Hvordan IT-arbeidere taper kampen mot nerdestereotypier

En av verdens yngste milliardærer jobber kanskje med datamaskiner, men stereotypien til den nerdete teknologarbeideren ser fortsatt ut til å sette unge mennesker i å komme inn i bransjen. Teknisk arbeidere mener at de fremdeles er utslitt av den nerdete stereotypen.

Flertallet av 576 IT-fagfolk som ble undersøkt av rekrutteringsnettstedet CWJobs.co.uk, mener at nytilkomne blir avskrekket av klisjéen til den nerdete teknarbeideren. Å sammensette bildeproblemet er en oppfatning av at IT ikke er en morsom karriere, ifølge mer enn en tredel (39 prosent) av de spurte.

Oppfatningen deres om at unge skjuler seg fra IT, fremheves av tallene. I løpet av de siste 10 årene har ikke mer enn tre prosent av studenter i Storbritannia valgt å studere informatikk.

Denne mangelen på entusiasme for IT er til tross for industri- og myndighetsstøttede forsøk på å lokke elever og skoleelever til å studere teknologi. Disse inkluderer programmet Behind the Screen, som ble lansert av IT-bransjens ferdighetsorgan eSkills UK i fjor for å utvikle en engasjerende og streng IT-læreplan for GCSE og A-Level.

Richard Nott, nettsteddirektør for CWJobs.co.uk sa at problemet er at unge mennesker ikke forbinder teknologien de liker å bruke hver dag med IT.

"Det ser ut til å være en kobling mellom hva unge oppfatter en karriere innen IT og en erkjennelse av hvordan dette oversettes til dingsene, smarttelefonene og konsollene de bruker til daglig, " sa han.

Å koble IT-yrket til teknologi ungdom liker - for eksempel sosiale medier, mobil og spill - vil bidra til å ødelegge den nerdete stereotypen, fortalte techies undersøkelsen.

Utdanning er nøkkelen til å overtale ungdom til å satse på en IT-karriere, sa teknikere, med nesten halvparten (49 prosent) som sa at barna skal læres IT fra de er åtte år eller yngre. Den britiske regjeringen har lovet å skrape den nasjonale IT-læreplanen, som ble kritisert for sin fokus på kontorferdigheter, og la lærere undervise i IT på mer interessante måter.

IT-bransjen gjør heller ikke nok for å tiltrekke unge mennesker til yrket, ifølge flertallet av de spurte (64 prosent). Industri bør tilby flere læreplasser, bedre markedsføre industrien for unge mennesker og sponsere flere universitetsgrader, sa de.

© Copyright 2020 | mobilegn.com