Slik får du CV gjennom et søkersporingssystem: 15 tips

Topp IT-jobber og ansettelsestrender for 2018 oppført i Tech Pro Research-undersøkelse Noen ganger kalt den 'fjerde industrielle revolusjon', endrer nye teknologier som AI og automatisering radikalt både IT og det generelle arbeidsmarkedet. Bill Detwiler og Dan Patterson diskuterer funnene i en IT-jobbrapport fra 2018 produsert av TechRepublic og ZDNets søsterside Tech Pro Research.

Å søke på jobb tar tid og krefter, spesielt når du navigerer på online applikasjonsprogramvare. Og noen ganger kan du sende inn CV-en din bare for å bli avvist av søkers sporingssystemer på grunn av formateringsproblemer, ifølge en torsdag-rapport fra Great Resumes Fast.

Mer enn 98% av Fortune 500-selskaper bruker sporingsprogramvare for søkere for å analysere gjenopptak, ifølge en fersk Jobcan-rapport. Derfor er det viktig å sikre at din CV formateres for å komme deg gjennom systemet og ta det til ansattes leders skrivebord.

Dette er til og med sant på utøvende nivå, bemerket rapporten. "Mange ledere og jobbsøkere på C-nivå antar at de på det nivået ikke trenger å være opptatt av Applicant Tracking Systems, " ifølge rapporten. "Det er imidlertid viktig å huske på at mange selskaper bruker ATS for forskriftsmessig overholdelse av rettferdig ansettelsespraksis, så en ATS-skanning kan fremdeles være en del av prosessen, selv for ansatte på høyt nivå som nettverker seg vei til et intervju. " ( Merk : Denne artikkelen om å få CV gjennom et søkesporingssystem er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Her er 15 tips for hvordan du formaterer CV-en din, slik at den enkelt vil passere gjennom screeningssystemer og få kontakt med arbeidsgivere, ifølge rapporten.

1. Mål CVet til en bestemt rolle

Søkersporingssystemer er bygget på en forutsetning om at en kvalitetskandidat vil ha en målrettet, fokusert CV som inkluderer relevante nøkkelord som finnes i stillingen. Kandidatene bør se gjennom oppslaget for viktige kvalifikasjoner, ferdigheter og erfaring, og legge til gjeldende nøkkelord i deres CV.

2. Vite hvor du skal inkludere nøkkelord

Søkere bør plassere nøkkelord i hver del av CVen. Når du skreddersyr en CV for en spesifikk stillingsannonse, er det enklest å bytte inn nøkkelord i delen Nøkkelkompetanser / kompetanseområder.

3. Ulike nøkkelord har ulik vekt

Det er viktig å merke seg at ikke alle nøkkelord er like vektet i applikasjonssporingssystemer: Noen, som "heltid" eller "samarbeid", vil ikke være like viktige som mer spesifikke tekniske ferdigheter eller jobbfunksjoner, som "risikoredusering."

4. Unngå topp- og bunntekster, selv for kontaktinformasjon

Noen sporingssystemer kan ikke lese innhold som vises i toppteksten eller bunnteksten i et Word-dokument, så søkerne bør unngå å oppgi navn eller kontaktinformasjon i disse seksjonene.

5. Legg igjen titler etter navnet ditt

Noen søkesporingssystemer vil lese post-nominelle titler eller forkortelser (for eksempel Ph.D., RN eller CFP) som en del av kandidatens navn, noe som kan forårsake problemer i programmet. I stedet plasserer du disse kvalifikasjonene i senere seksjoner, for eksempel karriereoppsummering og utdanning.

6. Bruk standard seksjonsoverskrifter

Skjermingssystemer må gjenkjenne seksjonsoverskrifter for å skanne hver enkelt riktig, så sørg for at applikasjoner inkluderer standardoverskrifter som "Profesjonell erfaring" og "Utdanning." Du bør også merke "Sertifiseringer" som sådan for å bli kreditert for dem.

7. Formater datoer riktig

Kandidatene bør inkludere måneder med år på CV, spesielt hvis de har jobber i mindre enn ett år. Søkers sporingssystemer beregner datoene, så hvis de ser et enkelt år (som 2013), vil det ikke beregne tid i den rollen, i motsetning til et bestemt antall måneder (som 5/2013 til 12/2013).

8. Unngå direktekoblinger

Selv om det er viktig å inkludere e-postadressen din og LinkedIn URL på CVen, bør du sørge for at ingen av disse er levende lenker (uthevet i blått), da noe screeningsprogramvare vil lese de som et virus.

9. Fjern grafikk, diagrammer, grafer eller nettbrett

Eldre sporingssystemer har problemer med å behandle grafikk i en CV, og kan sende dem til en avvisningshaug. Det kan være lurt å holde på en versjon med grafikk for å gi til ansettelsesansvarlig når du gjør det gjennom screeningsprosessen.

10. Hvis du inkluderer grafer, må du forsikre deg om at innholdet også er skrevet ut

Hvis du vet at søkerens sporingssystem selskapet bruker kan håndtere diagrammer eller diagrammer, bør du sørge for at innholdet som formidles i hver grafikk også er skrevet ut i et avsnitt eller en kule.

11. Unngå uvanlige symboler

Inkluder bare symboler som finnes på tastaturet, for eksempel "*" eller "-" for å unngå formateringsproblemer i skanningssystemet.

12. Lær hvilke design som er trygge

Mange designelementer er trygt å ta med på en CV, for eksempel fet tekst, linjer og rammer og fargeskygge.

13. Vær på vakt mot forkortelser

Den beste fremgangsmåten for forkortelser er å stave ut et begrep første gang du bruker det. Skriv for eksempel ut "Client Relationship Management" ved første omtale, og bruk deretter "CRM" for ytterligere bruk.

14. Send inn CVet ditt som en .doc-fil

Noen søkersporingssystemer kan håndtere PDF-filer eller .docx-filer, men for å være trygge er en .doc-fil ideell.

15. Test CVen

På et grunnleggende nivå konverterer søkers sporingssystem CVen din til ren tekst for å lese den. Derfor kan du sjekke hvordan CVen din ser ut for disse programmene ved å lagre den som en ren tekst ASCII-fil. Hvis du ser en blank side, eller hvis alt går i orden, bør du formatere det i Word før du sender det inn.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com