Slik gjør du AI-etikk til en prioritet hos din bedrift: 5 tips

Etikken som AI vil trenge for å lykkes Vi fanget opp IBM Watson CTO på Mobile World Congress 2018 for å snakke om de etiske dilemmaene som kommer for kunstig intelligens.

Flertallet av ledere (76%) forventer at kunstig intelligens (AI) vil "forvandle" organisasjonene sine vesentlig i løpet av de neste tre årene, ifølge en Deloitte-rapport som ble utgitt onsdag. Mens AI hjelper fagfolk med å fokusere på arbeid med høyere verdi, forblir etiske bekymringer en av de største bekymringene for virksomheten, viser rapporten.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Etiske bekymringer rundt AI er ikke nye, med science fiction forfattere som diskuterte temaet allerede på midten av 1900-tallet, heter det i rapporten. Fremskritt innen AI-teknologi og økt adopsjon av AI de siste årene har gjort diskusjonen rundt etikk mye mer presserende, noe som får land til og med å implementere retningslinjer for AI-etikk.

De viktigste etiske bekymringene rundt teknologien inkluderer skjevhet og diskriminering, mangel på åpenhet, erosjon av personvern, dårlig ansvarlighet og forskyvning og overgang av arbeidsstyrken, ifølge rapporten.

Rapporten skisserte imidlertid følgende fem måter selskaper kan gjøre AI-etikk til en prioritet:

1. Oppfordre styret og interessenter: I de mange spørsmålene AI-etikk kan føre til - omdømme og økonomisk - må selskapets styre være involvert. Rapporten anbefaler å opprette et rådgivende utvalg av funksjonelle ledere som skal samarbeide med interessenter og føre tilsyn med utformingen og bruken av AI-løsninger.

2. Utnytt teknologien for å unngå risiko: Bedrifter bør utstyre AI-utviklere med nødvendig opplæring for å teste og sanere systemer som kan gi utilsiktet skjevhet. Organisasjonen bør også dra nytte av analyseverktøy designet for å oppdage variabler av skjevhet.

3. Tillit gjennom åpenhet: Bedrifter må være transparente om bruk av AI sammen med interessenter, hvis de ønsker å bygge tillit. De skal tydelig forklare hva AI brukes, hva formålet er og hvordan det påvirker kundene. Denne kommunikasjonen er spesielt viktig for interessenter som ikke har teknisk bakgrunn.

4. Quell ansattes angst: Teknisk vil utvilsomt påvirke jobbene på noen måte, heter det i rapporten. Bedrifter skal være ærlige overfor sine ansatte og fortelle dem hvordan jobbene deres kan bli påvirket. Åpenheten vil bidra til å lindre angst rundt temaet.

5. Balansere fordelene og risikoen ved AI: Bedrifter må vurdere risikoen og fordelene ved AI og balansere dem deretter. Organisasjonen bør alltid samkjøre AI med det samlede forretningsinitiativet, i stedet for bare å implementere teknologien for å forbli relevant.

For mer leksjoner om AI-adopsjon, sjekk ut denne TechRepublic-artikkelen.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com