Slik endrer du størrelse på en live partisjon i Snow Leopard and Lion

Denne uken skal jeg dele et av favorittipsene mine. Ved hjelp av Apples diskverktøy viser jeg deg hvordan du oppretter og endrer størrelse på en partisjon på en stasjon som inneholder data. Videre skal vi gjøre det fra operativsystemet som vi har oppstart fra.

Hvis du er ny på partisjonering, er live-partisjonering en relativt ny funksjon som lar deg partisjonere en stasjon fra operativsystemet uten å måtte starte Mac-en fra en oppstartsdisk. Tilbake i gamle dager ville du ha blitt pålagt å starte opp fra en installasjonsdisk eller kjøpe en tredjepartsløsning for å fullføre oppgaven med partisjonering. Siden ankomsten av Bootcamp har Apple lagt til muligheten til å partisjonere stasjoner uten å måtte starte på nytt i installasjonsprogrammet.

Før vi begynner føler jeg at jeg bør gi den obligatoriske advarselen om at før du fortsetter, bør du forsikre deg om at du har en pålitelig sikkerhetskopi av data på Mac-en som du skal partisjonere. Å dele en stasjon på farten som dette er en av de imponerende magiske bitene som Apple har lagt til som en funksjon, men har potensialet til å være veldig ødeleggende.

Med det ute av veien, begynn med å åpne opp Finder, naviger til Applications | Verktøy og åpne Diskverktøy ved å dobbeltklikke på det. Når du er åpen, velger du stasjonen (ikke partisjonene nedenfor) som jeg har i figur A.

Figur A

Diskverktøy

Etter å ha valgt stasjonen, vises fem faner til høyre for hvor stasjonene vises.

Velg Partisjon-fanen.

Figur B

Klikk på Partisjon-fanen

Deretter klikker du på pluss-knappen som ligger rett under volumskjemaet.

Figur C

Klikk på + -knappen for å opprette en ny partisjon

Dette vil dele kjøretøyet opp i to deler. Hvis du ønsker å ha mer enn to partisjoner, kan du fortsette å klikke på pluss-knappen til du har ønsket mengde partisjoner.

Du kan deretter endre størrelse på partisjonene ved å flytte glidebryteren mellom partisjonene opp eller ned, eller velge partisjonen og skriv inn størrelsen du vil ha i størrelsesfeltet til høyre for Volumskjemaet.

Figur D

Det blå området i volumskjemaet viser dataene på stasjonen

Hvis du på dette tidspunktet bestemmer deg for at du vil ha færre partisjoner, kan du velge partisjonene du ikke vil ha og klikke på minus-knappen, eller hvis du klikker på Tilbake, vil partisjonen gå tilbake til den opprinnelige tilstanden. Du kan også velge format du velger på dette punktet også. Generelt sett, hvis du oppretter en partisjon for Windows, foreslår jeg at du bruker Bootcamp-verktøyet i stedet. Velg ellers formatet til stasjonen fra rullegardinmenyen. Jeg foreslår at du holder deg med standardvalget med mindre du har et unikt behov.

Klikk Bruk og Diskverktøy begynner å lage de nye partisjonene.

© Copyright 2021 | mobilegn.com