Hvordan IT-ledere kan lære og mestre nye ferdigheter

Bilde: iStockphoto / yuelan

Knallgule skolebusser og det barna mine omtaler som "zombie tenåringer" (dvs. tenåringer som har ansiktene sine begravet i telefonene), invaderer nå gatene hver ukedag morgen. Det er lett å sallig ignorere dette ritualet hvis du ikke har barn i skolealderen, eller blir fanget opp i logistikken for foreldreskap og mister fokuset på hovedutfallet av dette årlige ritualet: Å utdanne barn til langsiktig suksess. Akkurat som ungdommen vår blir hyrdet gjennom et nøye designet og gjennomtenkt program for å bygge ferdighetene sine, bør også ledere.

"Profesjonell" og student er ikke gjensidig utelukkende

Det er lett å tenke at når du har fått utdelt et vitnemål, er utdannelsesbestemmelsene dine over. Dette kan være spesielt akutt for ledere og deres ansatte som oppnår et visst nivå av kompetanse på jobbene sine og deretter kan bruke flere tiår på å utnytte det samme ferdighetssettet.

Selv om det er umulig å forutsi de spesifikke ferdighetene og teknologiene som vil bli relevante i fremtiden, er det en sikker innsats å anta at verden vil fortsette å endre seg i raskt tempo. Den beste forsikringen mot å bli forstyrret av denne endringen er å kultivere din evne til å bli det HR-folket kaller en "livslang lærer."

Den kanskje mest effektive ferdigheten for enhver leder å utvikle er en kontinuerlig evne til å lære nye ferdigheter raskt. Dette kan virke som et medfødt talent, men spør alle som har kommet tilbake til et læringsmiljø etter et langt fravær om opplevelsen, og du vil sannsynligvis høre at det var en langt vanskeligere overgang enn de hadde trodd.

Ikke tenk på læring som en aktivitet som du gjør en gang hvert år eller to - integrer i stedet læring i de ukentlige aktivitetene dine. Dette trenger ikke være så dramatisk som å forfølge en ny grad eller et komplekst sertifiseringsprogram - det kan være en selvstudie av et emne som spenner fra nye teknologier til å lære et annet språk.

Planlegg læringsmålene dine

Mange bedrifter ber ansatte oppgi læringsmålene sine kanskje under en årlig evaluering eller når de lager formelle læringsplaner. Dette kan føles som nok en administrativ oppgave, men la det være en påminnelse om å investere tid på å lage en gjennomtenkt læringsplan, selv om den eksisterer utenfor ansvarsområdet for HR-prosessen.

Lag en enkel liste med to kolonner. Begynn med ferdigheter på lengre sikt som vil hjelpe deg å utvikle deg som leder eller få fart på karrieren. Denne kolonnen kan inneholde ting som å utvikle ansatte til effektive ledere, sterkere tidsstyring, forstå nye teknologitrender, historiefortelling i kommunikasjonen eller nye verktøysett du vil legge til din personlige talentbunke.

I den andre kolonnen, identifiser to eller tre læringsmål på nær sikt som bygger mot dine langsiktige mål. Hvis du for eksempel vil forstå nye teknologitrender, kan for eksempel et en-dags DevOps-verksted være et flott alternativ. Når du fullfører hvert mål på nær sikt, tar du 30 minutter og reflekterer over hva du har lært og hvordan det påvirker din langsiktige plan, og planlegg også to eller tre måter å anvende det du lærte. Hvis du fortsetter vårt DevOps-eksempel, kan en enkel måte å anvende det du lærte være å lære noen av teknikkene til et av utviklingsteamene dine og la dem bruke disse teknikkene på et ikke-kritisk prosjekt.

Bilder: 41 bøker hver tekniker skal lese (TechRepublic)

Bruk det du lærer

Når du lærer ny informasjon, vil du søke etter nye teknikker og bruke dem på arbeidet ditt. Dette skaper en dydig syklus som ferdighetene dine fortsetter å utvikle seg, noe som gjør at verdien din som leder eller ansatt vokser når du går videre i karrieren.

Vi får alle brukt erfaring når vi går videre i karrieren, men de som ofte utmerker seg par med erfaring med omfattende kunnskap som inkluderer alt fra å forstå et nytt system til å bruke en ny styringsteknikk.

Hvis det skjer en betydelig endring i karrieren din, for eksempel at selskapet blir anskaffet, kan det å ha en godt kultivert evne til å lære, tillate deg å tilpasse seg og blomstre mens andre sitter i sjokk når verden endrer seg rundt dem.

Gå til klassen

Det er sjelden jeg finner en effektiv leder øverst i spillet sitt som ikke også er en livslang lærer. Jo tidligere du innser at vår rolle som studenter fortsetter gjennom hele vår karriere og liv, og begynner å utvikle din egen plan for å "gå tilbake til skolen", jo bedre leder vil du bli.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com