Slik starter du en blockchain-karriere: 4 ferdigheter du trenger

Topp 4 ferdigheter du trenger for å starte en blockchain-karriere Blockchains hype blekner, og bedrifter søker fagpersoner som faktisk kan implementere teknologien, ifølge KPMG.

Hype rundt blockchain blekner endelig, ettersom bedrifter lærer hva teknologien er og hva den faktisk er i stand til, ifølge en torsdag-rapport fra KPMG.

Blockchain-adopsjonen øker jevnlig, og flytter fra omtrent 1% av organisasjonene som driver produktpiloter, til 3, 3% som har gjort det det siste året, ifølge Gartner-forskningen. Selv om teknologien ikke er den store revolusjonen mange forventet, har den hjulpet mange virksomheter innen områder som svindel og tilbakekalling av avbøtning, og drevet nye prosesser og reduserte kostnader, bemerket KPMG. Det er sannsynlig at stadig flere selskaper vil fortsette å utforske denne teknologien gjennom dette året, identifisere forretningsmodeller, pilotere prosjekter og til slutt gå videre til skalerbare løsninger, bemerket rapporten.

Den store utfordringen virksomheter snart vil møte når det gjelder blockchain er en alvorlig mangel på talent, fant rapporten. Mye av talentet og interessen for blockchain-plassen finnes for tiden blant studenter, som har vært vitne til økningen av bitcoin og blockchain.

Som sådan trenger ikke nye blockchain-ansettelser - nyutdannede eller erfarne fagpersoner - nødvendigvis være teknologer, bemerkes rapporten.

Blockchain ferdigheter

Her er de fire beste blockchain-ferdighetene du trenger for å starte en karriere i feltet, ifølge KPMG:

1. Forretningslyst

Blockchain overskrider alle forretningssiloer, og folk fra hele en organisasjon - fra IT til finansiering til anskaffelser til postlokalet - berører teknologien. Noen som jobber i rommet, trenger å forstå hvordan de forskjellige delene av virksomheten jobber med å definere de beste brukssakene for sak og verdi.

2. Teknisk leseferdighet

Det er viktig for folk som jobber med blockchain å forstå dets tekniske underbygg. Imidlertid er det også nøkkelen til å forstå hvordan man bruker denne kunnskapen på en brukssak, bemerket rapporten. Ansatte i et blockchain-team bør forstå forskjellene mellom teknologier inkludert skyen, ERP-er og nettverk, og når de skal bruke forskjellige verktøy og plattformer, for å sikre at de vet hvordan blockchain-interaksjoner i et eksisterende økosystem for teknologi. De som jobber på utviklingssiden av blockchain trenger også litt kunnskap om koding, for eksempel programmeringsspråk som JavaScript, HTML og soliditet.

3. Dataanalyse

Blockchain-teamene bør inneholde en dataanalytiker som kan forstå og benytte seg av dataene som er hentet fra en blockchain, og presentere den på en meningsfull måte for en rekke mennesker i hele virksomheten, heter det i rapporten.

4. Hacker mentalitet

Fordi blockchain er en relativt ny teknologi, er det ikke mange kurs eller grader i faget ennå. Dette betyr at blockchain-arbeidere må ha en hackermentalitet, i form av å være åpne og i stand til å utforske og eksperimentere ved å hacke problemet fra et forretnings- og teknologiperspektiv, og samarbeide.

"Som enhver ny teknologi, er det å ha det rette talentet avgjørende for kjøreresultatene", heter det i rapporten. "Blockchain-prosjekter vil ikke lykkes eller skalere uten et mangefasettert team som går utover teknologer. Vi forventer at flere universiteter integrerer blockchain i fremtidig kurs, som vil bidra til å forberede både sluttbrukere så vel som de som vil være ansvarlige for å bygge, distribuere og administrere blockchain ."

For mer, sjekk ut de 15 mest etterspurte blockchain-jobbene på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com