Hvordan gjøre din teknologiske CV mer attraktiv for å ansette ledere

Hvordan gjøre din teknologi-CV mer attraktiv for å ansette ledere Med økningen i ansettelsesplattformer på sosiale medier har den tradisjonelle CV-en endret seg. Her er hva ansettelsesledere ser etter.

Tradisjonelle rekrutteringsmetoder har blitt eliminert av profiler og nyhetsfeeds, med nesten 15% av jobbsøkere som lander jobber via sosiale medieplattformer, ifølge en ferskClutch-rapport. Den mest populære metoden for å finne jobber i dag er gjennom nettbaserte jobbtavler, som faktisk, Monster, MediaBistro og USAjobs - som 40% av arbeidssøkere bruker for å sikre arbeid, melder rapporten.

Til tross for endringen i jobbsøkemetoder, er den tradisjonelle CV-utformingen fremdeles i live og godt. Gitt, gjenopptas først og fremst på nettet, men prosessen med å samle erfaringer på papiret forblir tro mot dens røtter.

"Fortsett er veldig relevant, " sa Elaine Varelas, administrerende partner hos Keystone Partners. "De andre verktøyene forbedrer og gir brukerne forskjellige muligheter til å kommunisere opplevelsen sin på forskjellige måter, men du trenger absolutt fortsatt en CV."

Profesjonelle sosiale mediekontoer som LinkedIn er utrolig nyttige verktøy for å vise frem ferdighetene dine, men de bør ikke erstatte en CV, sa Varelas. Hvis en søker bare kopierer og limer sin CV på LinkedIn, mister de muligheten til å virkelig forbedre sin generelle presentasjon - og beseiret formålet med den sosiale plattformen i utgangspunktet, la Varelas til.

"På LinkedIn kan du virkelig forbedre opplevelsen din, du kan gå i større detalj, du kan fortelle flere historier, " sa Varelas. Fortsett vil ikke gå inn i så mye raffinert detalj, men de vil heller ikke være begrenset til en side som de pleide å være, la hun til.

Slik formaterer du teknisk CV

Fortsett gir et øyeblikksbilde av arbeidshistorikken din, og skisserer hver jobb kronologisk med stramme, spisse beskrivelser, sa Varelas. Spesielt for kandidater innen teknologifeltet, bør CVene være veldig greie. Plasser oppgavene dine fra hver jobb i spesifikke kuler, og bøtte dine teknologiske evner ved funksjonelle aspekter, noe som gjør det ekstremt enkelt for leseren å fordøye, la Varelas til.

"Teknisk folk har vanligvis en seksjon som er veldig dedikert til bare spesifikke teknologiske ferdigheter - programmer, applikasjoner, spesifikke ting som de har jobbet med, slik at søkers sporingssystemer kan merke av i disse boksene som sier ja, du har gjort dette, dette, dette og dette, "sa Varelas.

Mens formatet forblir det samme, varierer noen CV-funksjoner etter bransje. Hvis kandidaten er i markedsføring eller reklame, "det minste du ønsker er å ha logoene til selskapene du jobbet på der inne. Innholdet skal være iøynefallende, engasjerende hvis du er den typen felt, " sa Varelas .

Uansett hvilken bransje du er i, bør ikke CVen være mer enn to sider, la hun til.

Hva ansetter ledere ønsker

Ansette ledere leter ikke bare etter hva du gjorde, men hvordan du gjorde det. "Hva var resultatene?" Sa Varelas. "Det er det ansettelsesansvarlige ønsker å se mest fordi de, når de leser resultatene, tenker på: 'Ok, så hva er det du kan gjøre i selskapet mitt?'"

Fremgangsmåte for å fortsette skrivingen fra en ansettelsespersons perspektiv, og vurder hva du ønsker fra en sterk ansatt. Til syvende og sist ønsker de fleste ansettelsesledere noen som kan løse et problem, og som kan være selvforsynt, la Varelas til. Så kandidater bør vise frem opplevelser som viser disse egenskapene.

"Er denne personen ledende blant jevnaldrende, eller driver de fabrikken? Kan du vise meg hvordan du øker produksjonsevnen eller reduserer kostnadene? Det er de tingene som virkelig gjør forskjellen, " sa Varelas. "Ikke bare forstår du hva dine tekniske ansvar er innenfor din rolle, men at måten du ser på ting er en del av den større virksomheten."

Hva du bør unngå på en CV

Det å lyve om opplevelsen er den største feilen en kandidat kan gjøre på en CV, ifølge Varelas. "Det er en av de viktigste nei. Vi ser fremdeles folk som villeder i forhold til informasjonen på CV-en deres: Enten om utdannelsen deres, datoene for en jobb, eller som hopper over stillinger helt. Du vil kanskje ikke bli fanget med en gang, men det vil vanligvis, "la Varelas til.

Kandidatene bør heller ikke overdrive sine ferdigheter og evner. Hvis du vet hvordan du bruker et program eller et verktøy, men bare er dyktig til det, så si det, anbefalte Varelas. Det siste du vil gjøre er å dukke opp for å jobbe den første dagen og forventes å gjøre noe du hevdet at du kunne, men faktisk ikke kan.

Til slutt, balanser din evne til å jobbe med et team og din evne til å jobbe alene også, sa Varelas. "Denne CVen er din. Dette er ikke lagets CV. Folk trenger virkelig å se på det faktum at de trenger å eie noen ting de var personlig ansvarlige for, " la hun til.

For å lære mer om noen av de største feilene en kandidat kan gjøre i sin CV, sjekk denne nedlastingen fra TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com