Hvordan IBM bruker blockchain for å koble kaffedrikkere og bønder

Hvordan IBM bruker blockchain for å koble sammen kaffedrikkere og bønder På CES 2020 forklarer IBMs Jason Kelley hvordan Farmer Connect-appen gjør at forbrukere kan ha mer tillit til kaffen sin forsyningskjede.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

TechRepublics Teena Maddox snakket med Jason Kelley, sjef for Blockchain Services for IBM, på CES 2020 om hvordan blockchain hjelper til med å autentisere bøndenes forsyningskjeder. Følgende er et redigert utskrift av samtalen deres.

Jason Kelley: Jeg skal si deg at når jeg begynner å snakke om blockchain, vil jeg nesten trekke det tilbake fordi blockchain bare er en teknologi - jeg kaller det ofte bare "B-ordet." Selv om det er emblazonert over brystet mitt, handler det mer om hva tar vi frem her som en evne på CES 2020? Du tror selve tittelen "Forbrukerelektronikk", så det handler om forbrukeren, sluttbrukeren, og resultatene vi snakker om her er tillit og åpenhet. En sluttbruker som ikke bare tar inn denne fantastiske aromaen av kaffe, men sier: "Jeg vil vite hvor den kaffen kommer fra. Jeg vil vite at den kaffen først er av god kvalitet - det er som det jeg faktisk kjøper . Og hva om jeg virkelig liker det, og jeg vil vite ikke bare hvem som sendte den, men hva med den bonden? Hvordan kan jeg se med det nivået av åpenhet? "

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon)

Noen vil si: "Vel, vil en forbruker virkelig vite det?" Forbrukerne forteller oss, ja. Kaffedyrkere forteller oss ja. Hvis du bare kunne dele alle disse dataene i denne veldig kompliserte verdikjeden eller forsyningskjeden og samle de to viktigste personene eller aktørene i den verdikjeden, produsenten helt i begynnelsen der den ble opprettet, og deretter forbrukeren. Og det er de to tingene som er viktigst.

Nå er det der B-ordet kommer inn. Hvorfor bruke denne tingen? Hvorfor ikke bare bruke en delt database? Det er ingenting som gjør det mulig å dele data. Det er ingenting som kan trekke ned alle veggene eller samle siloene bortsett fra denne nye teknologien som gir mulighet for en veldig pålitelig kilde til delte data. Og når du ser dataene, er dataene riktige. Det er det. Det er blockchain forklart, jeg brukte bare B-ordet. Det er blockchain i sammenheng med noe som er ekte, noe som er i produksjon og som kan brukes. Det er det vi snakker om her. Og det heter Farmer Connect.

Teena Maddox: Og slik vil det få folk til å stole på maten deres bedre fordi de vet hvor den kom fra, og det er nøkkelpunktet?

Jason Kelley: Folk vil stole på maten deres, men tenker på alt annet i den verdikjeden. Det er ikke bare matens tillit, men nå, tenk på den bonden som sier: "Hvis de kan se hele verdikjeden min, den forsyningskjeden, kanskje jeg kan få betalt før. Kanskje jeg ikke trenger å vente på det -og-for-å-validere med så og så og så-og-så nedover linjen at den ble levert og den er av riktig kvalitet. " Hvis vi vet det med en gang, så skjer det også raskere. Så ja, vi snakker om det som er veldig lett å se nå og forstår at "Wow, du vet, jeg kan stole på kaffen min." Men nå er alle andre som stoler på denne blockchain-tingen - som er et nytt operativsystem for tillit - det til fordel for alle i den verdikjeden. Og det er det vi snakker om, det bredere budskapet. Hvis vi kunne bringe de to aktørene sammen som jeg nevnte, bonden og forbrukeren, bringer vi også sammen for å krympe kompleksiteten, forenkle den verdikjeden.

Teena Maddox: Er det noen andre B-ord nyheter som dere slipper denne uken?

Jason Kelley: Vi snakker om mange ting, og du treffer på det veldig viktige her er at vi lager blockchain, B-ordet, ekte, og det er det som er viktigst. Vårt mål er å være hovedentreprenør for blockchain globalt og å være nummer én i alles øyne av å kunne gjøre blockchain og dens evner ekte, ikke bare som en teknologi, men som en evne til data som samler AI, som samler IoT, og mest av alle fordelene som sluttbruker, forbrukeren.

Teena Maddox: Når startet Farmer Connect?

Jason Kelley: Vi har jobbet med det i flere måneder. Vi kunngjør her at appen er klar, og den kommer ut dette kvartalet.

Teena Maddox: Og folkene som står i kø bak meg og får kaffe, lærer de om prosessen for kaffebønnene mens de er her, eller koser de bare kaffen?

Jason Kelley: Jeg vil si at de gjør begge deler. Den er satt opp bare med en skjerm foran. Vi vet at ingen av oss kan motstå å stirre på en skjerm mens vi venter på noe. Så mens de venter på kaffe - og det faktisk viste seg enda bedre enn vi trodde ... en veldig lang kølinje - og alle lytter til presentasjonen som spiller på baksiden, samt en kjendiskokk som snakker om proveniens av mat, og videoen som snakker om kaffen. Vi har begge deler, og vi ser også mange av disse menneskene, så koser seg med kaffen og hører hvordan alt dette spiller sammen. For igjen handler det ikke bare om teknologien, vi endrer måten virksomheten gjøres på.

Teena Maddox: Det er flott. Og når kan vi se dette tilgjengelig for applikasjoner for publikum?

Jason Kelley: Du kommer til å se det i første kvartal, og raskt etter det, kommer du til å se andre muligheter på denne plattformen der du sier: "Jeg har nå en plattform for tillit. Hvis jeg kan få en bonde tippet for de gode tjenestene sine, vel, kan jeg også hjelpe med å betale den avsenderen som sendte den med en smart kontrakt? Hvorfor ikke legge det på en plattform også? " Disse typer tjenester er det som kommer raskt.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com