Slik gjenoppretter foreldreløse utsjekkinger i Visual SourceSafe

Her er scenariet: En av personene som pleide å jobbe for deg (vi kaller henne Rieko) gikk videre til bedre ting for en tid tilbake. Rett etter at hun reiste, repurucerte du datamaskinen hennes for noen andre, og nå er overgangen til hennes erstatning et fjernt minne.

Men i dag oppdaget du at du har noen filer i Visual SourceSafe (VSS) som er sjekket ut til Rieko. Noen andre trenger å jobbe med filene, men de kan ikke sjekke dem ut fordi filene allerede er sjekket ut, og det er ikke mulig å sjekke dem inn igjen fordi Riekos utsjekking ikke eksisterer lenger - de er på harddisken som ble formatert.

Det ville være fint hvis du kunne logge deg på VSS-redaktøren som administrator og bare tvangsutløse utsjekkene. Men det kan du ikke. Så hvordan kan du få tilbake filene? Jeg skal vise deg.

Slett og gjenopprett

Prosessen er egentlig ganske enkel. Først sletter du filene fra prosjektet i VSS. Deretter gjenoppretter du dem.

Før vi kommer i gang, må du imidlertid merke deg at denne teknikken bare fungerer for brukere som har Ødelegg rettigheter på VSS-prosjektene som har foreldreløse filer. (Motsetning, jeg vet, men sant.) Hvis du prøver å gjøre dette uten å ødelegge rettighetene, vil du ikke kunne gjenopprette filer. VSS 2005 installerer med disse rettighetene aktivert for alle brukere som standard, så hvis du ikke har endret standardverdiene, vil dette ikke være et problem. Men hvis du (eller noen andre) har endret standardverdiene, aktivert rettigheter og oppdrag og fjernet Destroy rettigheter fra brukerkontoen din, vil dette ikke fungere. Hvis du oppdager at du ikke kan gjenopprette filer, starter du VSS-administrasjonskonsollen, velger brukerkontoen du vil endre, kjører Verktøy, rettighetsoppgaver for bruker, og sørg for at Destroy- alternativet er merket. Fortsett deretter.

La oss nå pakke ut gjenopprettingsprosessen.

Når du er logget inn i VSS-editoren med en foreldreløs utsjekking i visningen, kan du se i figur A at den har blitt sjekket ut av noen andre ved å se på kolonnen Bruker :

Figur A

Hvis filen er sjekket ut til en annen maskin enn den du kjører VSS-redigereren på (enten den er sjekket ut til en annen bruker ), vil kolonnen Sjekk ut mappe prefikset banen til maskinnavnet, som i RIEKOSLAPTOP C: \ Client Services \ Users Guides. Det er nok en anelse om at du har en foreldreløs utsjekking.

Følg disse trinnene for å få denne filen tilbake.

1. Høyreklikk over filnavnet, og velg Slett, som vist i figur B. (Hvis du trenger å gjenopprette mer enn en fil, bare velg dem alle og fortsett på samme måte.)

Figur B

VSS viser dialogboksen Slett, med filene du hadde valgt, oppført i elementboksen, som figur C viser:

Figur C

2. Forsikre deg om at avkrysningsruten Destroy permanent ikke er merket av før du klikker OK. Ødelegg permanent gjør akkurat det det høres ut; Hvis du merker av i denne ruten og deretter klikker på OK, får du ikke Riekos fil tilbake.

VSS vil vise bekreftelsesmeldingen vist i figur D :

Figur D

3. Klikk Ja, og VSS viser "Er du virkelig sikker?" bekreftelsesmelding vist i figur E :

Figur E

VSS vet hva du prøver å gjøre, og advarer deg mot dette. Du prøver å slette en fil som er sjekket ut av noen andre, noe som er en uvanlig situasjon. Men dette er hva vi har tenkt, så klikk Ja (eller Ja Alt for flere filer). VSS fjerner de slettede filene fra prosjektet som du kan se i figur F :

Figur F

4. Høyreklikk over prosjektet som pleide å inneholde de slettede filene, og velg Egenskaper (som i figur G) :

Figur G

5. VSS vil vise dialogboksen < Prosjektnavn >. Klikk på fanen Slettede elementer, som vist i figur H, for å vise alle elementene i det prosjektet som du har slettet, men ikke "ødelagt permanent":

Figur H

6. Velg filene du vil gjenopprette, og klikk Gjenopprett. (Purge tilsvarer Destroy permanent, så ikke klikk på Purge med mindre du har bestemt deg for å sende Riekos fil inn i det taptes land.)

VSS vil vise prosjektet igjen, denne gangen med de gjenopprettede filene som ikke er sjekket ut, som figur I :

Figur I

Nå har du fått Riekos foreldreløse fil tilbake. Og hvis du sjekker filens historie, vil du se at det hele fremdeles er der. Hvis du sletter filen fra VSS, slettes ikke historikken, så du vil fortsatt ha alle versjonene som noen gang var sjekket inn.

For å være tydelig, gjenoppretter ikke den utsjekkede versjonen av filen ved bruk av denne teknikken. Hvis Rieko gjorde endringer i filen etter at hun sjekket den, er det ingen måte å gjenopprette den versjonen, bortsett fra å få tak i den. VSS har bare versjonene som er sjekket inn . Men minst mulig med denne teknikken kan du få filen tilbake slik den sist ble sjekket inn, noe du ikke ville kunne gjort hvis du ikke bruker kildekontroll i det hele tatt.

Hva om Rieko hadde sjekket ut mer enn én fil? Du vil bruke den samme teknikken en gang på hvert prosjekt som inneholder foreldreløse filer. Du kan få en liste over alle filene som en bestemt bruker har sjekket ut selv om VSS-databasen din har dusinvis av prosjekter eller hundrevis av delprosjekter. Velg roten til VSS-databasen din og bruk kommandoen Vis, søk, status, som vist i figur J :

Figur J

I dialogboksen Søk etter status vist i figur K, velg brukernavnet du vil søke etter, og velg Søk i gjeldende prosjekt og alle delprosjekter:

Figur K

Du får en liste over alle filer som er sjekket ut til brukeren du spesifiserte. Da kan du gjenopprette alle foreldreløse barn.

Konklusjon

Hvis du har noen foreldreløse utsjekkinger i VSS-databasen, enten du skyldes en avgått medarbeider eller en krasjet harddisk, er det en måte å få dem tilbake: Slett og gjenopprett. Du vil miste eventuelle endringer som er gjort i utsjekkede filer, men du får tilbake filene slik de sist ble sjekket inn, og du vil også få all historikk på disse filene. Jeg har måttet bruke denne teknikken flere ganger og synes den var veldig nyttig. Jeg håper du synes det er nyttig også.

© Copyright 2020 | mobilegn.com