Hvordan forberede deg på og navigere en teknologikatastrofe

Video: Hvordan et universitet kan bruke virtuelt nettverk for å forbedre katastrofegjenoppretting Western Carolina Universitys Patrick McGraw forklarer hvordan VMwares NSX-plattform kan brukes til å hjelpe universitetet med å gjenopprette data fra søsterskoler som er berørt av naturkatastrofer.Når det gjelder en teknologikatastrofe, kan du aldri være for forberedt.

Jeg ga noen tips for flere år tilbake til hvordan du kan overleve et kritisk systembrudd, som fortsatt er relevant. Eksempler inkluderer å holde seg i ro, varsle brukere, håndtere politikken som er involvert, fortsette på en metodisk måte, dokumentere oppløsningen trinnene involvert, få støtte og være trygg.

Gjenoppretting av katastrofer: Hvordan forberede deg på det verste (gratis PDF) (TechRepublic)

Dypdykk i katastrofegjenoppretting

Jeg besøkte emnet ved å ta et dypere dykk inn i emnet med Eric Dynowski, CTO ved Server Central Turing Group, en sky- og colocation-tjeneste. Dynowski har skrevet om den viktige viktigheten av å ha en funksjonell plan for utvinning av katastrofer.

Scott Matteson: Hva er de vanlige smertepunktene ved katastrofer?

Eric Dynowski: Ukjente gjenopprettingstrinn er et stort vanskelighetsområde. Det er vanlig at en organisasjon ikke vet hva som kreves for å returnere applikasjoner, data og / eller tilkobling til tjeneste under et strømbrudd.

Uklare ansvarslinjer er også en negativ faktor i disse scenariene. Ofte er det ikke et vanlig eierforhold ledelse der all kommunikasjon begynner og slutter. Dette fører til at flere personer tar flere handlinger, ofte samtidig, som forverrer problemet og forsinker løsningen på problemet.

Endelig er det en stor fallgruve å undervurdere mengden tid det gjenopprettes av service. Dette refererer spesifikt til det faktum at det vanligvis vil ta (minst) dobbelt så lang tid som du forventer å gjenopprette applikasjoner, data og / eller tilkoblingsmuligheter når du har et strømbrudd. Dette resulterer i økte kostnader, tapte inntekter og en betydelig reduksjon i kundenes (og sluttbrukerens) tilfredshet når de venter på at tjenesten skal gjenopprettes snart. Pålitelighetens omdømme til IT-avdelingen står også på spill her hvis ansatte blir oppfattet som altfor lovende og underleverende.

Kalkulator for nedetidskostnader for systemer (Tech Pro Research)

Scott Matteson: Hva er de mest utbredte risikoene under et strømbrudd?

Eric Dynowski: Finansiell risiko og omdømme er mest utbredt. Hver gang du har systembrudd vil det koste penger, og det vil påvirke omdømmet ditt negativt.

Det er relativt enkelt å beregne den økonomiske risikoen - det er også å forstå hvor mye du kan (eller bør) investere for å minimere denne risikoen. Det er imidlertid mye vanskeligere å beregne omdømmerisikoen. Mange ganger vil organisasjoner fokusere på innvirkningen på ekstern kundetilfredshet forbundet med et strømbrudd eller en katastrofehendelse.

Selv om dette er sant - og er en verdig risiko å planlegge for å dempe - er det som nesten alltid blir oversett effekten av interne medarbeidere og sluttbrukertilfredshet. Det er ganske vanlig at ansatte som blir negativt påvirket av dårlig systemytelse eller strømbrudd til å "plutselig" forlate uten åpenbar grunn.

Scott Matteson: Hvordan skal (eller hvordan vil) katastrofegjenopprettingstaktikker utvikle seg over tid?

Eric Dynowski: Katastrofegjenoppretting vil bli mindre om å ha en plan og mer om applikasjons- og bedriftsarkitektur. I stedet for å planlegge for hva du skal gjøre (skulle en hendelse inntreffe), vil du gjøre planlegging på forhånd for å automatisk dempe avbruddssituasjoner. Hastigheten som disse hendelsene reduseres er (og vil forbli) utelukkende basert på investeringsnivået som er gjort for å adressere dem.

Scott Matteson: Hvor er teknologien på vei i dette rommet?

Eric Dynowski: To viktige utbygginger vil ha størst innvirkning på forretningskontinuitet og planlegging av katastrofegjenoppretting. Den første er serverløs arkitektur. Ved å bruke dette begrepet veldig løst, vil bruk av disse mulighetene dramatisk øke applikasjons- og dataportabiliteten og gjøre det mulig å utføre arbeidsmengder praktisk talt hvor som helst. Vi er litt på en måte fra dette er standard måten du bygger applikasjoner på, men det kommer, og det kommer raskt.

Det andre er edge computing. Når moderne applikasjoner og forretningsinformasjon blir flyttet til kanten, vil muligheten til å 'mislykkes' til flere ressurser øke, og minimere (om ikke eliminere) reell og oppfattet driftsstans. Jo mer identiske steder du kan kjøre applikasjonen din, desto bedre blir tilgjengelighetsnivået og ytelsen. Dette er definitivt ikke enkelt, men vi ser (og utvikler) applikasjoner hver dag som er bygd med denne arkitekturen i bakhodet, og det er spillendring for bedrifts- og applikasjonsarkitektur og planlegging.

Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (Tech Pro Research)

Scott Matteson: Har du noen andre tips utover disse?

Eric Dynowski: Forstå og kvantifisere den økonomiske risikoen ned til minuttet for driftsstans for hver søknad eller forretningsprosess. Dette er ikke trivielt, men det er relativt enkelt. Når du har kjent den økonomiske risikoen, kan du enkelt bestemme den investeringsstrategien som er nødvendig for å dempe den helt eller for å begrense den til mer akseptable nivåer.

Forstå den interne risikoen. Hvordan påvirker systemnedetid ansatte? Mister de tilliten til ledelsen for faktorer utenfor deres kontroll? Mister de tilliten til kundene på grunn av manglende evne til å betjene dem? Dette er vesentlig vanskeligere enn å kvantifisere økonomisk risiko, da ansatte vil måtte være ekstremt ærlige i sin evaluering av effekten av forstyrrelser i tjenesten. Uten denne kunnskapen øker du imidlertid de potensielle kostnadene forbundet med strømbrudd og katastrofebegivenheter dramatisk.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com