Hvordan beholde frilansere og spillejobber

De 20 hotteste frilansferdighetene som vil hjelpe deg med å spille en spille Big data-tolkning er fortsatt et stort fokus for arbeidsgivere som leter etter kandidater, ifølge en Upwork-rapport.

Alternative arbeidere er avgjørende for at bedriftene skal opprettholde et konkurransefortrinn, ta opp slakk i høysesongene med høye behov og bidra til å gjennomføre strategiske prosjekter.

Imidlertid er mange alternative arbeidere ulykkelige, noe som resulterer i at mer enn halvparten (66%) av de som er misfornøyde med å lete andre steder etter jobber, viser en Ceridian-rapport.

Gig-økonomien: En innsideveiledning (gratis PDF) (TechRepublic)

Ceridians rapport fra Pulse of Talent fra 2020, som ble utgitt onsdag, utforsker tilstanden til den alternative arbeidsstyrken. Flertallet av alternative arbeidere (79%) sa at de er fornøyd med deres nåværende roller, men dette kan raskt endre seg, og lar organisasjoner stole på dette talentet i et bind.

"Den alternative arbeidstakeren er noen som jobber uavhengig for et eller flere selskaper. De er vanligvis enten frilanser eller konsulent for flere kunder, " sier Ted Malley, kundeansvarlig for Ceridian.

"De kan også være en kontraktsarbeider som inngår kontrakter med ett eller flere selskaper, eller de kan være mer en blå krage-person som gjør flere spillejobber i servicenæringen, enten det er din Uber-sjåfør, kaféløper, Door Dash-person, osv., "sa Malley.

Mer enn 40% av de ansatte i USA jobber kontingent, ifølge Deloittes rapport fra Human Capital Trends fra 2019, noe som indikerer den økende populariteten til denne arbeidsstilen.

Fordelene med alternativt arbeid

Alternative arbeidere er til slutt fornøyd med rollene sine, hovedsakelig fordi de synes arbeidet er interessant (57%), liker fleksible timer eller jobber eksternt (40%), eller har gode forhold til kolleger (40%), viser rapporten.

På spørsmål om hvorfor de velger spillejobb / frilans / kontrakt, sa disse arbeiderne først og fremst at de liker fleksibiliteten (50%), men de liker også uavhengighet (41%) og penger (32%). Disse fordelene er grunnen til at 57% av de spurte sa at de planlegger å fortsette med alternativt arbeid i fremtiden.

For enkeltpersoner som håper å virkelig se suksess i spilleøkonomien, er erfaringer avgjørende, og det er grunnen til at så mange alternative arbeidere ønsker å være på oppgavene sine. Imidlertid sa 21% at de er ulykkelige, i håp om å finne suksess andre steder, ifølge rapporten.

Utfordringer for spillejobber

Av de som sa at de var misfornøyde med sine nåværende spillejobber, siterte 75% dårlig lønn som hovedårsaken. Andre medvirkende faktorer inkluderte uinteressante oppdrag (51%), dårlige fordeler (50%) og mangel på jobbsikkerhet (32%), fant rapporten.

Media har vist at noen selskaper ikke behandler entreprenører så vel som lønnsbaserte ansatte. På grunn av dette sa 72% av de som er misfornøyde med spillejobb at de ikke føler at det tildelte selskapet bryr seg om dem, og 61% sa at de ikke føler at de blir betalt tilstrekkelig.

Flertallet av spillejobber i alle aldersgrupper er også bekymret for å ha tilstrekkelig arbeid de neste to årene, gitt hvor flyktig arbeidsmarkedet kan være, ifølge rapporten.

Alternative arbeidere siterte de største samlede utfordringene som inntektsinstabilitet (45%), inkonsekvent arbeidstid (36%) og mangel på fordeler (32%).

Disse utfordringene reiser spørsmål om hvordan alternative arbeidere skal behandles. Bedrifter er ikke forpliktet til å gi entreprenører de samme fordelene som vanlige ansatte, men mange spillejobber utfører fortsatt nøyaktig de samme funksjonene som de med full ytelse.

California vedtok nylig en lov som gjør det vanskeligere for selskaper å klassifisere arbeidere som uavhengige entreprenører i stedet for ansatte. Mens hensikten er å hjelpe behandlingen av frilansere, gjør dette det vanskeligere for de som ønsker å bo i spillejobben for å finne arbeid, fant rapporten.

Mer enn halvparten (56%) av alternative arbeidstakere mener at de burde være i stand til å forene seg, slik at de kan gå inn for seg selv. Respondentene sa at fagforening ville tillate dem å forhandle høyere lønn (69%), forhandle frem bedre fordeler (59%) og sikre større likhet (55%).

Denne motivasjonen for handling kommer fra den overveldende negative effekten jobben misnøye har for gig arbeidernes mentale helse.

Med usikkerheten og den økonomiske ustabiliteten forbundet med spillejobber sa mer enn 75% av alternative ansatte på tvers av aldersgrupper at deres mentale helse er blitt negativt påvirket, ifølge rapporten.

Hvordan engasjere og beholde spillejobber

Mange organisasjoner henvender seg til spillejobb som et rimeligere alternativ for å få nødvendig talent, eller bruker alternative arbeidere til spesialiserte prosjekter og ferdigheter, sa Malley. Å beholde dette talentet er viktigere enn noen gang, spesielt hvis alternative arbeidstakere ønsker å forlate jobbene sine.

"Alternative arbeidere vil representere mer enn 50% av den amerikanske yrkesaktive befolkningen i løpet av syv korte år, " sa Malley. "Det er et enormt skifte; dette vil være den nye normalen.

"Som arbeidsgiver må vi tenke på hvordan vi behandler vår alternative arbeidsstyrke, som vil være den nye normalen som kommer opp som førsteklasses borgere, som om de var ansatte, " la Malley til.

1. Betal i tide
En av de enkleste måtene å vise frilansere og spillejobber de verdsettes, er å betale dem til rett tid, i sin helhet, hver gang, ifølge rapporten. New Yorks Freelancers Union fant at 44% av medlemmene deres rapporterte å ha problemer med å få betalt, i gjennomsnitt 10.000 dollar i ubetalte fakturaer.

Betaling av ansatte nøyaktig og på en riktig måte bidrar til å bygge tillit og gi dem en følelse av sikkerhet, fant rapporten.

2. Støtt økonomisk velvære

Basert på det første punktet, antydet rapporten at selskaper også tar i bruk teknologiske verktøy som gir arbeidstakere tilgang til lønn oftere. Uventede utgifter kommer opp, og alternative arbeidere kan finne seg i en klype. Å betale dem midt i en lønnsperiode eller på slutten av et skifte kan bidra til å lindre stresset, ifølge rapporten.

3. Se forbi transaksjonen

Deloittes 2018 Human Capital Trends-undersøkelse fant at 46% av HR-respondentene sa at de ikke er involvert i ombordstigning av alternative arbeidere. For å beholde disse ansatte, bør lederne behandle spillejobber på samme måte som vanlige ansatte, og involvere seg i deres profesjonelle reiser, ifølge Ceridian-rapporten.

Kontraktsansatte trenger ikke å være på kontrakt. Selskapene bør se på alle alternative arbeidere som potensielle heltidsansatte og behandle dem som sådan, viser rapporten.

For mer, sjekk Deloitte: Den alternative arbeidsstokken flytter inn i mainstream på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • 2020 Tech-konferanser og arrangementer du kan legge til i kalenderen din (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2020 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com