Hvordan tjene penger på IoT-prosjektet: 6 trinn

De fire elementene i et vellykket IoT-prosjekt John McDonald, administrerende direktør i ClearObject, forklarer hvordan ideation, edge, software og cloud-plattformer må komme sammen for å utnytte tingenes internett.

De aller fleste ledende bedriftsledere sier at selskapene deres vil bruke tingenes internett (IoT) på en eller annen måte i løpet av det kommende året - men mindre enn 30% av organisasjonene genererer tjenesteinntekter fra sine tilkoblede produkter, ifølge en Capgemini-rapport .

Bedrifter som gjennomgår digitale transformasjonsprosjekter, må finne ut hvordan de kan gjøre IoT-innsats fra et kostnadssenter om til en inntektsgenerator, sa Terry Hughes, leder for IoT og produksjonsvirksomhet på AppDirect, i en tirsdagssession på LiveWorx-konferansen 2018 i Boston, MA.

Mer om IoT

  • Topp 10 IoT sikkerhetsrisikoer for virksomheter
  • 3 viktigste hemmere for IoT-adopsjon i bedriften
  • Internet of Things-policyen (TechRepublic Premium)
  • For mer om IoT og andre nyvinninger, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev fra Next Big Thing.

Veien til inntektsgenerering avhenger i stor grad av om organisasjonen din transformerer seg digitalt kontra en digital innfødt eller ikke, sa Hughes. Eldre selskaper som gjennomgår digital transformasjon, kan følge disse seks trinnene for å få IoT-prosjekter på en vei til inntektsgenerering.

1. Enheter med potensial

Mange selskaper har flyttet til å lage enheter som kan omprogrammeres, med programvare som kan oppdateres over luften. Dette betyr at enhetene har potensial til å gjøre mer enn det de opprinnelig var ment for, sa Hughes.

Hughes tilbød eksemplet med Landis + Gyr, et multinasjonalt selskap som lager målere og tilhørende programvare for elektrisitets- og gassverktøy. Da den ble lansert i 1905, laget den meter. I dag har det skapt en fleksibel IoT-plattform for å utvide bruksområder, med et oppdrag om vekst og utvide omfanget av kundenes virksomhet.

Største takeaway: Arkitektenheter slik at verdiøkende programvare og tjenester kan aktiveres i feltet. Aktiver programvare som kan kjøpes med og kobles til maskinvare.

2. Kommunikasjon i nettskyen

Bedrifter som gjennomgår IoT-prosjekter, må koble enhetene sine til noe nettverk via Wi-Fi, Bluetooth eller annen teknologi. Mange selskaper vurderer plattformer for å gjøre dette, hvorav det er mange for forskjellige tjenester (tenk Microsoft Azure for sky, SAP HANA for big data, og Jasper for tilkobling).

"Gamle skoleselskaper prøver å velge 'Trenger jeg en eller flere av disse, og integrerer jeg dem?'" Sa Hughes. "Det er en stor utfordring. Men du trenger ikke å finne opp din egen versjon av disse."

Overgangen fra maskinvaredrevet virksomhet til programvaredrevet resultat øker etterspørselen etter digitale plattformer, sa Hughes. Innen 2020 vil 60% av toppprodusentene stole på digitale plattformer, som skal støtte opptil 30% av den samlede omsetningen, ifølge en IDC-rapport.

Innen dette året vil mer enn 50% av store bedrifter opprette og / eller samarbeide med industriplattformer, ifølge Accenture.

Største takeaway: Ikke prøv å bygge tech som allerede finnes i de mange plattformene der ute nå. Benytt programvaren som en tjeneste (SaaS) for raskt å distribuere og iterere, så hvis du gjør feil, gjør du det raskt, og uten en enorm monetær investering.

3. Programvare distribusjon

Når de er tilkoblet, kan selskaper begynne å distribuere programvare eksternt. Imidlertid sender mange eldre selskaper fremdeles gratis programvare på USB-stasjoner eller CD-ROM-plater, medført flere kostnader.

Hughes sa: Digital transformerende selskaper står overfor tre store programvareutfordringer:

  • Programvare finnes i fragmenterte siloer etter produkt, forretningsenhet og prosjekt
  • Distribusjonskanaler er rotete og sammensatte
  • Det er ofte ingen kobling mellom programvaren og maskinvaren den forholder seg til

Største takeaway: Katalogiser og sentraliser alle programvareverdier, og automatiser innkjøp, lisensiering og distribusjon.

4. Parter og leverandørens økosystem

Mange selskaper kan dra nytte av å åpne sitt økosystem for tredjepart for å skrive programvare, sa Hughes.

"Tredjeparter vil innovere og tilføre verdi rundt produsentens kjerneprodukter, " sa Hughes. Han tilbød eksemplet med BlackBerry, som mislyktes fordi Apple og Googles økosystemer for apputviklere var langt sterkere.

For å dra nytte av dette, trenger selskaper et sterkt utviklerprogram, verktøy for apputvikling og integrasjon, en enkel måte å bygge og publisere apper på, og en vei til oppdagelse og inntekter for utvikleren, sa Hughes.

Største takeaway: Gjør det enkelt og overbevisende for utviklere å ønske å innovere på plattformen din. Vis dem en vei til oppdagelse og inntekter.

5. Markedsplass

Bedrifter trenger et sted å plassere alle disse nye appene og funksjonene der kundene kan finne det. Dette tar vanligvis form av en webside eller markedsplass, sa Hughes.

Største takeaway: En godt designet integrert markedsplass kan forvandle et selskap fra utdaterte salgspraksis til en automatisert og skalerbar digital virksomhet.

6. Inntektsgenerering av eiendeler

"Å tjene penger på disse investeringene er noe de fleste selskaper ikke gjør på første dag, men begynner å innse at de burde gjøre det, " sa Hughes.

Vi ser ofte i markedet i dag "som den er", sa Hughes: Programvare blir gitt bort, fakturering av programvare er manuell og kostbar, og oppfyllelse og lisensiering blir ofte ikke automatisert. I denne tilstanden er forretningsmodeller grunnleggende, som et engangskjøp, og markedsføring eller fremvisning av programvaren er dårlig eller ikke-eksisterende, la han til.

Ideelt sett vil den sanne verdien av produktet være i programvaren, sa Hughes. Det kan åpne for en rekke nye forretningsmodeller, og bør bli en sømløs del av virksomheten.

Mange produsenter flytter programvare og tjenester til skyen for forbruk på etterspørsel, sa Hughes. Verdien ligger i økende grad i dataene som maskinvaren og programvaren genererer, la han til.

Største takeaway: Forsikre deg om at programvaren og tjenestene tjener penger, og at nye faktureringsmodeller blir distribuert. Det er også nøkkelen å velge et faktureringssystem som er fremtidssikret.

Digitale innfødte

Forskjellen for digitale innfødte selskaper når det gjelder å tjene penger på IoT-prosjekter? De starter på trinn seks, og går videre til trinn en, sa Hughes. Ta for eksempel Uber: Det startet med en inntektsgenert plattform, og jobbet seg tilbake til sjåfører og bilene deres. Denne modellen gir mening for startups, som ikke er beheftet av sin tidligere modus for drift, sa Hughes.

Digitale innfødte starter alltid med forretningsmodell og inntektsplan, og beveger seg bakover derfra, sa Hughes. Det er et øyeblikkelig fokus på plattformen og en ende-til-ende-opplevelse, kundens livssyklus, alltid-til-tilkobling og store, åpne økosystemer.

Inntektsgenerasjonen kommer fra direkte verdiøkende tjenester, så vel som indirekte tjenester som avledede data, sa Hughes. Enheter blir sett på som et nødvendig onde - til slutt er selve enheten aldri en kilde til fortjeneste. Disse selskapene omgår også generelt distribusjon, og kobler direkte til brukeren, la han til.

Andre eksempler på digitale innfødte selskaper som har benyttet seg av denne tilnærmingen er SiriusXM, Nest og Amazon with Echo.

Til slutt avhenger et selskaps evne til å skape verdier fra IoT av ledelsen, sa Hughes. "Det handler om utøvelse av leder i toppen, " la han til. "Noen prosjekter vil mislykkes hvis de ikke har de rette toppmennene."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com