte ting."

Dette betyr ikke å overta møtet, la hun til, men innse at folk er interessert i din mening, selv om du er lavere på totempolen i organisasjonen din.

3. Få venner

Dette krever å knytte småpratferdighetene dine, sa Cardwell. "Evnen til å engasjere fremmede i samtaler er en av de beste måtene å utvide nettverket ditt, " la hun til. "Du må øve konstant for å bli bedre og vokse."

En taktikk for å forbedre din småprat er når du møter noen, uansett hvilken stilling de er i, behandler dem som om de er noen som vennen din tok med deg hjem til en middagsselskap, og fokuser på å få dem til å føle seg komfortable, sa Cardwell . "Forhold deg bare som person, og gjør dem komfortable i løpet av de første minuttene av møtet, " la hun til.

4. Registrer deg

Frivillig for ekstra kredittprosjekter som ingen andre ønsker å ta på seg, og så vugge dem, sa Cardwell. På den måten blir du tenkt på som personen som er villig til å påta seg en vanskelig eller kjedelig oppgave, og du kan komme til å møte mennesker som er utenfor den vanlige avdelingen din og legge til nettverket ditt.

5. Løs det

Ta initiativ til å fikse de ødelagte tingene i selskapet ditt som folk nettopp har blitt vant til. Hvis du mislykkes, vil folk fortsette å gjøre ting på samme måte, men hvis du lykkes, vil du være en helt, sa Cardwell.

6. Be om tilbakemelding og råd

Be om tilbakemelding og råd fra folk du beundrer, og godta tilbakemeldinger nådig, sa Cardwell. Selv om tilbakemeldinger kan være en mer formell ting å be om, bør du avslutte noen gang en-til-en-møte du har med noen ved å spørre: "Har du noen råd om dette?"

"Prøv å være spesifikk, " sa Cardwell. "Hvis du kan lære å ta tilbakemeldingene og rådene nådig, vil folk se at du lytter til dem. Og det er også ganske nyttig, fordi andre mennesker ser deg på måter du ikke kan oppfatte deg selv."

7. Bli sakkyndig

Finn andre mennesker i selskapet ditt som trenger din kompetanse, og tilby det fritt og sjenerøst, sa Cardwell. "Lag en diskusjonskanal rundt interessen din, og inviter andre til å diskutere, " la hun til. Dette kan ta form av en Slack-kanal, for eksempel.

8. Få hjelp

Oppsøk en mentor, karriere sponsor eller talsmann. Be disse menneskene i 15 minutter av tiden deres om å stille om et spesifikt spørsmål og lære mer om muligheter i selskapet. "Ingen vil fortelle deg nei, " sa Cardwell. "Men hvis du aldri spør, vil du aldri få det."

9. Snakk ut

Snakk eksternt på møter, skoler og arrangementer, sa Cardwell. Ta kontakt med bedriftens kommunikasjonsteam og la dem få vite at du er tilgjengelig for denne typen engasjementer. Hvis du ikke er komfortabel med å snakke, begynn å øve, la hun til.

10. Observer

Se menneskene i organisasjonen som er velkjente, og sammenlign deres forskjellige stiler når det gjelder møter og problemer, sa Cardwell. Se for å se om de nærmer seg ting fra en teknisk, saklig, emosjonell eller annen vinkel, og bygger et mentalt bilde av den tilnærmingen. Neste gang du blir møtt med et problem, kan du prøve en av disse tilnærmingene og se hvordan det passer deg, la hun til.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com