Hvordan ghost tech-budsjetter skaper zombie-IT-avdelinger

Det er Halloween, så her er noen få trender som får CIO-er virkelig bekymret, ifølge silicon.com-redaktør Steve Ranger.

Jeg har nylig brukt litt tid på å snakke med administrerende direktører om utfordringene de møter, og hvordan deres rolle har begynt å endre seg. Det er interessant å merke seg hvor nylig et par trender har kommet sammen på måter som får noen av dem til å føle seg ganske ukomfortable - og potensielt kan være litt av en skrekkhistorie for CIOs.

For det første er problemet deres at vi alle er administrerende direktører nå. Jøss, du, jeg og fyren på posten, vi tror alle vi vet alt om duppeditter. I stedet for at IT-avdelingen bestemmer hvilken maskinvare vi vil gi oss, takket være den voksende BYO-enhetskulturen, tar vi nå maskinvareavgjørelser for oss selv.

Tenk på det som en oppdatering av Invasion of the Body Snatchers, bortsett fra at i stedet for at alle blir til skrikende pod-folk, muterer vi alle til teknologier. Overalt hvor CIO snur seg, begynner tidligere rolige kolleger å titte kunnskapsmessig om den beste nye nettbrettet eller netbooken eller smarttelefonen du kan kjøpe. Skummelt.

Det større marerittet er at det heller ikke bare handler om at folk kjøper blanke smarttelefoner og nettbrett. Til og med bedriftens programvare går samme vei.

CIOs pass på: Spøkelsesaktig skygge IT-organisasjoner hjemsøker IT-avdelingen Foto: Shutterstock

Lei av å håndtere en overarbeidet IT-avdeling, utmattet av å vente på knapp utviklingstider og frustrert over ugjennomsiktig sikkerhetspolitikk, er det mange historier om ledere som kjøper tjenester via skyen og setter kostnadene på selskapets kredittkort.

Som et resultat har de et nytt salgssystem uten å måtte skrive en business case eller gå gjennom kjedelige spesifikasjoner med CIO. Og hvis det er en suksess, så kjøper de en annen tjeneste og en annen. Og kanskje gir de noen jobben med å passe på det hele også.

Dette er en virkelig bekymring for CIO-er: spøkelsesrike skygger IT-organisasjoner begynner å dukke opp rundt virksomheten og kjører sine egne applikasjoner - som kanskje eller ikke kan samsvare med bedriftens standarder rundt sikkerhet og etterlevelse. Legg til BYO-enhetstrenden, så har du dupliserte skygge-IT-organisasjoner som dukker opp, som CIO ikke har kontroll over.

I mellomtiden, etter hvert som dette marerittet utvikler seg, blir IT-avdelingen gradvis redusert til zombier, et team av profesjonelle vandøde, og administrerer bare den kjedelige og forfallne kjerneinfrastrukturen etter hvert som interessante nye applikasjoner blir installert uten deres viten.

Det er en skrekkhistorie helt sikkert, men som alle de beste skrekkhistoriene er den realistisk nok til å være skummel, og langsiktig nok til at CIO-er ikke trenger å sove med lysene på.

For meg er ikke svaret å slå ned på forretningsenheter som vil ha sin egen maskinvare eller programvare, men å jobbe med dem.

Det kan godt hende dagene har gått da IT-avdelingen og CIO var de endelige beslutningstakerne om alt å gjøre med IT, men CIO-er har fortsatt en nøkkelrolle i å sette standarder og policyer for resten av virksomheten som ønsker å prøve ut nytt ting, og å være en kilde til beste praksis.

Faktisk burde kanskje CIOs promotere disse tilnærmingene selv, for da kan de bekymre seg mindre for denne typen prosjekter, sikre at den valgte IT er forretningsstandard og deretter konsentrere seg om prosjekter som kan gi enda mer forretningsfordel. Noen ganger, som skrekkhistorier forteller oss, er det eneste du må frykte frykten i seg selv.

Steve Ranger er redaktør for silicon.com og har skrevet om teknologiens innvirkning på mennesker, kultur og næringsliv i over et tiår. Du kan finne ham twitre @steveranger.

© Copyright 2020 | mobilegn.com