Hvordan sci-fi fans kan bidra til vitenskap

Science-fiction fans føler seg sviktet av mangelen på skikkelig kule romfartalternativer, og på den siste Star Wars-feiringen som ble holdt i Orlando sendte Star Wars-fans en melding til NASA: speed up. Essensen i meldingen er i utgangspunktet at NASA ikke gjør nok for å følge med den menneskelige fantasien. Folk ser pene måter å utforske plass i science-fiction filmer og show på, og lurer på hva NASA virkelig gjør for å gjøre disse drømmene til virkelighet.

Buzz Aldrin sa i et 2008-intervju at science-fiction bøker, show og filmer er dårlig for dagens teknologis omdømme. I følge Aldrin får science-fiction fans overdrevne ideer om hvordan romfart skal være. Og, sier han, disse ideene setter dem opp for skuffelse.

Kommentarene hans ble møtt med offentlig skrik. Mange sci-fi fans tilskriver sin kjærlighet til ekte vitenskap til deres eksponering for science fiction som barn. Dette kravet har vel fortjeneste. Men som Phil Plait påpekte i et innlegg for Discover Magazine, science-fiction fans kan være glad i vitenskap på grunn av sci-fi, men de gjør lite for å presse vitenskapen videre.

Mange forskere fra NASA hadde sannsynligvis fantasien sin utløst av science fiction. Disse menneskene jobber for å øke romfart og romfartøy. Plait krever mindre klaging og mer handling fra de som ikke aktivt skyver vitenskapen videre. Kort sagt, hvis du vil ha en hyperdrive, kan du finne en måte å hjelpe den til å gå i oppfyllelse.

Det er klart at en person ikke bare kan bestemme at forbedret romfart er veien å gå, og deretter søke om å være NASA-forsker. Så hva kan den mer gjennomsnittlige science-fiction-fanen gjøre for å hjelpe vitenskapen om intergalaktiske reiser på din egen måte? Her er fire forslag:

  • Programmet, drevet av Berkeley, bruker Internett-tilkoblede datamaskiner for å analysere radioteleskopdata. De som vil engasjere seg, bare laste ned et gratis program fra SETI-nettstedet, sette det opp for å kjøre i løpet av timene når du sover, og det er ganske mye det. CPU-en din tar den derfra og gjør deg til en veldedig frivillig. Jada, det er ikke det samme som å designe en faktisk hyperdrift, men hjelper til med å videreføre menneskets raseutforskning.
  • Hvis du vil ha en mer teknisk, praktisk tilnærming, kan du vurdere å bli en lokal Hackerspace-gruppe. Disse løst organiserte gruppene går sammen for å jobbe med mekaniske prosjekter som ofte lærer mekaniske ferdigheter til de involverte. Før du vet ordet av det, er du på vei til å bli ingeniør. Og ingeniører er absolutt nødvendig i jakten på kjøligere romskip.
  • For noe mer NASA-esque, kan du vurdere å ta opp astrofotografering. Astrofotografering-hobbyister er ansvarlige for å finne mange nye ting ute i galaksen vår, og å bidra til å dokumentere den skiftende nattehimmelen er absolutt en måte å hjelpe deg i oppdraget og bli involvert i. Du vet aldri når du kan ta et bilde som interesserer NASA.
  • Tenk på dugnad eller ta en sidejobb på et lokalt planetarium. Selv om du snakker om NASA og ikke så mye til NASA, vil du kanskje tenne fantasien til et barn som vil vokse opp for å bygge den hyperdrive, og dermed gjøre alle drømmene dine til virkelighet.

Science-fiction fans, hva er noen av måtene du jobber for å videreføre vitenskap?

© Copyright 2020 | mobilegn.com