Hvordan få bilde- og videoinnholdet ditt til å skille seg ut i konkurransen

Video: Tre gratis fotoapper, og hvorfor du bør bruke dem. Ser du etter gratis programvare for fotoredigering? Her er tre med veldig forskjellige spesialiteter.

Jeg har tidligere diskutert å komme i gang med arkivfotografering og alt det innebærer. Nå, mer enn et år senere, vil jeg ta en titt på markedet for mikroaksjer (og video). Det svært mettede markedet (ingen ordspill ment) er fylt med forskjellige eiendeler som er modne for lisensiering, men som innholdsskapere må du finne ut en måte å gjøre dine eiendeler skiller seg ut fra konkurransen.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Her er noen tips du kan tenke på når du fortsetter å tjene penger på arbeidet ditt innen lager- og videoverdenen.

Hva skal jeg skyte?

Du har lastet opp en haug med favorittbildene dine til aksjetjenestene, men de selger ikke. Hva laster du opp? Solnedganger? Solen står opp? Kopp kaffe? Alle disse eksemplene kan brukes som et lagerbilde, men alle laster opp denne typen bilder. Nøkkelen er å finne en måte å kreativt skyte de ovennevnte skuddene eller bare ikke bry deg.

Tenk langs markedsføringslinjene og den potensielle meldingen skuddene dine kan fortelle. Bildet mitt av kaffe i et krus ( figur A ) er ikke et av favorittbildene mine, men det har blitt lastet ned ganske regelmessig. Da jeg undersøkte komposisjonen, bestemte jeg meg for å plassere kaffen utenfor midten i rammen og skjøt litt mer ovenfra. Ved å gjøre det, kan jeg legge igjen plass i bildet til at rettighetshaveren kan legge til markedsføringstekst eller annen grafikk til høyre for rammen når de forteller historien.

Fargene er ikke altfor mettede, noe som også gjør det mulig for rettighetshaver å stanse fargebleven eller metningen ytterligere etter eget skjønn. Som sagt er det ikke favorittbildet mitt, men mens jeg satt og spiste frokost på en lokal colombiansk restaurant, la jeg merke til enkelheten til varen som var tilgjengelig, bordteksturen og bestemte meg for å knipse noen få bilder.

Figur A

Bilde: Ant Pruitt


Du kan skyte vakre soloppganger og solnedganger, men vær oppmerksom på at alle skyter disse. Kom opp med en måte å skille seg ut på. Forbedre bildet med noen få Photoshop-effekter som lysstråler. I noen tilfeller kan det være gunstig å endre fargeskjemaet for solnedgangen eller soloppgangen. Det er et marked for enkeltpersoner som ønsker å lisensiere fantasy-scener for sine kreative prosjekter eller markedsføring. Vær kreativ med opplastingen.

Ekte mennesker, virkelige liv

Mens jeg var hos Adobe Max i år, satt jeg inne på en diskusjon med Mat Hayward mens han diskuterte å lage omsettelig innhold for aksjelisenser. Poenget hans med diskusjonen? Skyt virkelige mennesker i det virkelige livsscenarier. Når det gjelder toppsalget på Adobe Stock, er eiendelene som er lisensiert mest, ekte menneskers i virkelige situasjoner. Hvorfor? Fordi historien om bildet virkelig skiller seg ut. Å skyte en scene med en kokk som står på et kjøkken er kjedelig på historiens side. Å skyte et bilde med en kokk som salter litt førstekjøtt blir mer en historie. Det er handling. Det er "det virkelige liv" som viser.

Hayward delte et tips under sin Adobe Max-diskusjon. Han nevnte at under en fotoseanse med middagsselskap hadde han modeller til å gå gjennom bevegelsene med å tilberede mat - hakke råvarer, organisere stedsinnstillinger og skjenke drikke, for eksempel. Men mens denne aktiviteten skjedde, lot han modellene være seg selv. De snakket med hverandre under oppsettet, diskuterte deres favorittmat og så videre. I løpet av disse tider tok Hayward aktivt bilder av modellene. Det var en scene som simulerte det virkelige livet, men simuleringen følte seg ikke tvunget for modellene. Energien kom gjennom i de endelige bildene.

Ikke rabatt skytedyr. Haywards skudd, for eksempel, er ganske populært, vakkert og fotogent. Dra nytte av å knipse bilder av kjæledyrene dine, hvis du kan. Kandidatbilder fra kjæledyr er flotte, så lenge du har en historie bak dem. Hvis det er et øyeblikksbilde du jobber med, kan du prøve å sørge for at redigeringen inneholder et interessant fargevalg for å tiltrekke seere.

Skyt video også

Arkivfotograferingsbyråer har også en tendens til å akseptere grafiske og videoinnleveringer. Ideelt sett trenger videoopptakene å vare minst ti sekunder og skal ikke som intellektuelle eiendommer eller logoer. Tenk på din daglige driftsmodus og hvordan du registrerer disse øyeblikkene av dagen din. Du kan også leie noen venner eller modeller for å hjelpe til med å gjenoppføre scenen. Igjen er handlingen med å tilberede mat eller lage mat populær. Scener med at kjæledyrene dine er kjæledyr er også søte og morsomme å bruke.

Jeg fotograferer mye gate- og landskapsfotografering, så mitt naturlige instinkt er å spille inn scener i naturen. Når du fotograferer scenen din, bør du vurdere de forskjellige vinklene du skyter for å presentere historien din. Du vil bli overrasket over hvordan hver vinkel vil gi et annet perspektiv eller følelser for betrakteren og potensielt føre til mer lisensiering. Og selvfølgelig, når du bruker venner eller modeller for å gjenskape scenen, må du huske å ha en signert modellutgivelse før du sender inn opptakene dine.

Bare skyt

Nå er det opp til deg å få arbeidet ditt opprettet og publisert. Mikro-aksjefotografimarkedet er super konkurranseutsatt. Det er ekte penger som kan tjenes som tilleggsinntekt eller heltidsarbeid, men det vil kreve en seriøs innsats på dine vegne som innholdsskapere. Når du har et øyeblikk å skyte, er det bare å skyte. Du vil bli overrasket over hvordan hverdagen vil gi store muligheter for å fortelle en historie og hvordan du kan konvertere disse bildene til en ny inntektsstrøm.

Skytter du arkivfotografi eller video? Tagg meg på Twitter eller Instagram med noen av favorittinnleggene dine. Jeg ser frem til å se arbeidet ditt.

Bilde: Ant Pruitt

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Aurora HDR 2019 retter seg mot forbedret fotokvalitet uten å ofre hastighet, brukervennlighet (TechRepublic)
  • For proffene tilbyr Galaxy S9: Hastighet og kraftøkning, DeX Pad og fotografering med lite lys (TechRepublic)
  • Loupedeck + Lightroom-konsoll som nå tilbyr mer for reklamer (TechRepublic)
  • Markedet endres ettersom Sonys speilløse kameraer er truet av nye modeller fra Nikon og Canon (ZDNet)
  • Leica M10-D later til å være et filmkamera ved å grøfte skjermen (CNET)
  • Google Pixel 3-anmeldelse: Utmerket kamera, pocketable form factor og Google-programvare er overbevisende (ZDNet)
Bilde: alexandr_1958, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com