Hvordan Intel bruker IoT og big data for å forbedre mat- og vannsikkerheten

Parrot AR.Drone 2.0 GPS Edition, som kan overvåke gårdsbruk og måle vannstand.

Bilde: Parrot

Californias gårdsøkonomi er en næring på 43, 6 milliarder dollar. Staten produserer nesten halvparten av amerikansk dyrket frukt, nøtter og grønnsaker, og den dyrker mer enn 400 forskjellige varer. Eksporten har også økt konsekvent de siste årene og nådde 18 milliarder dollar i 2012.

Staten opplever også en ødeleggende tørke. Nesten en tredjedel av vannet er hentet fra snøpakke, som svever rundt 20% av det normale nivået. Vannmagasinene går lavt, og bygdesamfunn har blitt advart om at de kan gå tom for den dyrebare ressursen.

Det er ikke gode nyheter for staten, der bønder blir tvunget til å tynne flokker, miste avlinger og heve prisene. California er den ledende produsenten av amerikanskvokste avokado og verdensledende innen mandelproduksjon, som sørger for harde beslutninger når avlingsverdiene og etterspørselen fortsetter å hoppe år etter år.

Intel driver bevegelsen til å bruke store data for å løse store matvaresikkerhetsproblemer, med utgangspunkt i dem i California. Gjennom sine kortsiktige prosjekter øker selskapet forskningsinitiativer og datatilgang, men på lang sikt ønsker Intel å lage en tilgjengelig, pålitelig referanseplattform for forskere over hele verden.

"Vi bruker analyser av store data som blir brukt på vesentlige problemer, " sa Vin Sharma, direktør for strategi og forretningsutvikling for divisjon for skyfanalyse hos Intel. "Uten å overdrive det, prøver den å løse problemer med verdensomspennende omfang."

Big data og Internet of Things (IoT) kommer til å spille en enorm rolle i å takle utfordringene verden vil møte de kommende årene. Det er grunnen til at den amerikanske regjeringen åpnet sine klimaendringsdata for publikum og promoterer samfunnsprosjekter for å bruke teknologi i å lage løsninger. Kunnskap om problemene vår verden vil møte med den raskt voksende etterspørselen etter mat, jordbruksland og vann.

Intels rolle i Californias fremtid

"Intels tilnærming er å spørre at 'Hvorfor nå?' spørsmål for å løse store utfordringer med vitenskap og næringsliv i dag, "sa Sharma. "Vi har vært involvert - stort sett - i å demokratisere teknologier, ta noe relativt avansert og tilgjengelig for bare noen få og gjøre det mer bredt tilgjengelig."

Intel Science and Technology Center (ISTC) i USA og internasjonale Intel Collaborative Research Institutes (ICRI) er alle i det minste delvis finansiert av selskapet, og fungerer som forskningssamarbeid mellom Intel og det omkringliggende akademiske samfunnet. Universitetene velger egne agendaer for å takle, og Intel hjelper med ressursene og konseptene i store bilder.

For å adressere smeltingen av snøsekkene i California, jobber Intel med Earth Research Institute ved University of California Santa Barbara. Forskere måler snømønster i Sierra Nevada-fjellene ved å bruke satellittbilder og kartleggingsteknologier. Endelig mål er å forstå hvor mye vann California vil ha tilgjengelig fremover, men metoden kan brukes på hvilket som helst geografisk sted.

Intel samler inn mer enn 20 terabyte med data i måneden fra dette prosjektet, og planlegger å fortsette å utvide det. Dataene blir sendt til UCSB-instituttet, der de er allment tilgjengelige for forskere i samfunnet. Prosjektet er fortsatt i forskningsfasen, men Intel sa at de ønsker å lage en database med bilder som myndigheter, akademikere og forskere kan bruke.

Før dette prosjektet, ville forskere måtte våge seg ut til snøsekkområdene og manuelt måle vannstanden. Intel vil at flere deltakere og forskere skal få tilgang til datareservoaret slik at det kan være flere applikasjoner og modeller for hele bransjen å få tilgang til. Akkurat nå er prioriteringen å oppmuntre til utvikling av selve teknologien, sa Sharma. Da vil Intel jobbe med å skalere prosjektene. Sharma sa at han ville elske at dette skal bli en type samfunnsforskningsprosjekt, som involverer lokalsamfunn, i fremtiden.

Det er utfordringer i noen av disse big data-prosjektene, la Sharma til. Det er et enormt sprang av tro å samle inn så mye data. Det er viktig å vite hvilke spørsmål man skal stille og hvilke organisasjoner man skal samarbeide med.

"Hvor dataene ligger, hvordan de kommer dit de kan behandles, analyseres og visualiseres - det er ikke enkle svar i én størrelse som passer til disse spørsmålene, " sa han. "Du må dra deg litt nedover før du begynner å se resultater, og de kan være negative, men det er prosjektets natur."

Big data og verdens matsikkerhet

Presisjonslandbruk er et av de raskest voksende teknologiområdene for storskala og småskala oppdrett i jakten på å finne ut hvordan man kan øke verdens matforsyning. Selv om overvåkning av avlinger har eksistert i nesten to tiår, har utviklingen og implementeringen av smartere gårdsmaskiner, avlingssensorer og programvaren for å analysere data som disse enhetene samler inn nylig blitt en spillbytter i avkastningsresultater, som vi diskuterte i vår nyere historie om TechRepublic om big data og matens fremtid.

Intel samarbeider med University of California, Davis og World Food Center om big data-rolle i presisjonsoppdrettsteknikker. Selve prosjektet innebærer å plassere avlingssensorer i felt for å overvåke fuktighetsnivået i snøen.

"Det gjør det interessant fra store dataanalyser. En bestemt datastrøm kombinert med annen datakilde, så det er ikke bare jordfuktighet, natur og sammensetning kombinert med vær og klima, " sa Sharma. "Denne kombinasjonen av datasett er en bedre prediktor for den vanningsoperasjonen, mens den før var rent basert på etterpåklokskap, eller på gjetning."

Irrigasjonsteknikker er også en viktig del av dette prosjektet. Når etterspørselen etter mat og jordbruksland øker, øker også etterspørselen etter vann. Globalt bruker landbruksnæringen rundt 70% av verdens ferskvannsforsyning, noe som er mer enn det dobbelte av industriell og kommunal bruk. I tillegg til avfall, oversvømmer vanningsteknikkene i dag ofte gårder og vasker sediment og plantevernmidler i vannsystemer og grunnvann, og forurenser miljøet.

Teknologiselskaper må finne en måte å samarbeide med landbruksbedrifter ettersom big data- og skyverdenen skjærer hverandre i landbruket. Intel sa at avlingssensorsystemet som brukes på UC Davis kan redusere vannforbruket med 50%.

"Mange tradisjonelle jordbruksutstyrselskaper vil lage smartere utstyr bare ved å bygge mer databehandling, koble til enheter, lage smarte traktorer og pumper som kartlegger de nærmeste omgivelsene og reagerer i sanntid på alt som ser ut som en anomali, " sa Sharma.

Intel prøver å ligge i forkant av spillet. Når informasjonen samles fra avlingssensorene og sendes til UC Davis datasentre, er den tilgjengelig for mange forskere og utviklere, som deretter kan lage bedre modeller og metoder. Når samarbeidet mellom tech- og ag-bransjene skrider frem, vil spørsmålet om hvem som eier og eier dataene forbli en topp prioritering for bønder, og det vil forhåpentligvis være det samme for big tech- og ag-selskaper.

Sharma sa at selskapet ønsker å fortsette å se på muligheter for big data i matsystemet, inkludert forsyningskjeden for restauranter og butikker og i produksjonsindustrien.

"Vi tar vårt ansvar som medlemmer av dette samfunnet på alvor. Det er ikke bare umiddelbar kommersiell verdi for oss, systemleverandørene og byggherrene, " sa Sharma, "men også sluttbrukere og organisasjoner som driver endring, og vi vil hjelpe dem på hvilken måte vi ser nyttige. "

© Copyright 2020 | mobilegn.com