Hvordan fjernarbeid steg med 400% det siste tiåret

Fordeler og ulemper for selskaper med å flytte til en fullstendig ekstern arbeidsstokk Flere selskaper flytter til en fullstendig ekstern arbeidsstokk for å spare penger og gjøre ansatte lykkeligere. Men det er utfordringer å vurdere.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

En rapport utgitt på tirsdag identifiserte arbeidskraftstrendene som dominerte det siste tiåret. Mellom veksten av fjernarbeid, software-as-a-service (SaaS), datasikkerhet og kunstig intelligens (AI), ble 2010-tallet definert ved å utvikle teknologien.

En av de mest definerende teknologitrendene det siste tiåret involverte eksterne arbeidsvaner, som utvidet med nesten 400%, fant rapporten.

Administrere eksterne arbeidere: En bedriftsleders guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Rapporten fra GetApp, forretningsapp og plattform for oppdagelse av programvare, kalt Findings from a New Decade, undersøkte 912 ansatte i USA, hvorav 598 identifiserte å ha vært i arbeidsmarkedet i minst 10 år, for å bestemme techs innflytelse på virksomheten .

Seksjonen om datasikkerhet fokuserte på 714 svar fra heltidsansatte i USA, ifølge rapporten.

"Med denne rapporten prøvde vi å identifisere noen av de viktigste konsekvensene programvare og teknologi har gjort for virksomheten i løpet av det siste tiåret, og hvordan de vil forme den i fremtiden, " sa Thibaut de Lataillade, global visepresident for GetApp.

Topp tech trender fra 2010-tallet

 • Fjernarbeid

Rapporten fant at økningen i fjernarbeidets popularitet er takket være utviklingen av støttende teknologier inkludert kraftige mobile enheter, ultrasnelle internettforbindelser og spredning av skybasert lagrings- og SaaS-løsninger.

"Fremveksten av skybasert SaaS-programvare har bidratt til veksten av fjernarbeid, " sa de Lataillade. "Ansatte kan nå umiddelbart koble seg til og samarbeide med kolleger over hele verden når som helst."

Ansatte utnyttet definitivt: Flertallet (78%) av de ansatte sa at de jobber eksternt noe av tiden; mer enn halvparten (58%) sa at de jobber eksternt minst en gang i måneden; og 36% av de spurte sa at de jobber eksternt minst en gang i uken, fant rapporten.

Selv om 36% kanskje ikke virker som en enorm prosentandel, er det et betydelig hopp fra 10 år siden. I 2010 fant US Census Bureau at bare 9, 5% av de ansatte jobbet eksternt minst en gang i uken, noe som indikerer at antall personer som jobber eksternt hver uke har vokst med nesten 400% det siste tiåret, ifølge rapporten.

Fjernarbeid gir mange fordeler for både enkeltpersoner og organisasjoner. Færre på kontoret betyr lavere eiendomskostnader for selskaper. Gartner spådde at økningen i eksterne arbeidere innen 2021 vil tillate organisasjoner å støtte 40% flere ansatte i samme mengde kontorlokaler som de bruker i dag.

Denne arbeidsstilen tiltrekker også talent og øker ansattes tilfredshet, viser rapporten. En fersk Gallup-undersøkelse avslørte at 37% av de ansatte ville bytte jobb for en som tillater fjernarbeid minst en del av tiden.

"Eksternt arbeid fremmer fleksibilitet som fører til forbedret arbeidsglede. Imidlertid kan den samme fordelen føre til utfordringer i arbeidslivets balanse som kan forsterkes av følelser av isolasjon, " sa de Lataillade. "Bedrifter har mye å tjene på å omfatte eksternt arbeid, men det må tas hensyn til at ansatte støttes både profesjonelt og følelsesmessig."

Det kan være vanskeligere å få tak i noen når du jobber eksternt, siden de på et kontor bare kan gå ned i gangen for å snakke med noen. Bedrifter må utstyre ansatte med riktig maskinvare og programvare for å få jobben gjort og opprettholde kommunikasjon, ifølge rapporten.

 • SaaS vekst

Som det fremgår av GetApp-rapporten, "kanskje noe ikke illustrerer det siste tiårets teknologiske endring bedre enn økningen av skybasert programvare."

SaaS, som er eksternt og administrert eksternt, er en cloud-programvare-tjeneste som betaler-som-du-går. SaaS vokste popularitet det siste tiåret og vokste fra anslagsvis 10 milliarder dollar i 2010 til mer enn 100 milliarder dollar nå, fant Gartner.

"SaaS-markedet har hatt en eksplosiv vekst i løpet av det siste tiåret på grunn av flere faktorer, inkludert ubiquity av ultra-raske internettforbindelser, spredning av kraftige mobile enheter og foredling av programvareutviklingspraksis, " sa de Lataillade. "I dag er det spesifikke SaaS-løsninger for nesten alle forretningsscenarier, fra kjæledyrpleie til podiatri.

"SaaS-løsninger har vært spesielt nyttige for små bedrifter ved å redusere barrieren for kraftig forretningsprogramvare. Til syvende og sist er den primære fordelen med skybasert programvare standardisering og sentralisering av forretningsprosesser, " sa de Lataillade.

 • Bekymringer om sikkerhet

Nye og utviklende teknologier det siste tiåret brakte også nye sikkerhetsmessige bekymringer. Ransomware, spyd phishing og DDoS-angrep er bare noen få trusler som har vokst i alvorlighetsgrad, ifølge GetApp-rapporten.

"Cyberattack-landskapet har blitt mye mer sofistikert det siste tiåret. Ransomware har utviklet seg fra klønete utpressingssvindel til forseggjorte trusler som påvirker hele byer, " sa de Lataillade. "I mellomtiden har malware blitt fileless og opprettholdt klassisk signaturbasert virusbeskyttelse. Angrepsoverflaten har også utvidet seg mye på grunn av trusler fra mobilen og IoT."

Etter hvert som flere Internet of Things (IoT) enheter kommer inn i markedet, vil flere angrepsvektorer følge. Til tross for disse farene, er det bare 60% av virksomhetene som tilbyr opplæring i datasikkerhet, noe som etterlater hele 40% av de ansatte uten utdanning om datasikkerhet, heter det i rapporten.

"Denne situasjonen etterlater selskaper ikke bare for ondsinnede angrep, men også trusler fra uaktsomhet fra ansatte, " sa de Lataillade. "Bedrifter må også forplikte seg til opplæring i datasikkerhet for å sikre overholdelse av nye personvernforskrifter som GDPR og CCPA."

 • AI-forstyrrelse

Den siste store tech-arbeidsplassen trenden det siste tiåret involverer AI. Effekten av AI på bedriften har vært stor, mellom fabrikkautomatisering, teknikk med selvkjørende kjøretøy og forbedret produktutvikling, viser rapporten.

Til tross for AIs kraftige bruksområder, bekreftet bare 12% av de spurte at deres organisasjoner bruker AI, sa de Lataillade.

"En årsak til dette lave antallet kan være at mange selskaper ennå ikke har identifisert brukssaker for AI. En bedre innsats er at bedrifter bruker AI på måter som mange ikke skjønner - i alt fra nettverkssikkerhetsverktøy til analyseprogramvare, " de Lataillade lagt til.

Noen 44% av de spurte sa at de tror AI vil være den mest forstyrrende teknologien fremover. Så lenge mennesker jobber ved siden av AI, bør imidlertid forstyrrelsen ikke være for skadelig.

"Jeg frykter absolutt ikke at roboter overtar verden - det er ren fantasi" sa Anthony Bradley, konserndirektør i Gartners teknologi- og tjenesteleverandørs forskningspraksis, i rapporten. "Men som all ny og forstyrrende teknologi vil eksisterende arbeidsplasser gå tapt og nye arbeidsplasser opprettes."

GetApp-rapporten fant selskapene for å være konkurransedyktige og relevante fremover, og de må omfavne nye teknologier, overvinne og forberede seg på sikkerhetsutfordringer og opprettholde den menneskelige siden av virksomheten.

For mer, sjekk ut Hvorfor selskaper planlegger å doble AI-prosjekter det neste året på TechRepublic.

Denne artikkelen ble oppdatert 22. januar 2020 for å inkludere kommentarer fra de Lataillade.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | mobilegn.com