Hvordan GNOME 3 er best for Ubuntu Unity

I stedet for utgivelsen av Ubuntu 11.04 og standard Unity-skrivebordet, ser det ut til at GNOME 3 (aka GNOME Shell) har falt ut av søkelyset. De fleste GNOME-baserte distribusjoner har holdt seg til klassisk GNOME, og vel, det er Ubuntu. Og siden GNOME 3 ikke spiller bra i det hele tatt med Ubuntu 11.04, er det i litt av en situasjon. Med mindre du er villig til å gi Fedora 15 beta en gang.

Jeg bestemte meg for at jeg måtte gjøre nettopp det, siden jeg noen gang så raskt blir desillusjonert av Enhet. Tro meg, jeg ville like Unity - og det gjorde jeg først. Det virket veldig glatt, effektivt og akkurat hva det foreldede skrivebordet trengte. Men så, etter noen ukers bruk, innså jeg at det var mange irritasjoner. Det var på tide med noe helt annet, og at noe var GNOME 3.

Jeg har prøvd GNOME 3 mange ganger, selv i de tidlige stadiene, og jeg ble imponert den gang. Den raskeste ruten til GNOME 3 som jeg fant var beta-utgivelsen av Fedora 15. Jeg visste, inn i dette, at jeg ville ha å gjøre med beta-programvare, og dette (Fedora 15) markerte den første utgivelsen Fedora har tilbudt med GNOME 3 som den misligholde. Men jeg var klar til å dykke inn og se hvordan GNOME 3 så ut i disse dager. Heldigvis ble jeg ikke skuffet.

Nå, jeg må si at dette ikke er en anmeldelse av Fedora 15. Den er i beta, og det vil være urettferdig av meg å gå gjennom et stykke betaprogramvare. Så poenget med denne åpen kildekode-oppføringen er å virkelig illustrere deg hva Fedora-utviklerne gjør med GNOME 3-pakken og hvordan dette skrivebordet kommer med.

Figur A

En av de første drastiske forbedringene jeg la merke til (en som Unity bør ta alvorlig fordel av når de endelig migrerer til GNOME 3-bibliotekene) er starteren og personsøkeren. Når musen beveger seg opp til øvre venstre hjørne (eller når du treffer Alt-F1), vises launcher og personsøker (se figur A). Det som umiddelbart merkes, er at personsøkeren har gjennomgått noen alvorlige omarbeidinger. I forkant av denne utgivelsen, viste personsøkeren ganske enkelt hvor mange stasjonære maskiner ble konfigurert da starteren ble åpnet. Nå viser personsøkeren speiling av starteren der individuelle stasjonære maskiner kan velges. Dette bildet viser personsøkeren utvidet. Som standard vil bare venstre side av personsøkeren vises. Når du holder musen over den kanten, trekkes hele personsøkeren ut og det spesifikke skrivebordet kan velges.

Dette bringer også fram en av manglene ved den nåværende utgivelsen. Slik det ser ut er det en enorm mangel på konfigurasjonsverktøy for GNOME 3. Faktisk kan mange konfigurasjonsalternativer bare håndteres gjennom GConf Editor eller ved å redigere .xml-filer. På plussiden er disse konfigurasjonsverktøyene i verk.

Utenom mangelen på konfigurasjon er GNOME 3 satt opp ganske pent - slank og effektiv - som er de samme egenskapene jeg tilbød opp til Unity. Bare denne gangen er det ekte. GNOME 3 lider ikke av de rare krasjene og irriterende menyoppførselen som var i nærheten av avbryterne i Unity. Det er også noen andre ting som hjelper GNOME 3 med å trumfe Unity.

Ta for eksempel GNOME 3-søket. Innebygd i GNOME 3 er et GNOME Do-lignende søk / lansering. Du kan hente søkevinduet ved å åpne starteren (flytte musen til øvre venstre hjørne eller trykke på Alt-F1), og deretter skrive inn en søkestreng i søkefeltet (se figur B). Hvis du vil søke etter noe utenfor skrivebordet ditt, kan du angi søkestrengen og deretter klikke på Google eller Wikipedia, og standard nettleseren åpnes med søkeresultatene.

Men ikke tro at disse til større revisjoner av GNOME 3-skrivebordet er de eneste grunnene til at du bør gi den en gang. En av de mest imponerende bragdene som GNOME 3-utviklerne oppnår, er hvor utrolig raskt og pålitelig skrivebordet har blitt. GNOME 3 blåser bort Ubuntu Unity (på lignende maskinvare) i kategoriene for hastighet og pålitelighet. Jeg har ennå ikke hatt noe problem med GNOME 3 (på en betaversjon), mens jeg har støtt på mange problemer på Ubuntu Unity.

Vil GNOME 3 overhale skrivebordet med storm, slik at alle skynder seg å få den siste iterasjonen av det berømte skrivebordet? Sannsynligvis ikke. Men hvis du vil ha et nytt utvalg på skrivebordet, og du har funnet at Unity er mindre enn ... vel, samlende, GNOME 3 bør gjøre susen. Det er raskt, det er stabilt, det er veldig bra designet, og Fedora 15 gjør det alvorlig rettferdighet.

Jeg vil gjerne slippe noen rekvisitter til Fedora 15-teamet, siden de gjør en helt utrolig jobb med denne blødende Linux-distribusjonen. Fedora 15 og GNOME 3 er en seriøs vinn-vinn fra mitt perspektiv. Gi det en gang, så vil du kanskje oppdage at du er enig!

© Copyright 2020 | mobilegn.com