Hvordan IoT og blockchain kunne eliminere forfalskede varer over hele forsyningskjeden

Hvordan blockchain kan bidra til å utslette forfalskede medisiner Jim Nasr, tidligere sjef for programvarearkitekt ved Centers for Disease Control and Prevention og VP for teknologi og innovasjon hos Synchrogenix, om hvordan forsyningskjeden til medisiner kunne revolusjoneres.

En rapport fra Cisco og Boston Consulting Group (BCG) tilbyr en løsning for virksomheter som er berørt av forfalskning: Kombiner Internet of Things (IoT) sensorteknologi med en blockchain designet for å spore hvert trinn i produksjons- og salgsprosessen.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Forfalsket aktivitet forekommer i alle bransjer, heter det i rapporten, spesielt hos elektronikkprodusenter, farmasøytiske selskaper og luksusvarerprodusenter.

Alle som har en forsyningskjede, melder rapporten, har potensial til å bli lurt til å kjøpe forfalskede materialer, og kundene står stadig i fare for å kjøpe produkter som nesten ikke kan skilles fra den virkelige tingen. Men det kan være løsningen å kombinere IoT-teknologi med blockchain for å bygge et totalt lagersystem.

Blockchain og IoT gir ansvar for ende-til-ende

"Sammenkobling blockchain og IoT kan lage en delt, distribuert hovedbok som er i stand til å registrere opprinnelse, beliggenhet og eierskap til råvarer og produkter på hvert trinn i verdikjeden - og gi produsenter, samarbeidspartnere og kunder åpenhet og autentisering de trenger, "heter det i rapporten.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Forslaget om hvordan du gjør det er enkelt, og kan gjennomføres mulig uten å måtte vente på at noen ny teknologi kommer på markedet.

For det første er det viktig at materialer som brukes til å produsere produkter kommer fra en anerkjent kilde. Den kilden ville være ansvarlig for å lage den første oppføringen til en blockchain-hovedbok for materialene den sender til bruk i produksjonen.

"Leverandører og produsenter blir med på en enkelt blockchain-plattform og bruker" smarte koder "(unike kryptografiske identifikatorer) for å spore og bekrefte herkomst og plassering av hvert element, " som rapporten antyder kan ha form av RFID-koder, QR-koder eller til og med overflatefeil i materialer som metall og plast som brukes til å lage varer.

Når varer legges til forsyningskjeden, får de hver en unik kode og plassere i blockchain-hovedboken, og når disse materialene blir slått sammen til ferdige produkter fortsetter de på blockchain, hver med oppføringer som sporer sine komponenter tilbake til sine opprinnelige kilder, rapporterer rapporten sa.

Når et produkt har nådd salgsstedet, lar blockchain-posten om produksjonen en kjøper vite at produktet er legitimt, det inneholder materialer fra anerkjente kilder, og det har ikke blitt introdusert noe uventet i produksjonen på noe trinn i prosessen.

Hvorfor spore materialer og produkter?

Foretak som arbeider med forfalskede varer og materialer står for betydelige kostnader.

Legemiddelindustrien håndterer mellom 75 og 200 milliarder dollar i tap for forfalskede legemidler hvert år; falske deler og komponenter koster elektroniske produsenter anslagsvis 100 milliarder dollar i året; og rundt 10% av alle solgte luksusvarer er forfalsket, noe som utgjør rundt 28 milliarder dollar i tap per år.

Disse tapene kommer heller ikke bare fra salg. Spesielt elektronikkprodusenter blir hardt rammet av forfalskede materialer som kommer inn i leverandørkjeden tidlig i produksjonen.

Et eksempel som er sitert i rapporten kommer fra en hendelse i 2012 der 84 000 forfalskede elektronikkomponenter ble installert i amerikanske militærfly og missiler. Komponentene ble kjøpt fra et USA-basert selskap som hadde hentet tvilsomme komponenter fra Kina, som forsvarsdepartementet ikke var klar over.

Hvis det selskapet hadde brukt et blockchain / IoT-sporingssystem, ville problemet blitt identifisert og eliminert før alle disse flyene og missilene ble bygget, og deretter trukket av linjen for å få erstattet komponenter.

Til slutt finner rapporten at implementering av et kombinasjonssystem for blockchain / IoT kan gi selskaper en gjennomsnittlig netto fordel på 2% til 5% av den totale omsetningen. Det høres kanskje ikke ut som mye, men for en virksomhet som gjør 1 milliard dollar i året tilsvarer det 33 millioner dollar.

Dette er bare ett verktøy som bedrifter av alle typer kan bruke for å beskytte deres forsyningskjede, marked og omdømme for å produsere kvalitetsvarer. På toppen av det legger Cisco og BCG ikke merke til å trenge å vente på at ny teknologi kommer på markedet.

For mer, sjekk ut TechRepublics artikkel om de fem blockchain-trendene du kan forvente i 2019.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com