Hvordan velge riktig enterprise Linux

Video: Hvordan velge en Linux-distribusjon Det er mange forskjellige smaker av Linux. Her er et par tips for å velge den rette for deg.

Red Hat Enterprise Linux er mye ansett som førstevalget i operativsystemer for viktige servere, men det er kanskje ikke det riktige valget for alle applikasjoner.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Beslutningen om å bruke en hvilken som helst moderne utgave av det operativsystemet, vanligvis kjent som RHEL med et stille H, er vanligvis basert på et behov for komponentstabilitet, betalt teknisk support og langsiktig versjonsstøtte, sa Red Hats Ron Pacheco, direktør for global produktstyring.

Kunder har andre alternativer for datasenteroperativsystemer. RHEL ville ikke alltid være passende for kantenheter, funksjoner som en tjeneste og høyspesialiserte applikasjoner, bemerket Pacheco.

Mitch Pirtle, en åpen kildekode talsmann som er kjent for å ha skapt Joomla content management system, påpekte at RHELs kildekode med åpen kildekode CentOS er det mest levedyktige alternativet til den kommersielle versjonen. Hans viktigste råd for sysadmins: "Definer først behovene til en enterprise Linux - leter du etter leverandørstøttekontrakter, maskinvarestøtte eller noe annet? Jeg vet at RHEL pleide å ha enhetsdrivere som ikke ble funnet andre steder, "Sa Pirtle. "På RHEL-siden har jeg bare sett noen få butikker som er 'RHEL-butikker' som egentlig ikke bare kjører CentOS overalt med RHEL bare på kjernesystemer. Jeg vet om noen få andre som faktisk kjører Ubuntu, men deres "standard" serverdistro er RHEL og alle fyller bare ut et unntaksskjema. "

Canonicals Ubuntu Server har god støtte, og Debian er også et sterkt alternativ, sa Pirtle. Hyperscale offentlige skyer, Ubuntu-sentrisk kommersiell applikasjon, systemer med unike maskinvarekrav, systemer med tilpassede kjerner som for maskinlæring / datavitenskap, og spesialiserte distribusjonsbehov som CoreOS i seg selv er alle tilleggseksempler der RHEL ikke burde være toppvalget, Forklarte Pirtle.

Alpine (for sikkerhet), ClearOS (for mindre foretak) og Scientific Linux er fortsatt andre distribusjoner å vurdere.

Pacheco bemerket at den siste mainstream-versjonen av RHEL er 7, 5, utgitt i april 2018, som har funksjoner som virtuell dataoptimaliser basert på anskaffelsen av Permabit i juli 2017. Som utfører dobbeltduplisering i minnet før data skrives til disk - et velkomment tillegg for systemadministrasjoner fordi dette vanligvis krever programvare for lagringsadministrasjon ettermarked. Også nytt i RHEL 7.5 er nettverksbundet diskkryptering, som bruker programvarenøkler for å låse opp mange virtualiserte forekomster samtidig, og som bare gjaldt tilgang på rotnivå i versjon 7.4.

RHEL-versjonene 5 og 6 er ikke så avanserte, men begge har fremdeles mange store kunder, sa Pacheco. Selvfølgelig forbereder Red Hat aktivt versjon 8. En alfaversjon gikk til utvalgte kunder denne uken, ifølge en ansatt i Raleigh, NC-baserte selskap som ikke har autorisasjon til å snakke on-the-record. Tjenestemenn nektet å kommentere, men det vil gå et år eller to før RHEL blir mainstream.

RHEL 8 vil trekke tungt fra den offentlige Fedora-distribusjonen, som Red Hat sponser. "Vi bruker Fedora som et teknologiinkubasjonsprosjekt, hvis du vil, " forklarte Pacheco. Et eksempel er det nåværende Fedora-konseptet kjent som modularitet. "Målet er å kunne oppdatere en kjerne som er atskilt fra brukerområdet, og omvendt ... vi holder absolutt øye med det, " bemerket han. Dette lar kundene velge sin egen kombinasjon av brukerplass og kjerne basert på applikasjonskrav. Red Hat utvidet også rekkevidden i containereverdenen med anskaffelsen av CoreOS i januar 2018.

Med fremveksten av Docker og Kubernetes, er det bedre spørsmålet 'betyr det enda noe lenger?' "Sa Pirtle." Hvis hele plattformens orkestrering er distribusjonsagnostisk, vil jeg sannsynligvis gå med den letteste, billigste og sikreste OS tilgjengelig ... og ikke være så opptatt av leverandørstøttekontrakter. Jeg vet at jeg ikke er alene om å tro at operativsystemet i serverfarmen aldri har vært mindre relevant enn i dag. "

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com