Hvordan sette opp LAMP for rask og enkel hosting av sider

Få en LAMP-server online på bare noen få timer eller mindre, og du kan være vertskap for websider ved å bruke gratis åpen kildekode-programmer som kjører på et Linux-operativsystem. Hvis du ikke allerede vet det, er LAMP forkortelsen for kombinasjonen av operativsystem og programvarestabel kjent som L inux, A pache, M ySQL og P HP. Linux er basisoperativsystemet, og i dette tilfellet vil jeg demonstrere å installere Debian Linux-distribusjonen Ubuntu. Apache er den faktiske webserverprogramvaren, MySQL er det strukturerte spørrespråket for backend-databaseprogramvaren, og PHP er hypertekstforbehandleren for å være vert for dynamiske websider ved hjelp av HTML-siden innebygd skriptspråk.

Dette pedagogiske innlegget vil lede deg gjennom alle trinnene for å få en LAMP-server som kjører i kort rekkefølge, og med minimale utgifter. Den faktiske kostnaden som kreves for dette prosjektet er en maskinvare, en stasjonær, bærbar eller server med minimale krav, og en time eller to av tiden din, eller mindre.

Minimum maskinvarekrav

Du vil faktisk bli overrasket over hvor lett et maskinvaresystem du trenger for å sette opp en enkel LAMP-installasjon. Maskinvarekravene som trengs for å installere og kjøre en marginal, lite bruk og muligens bare statisk innholdsnettsted med begrensede bilder og lite eller ingen multimedia, vil kreve en maskin med 128 MB ram på en 800MHz CPU, og med en 1 GB harddisk eller mindre. Et system som det som er beskrevet over, ville være et perfekt system for læringsformål eller som en sandkasse å leke seg i mens du lærer LAMP-stabelen. Du kan finne et system som dette som sitter i søppelrommet på kontoret ditt, på et garasjesalg, på et auksjonssted på nettet eller gratis på fortauskanten. Poenget her er at selv om LAMP-stabelen er en veldig robust webserver, krever de viktigste operasjonene ikke mye maskinvareressurser å kjøre. Maskinvarekravene blir en større vurdering når du begynner å bygge kravene til webapplikasjonene dine og typen innhold du vil tjene til nettbrukere. Hvis du planlegger å tilby tjenester som videostreaming, fillagring, nyhetsfeeds, Flash og har 50 000 sidevisninger om dagen, eller vil gi ressurser med stor belastning etterspørsel - må maskinvaren skalere deretter.

Operativsystem: Ubuntu

Først vil vi installere Ubuntu som det Debian-baserte Linux-operativsystemet, og det kommer i to smaker, enten 32-biters eller 64-bitersversjoner. Trinnene for å komme i gang med å installere operativsystemet er:

 1. Last ned Ubuntu Server Edition og brenn eller lagre ISO-filen på en CD- eller USB-stasjon.
 2. Start opp systemet fra CD-ROM- eller USB-stasjonen.
 3. Velg ditt språk.
 4. Velg "grunnleggende serverinstallasjon".
 5. Angi passende alternativer for språk, tastaturoppsett, nettverkskonfigurasjon, vertsnavn og tidssone.
 6. Velg mellom flere alternativer for å konfigurere harddisklayouten; les mer i den detaljerte dokumentasjonen. Ubuntu-serveren din er nå installert!
 7. Oppdater programvarelagerene dine ved å bruke kommandolinjegrensesnittet for å utføre kommandoen: $ sudo apt-get update
  • Denne kommandoen er standardprogrammet (apt-get) for å installere programvare på Ubuntu.
  • Hvis du ikke er tilbøyelig til å jobbe fra kommandolinjen, kan du installere Webmin, som er et nettbasert GUI for systemadministrasjon på UNIX-baserte systemer, inkludert Ubuntu-systemet. For denne implementeringen må du laste ned Debian-pakken som er egnet for Debian, Ubuntu eller andre avledede Linux-operativsystemer. Dette er en god ressurs fra Ubuntu Geek, om hvordan du installerer GUI på Ubuntu Server.

Internett server

Deretter installerer vi Apache Web Server, som faktisk er ganske enkelt med Ubuntu, fordi den kommer som et tilleggspakkealternativ under installasjonen, eller den kan legges til senere. I dette tilfellet er her kommandolinjekoden for å installere Apache 2 på Ubuntu Server:

 $ sudo apt-get install apache2 
Når installasjonen er fullført, kan du åpne en nettleser og besøke http: // localhost / eller bare sette inn IP-adressen til verten, og du skal se følgende melding i topptekst: "Det fungerer!", Som vist på figur D.

Se etter flere detaljer om konfigurering av Apache 2-serveren.

MySQL

Deretter installerer MySQL; fra kommandolinjen, skriv inn:

 $ sudo apt-get install mysql-server 

Under MySQL-installasjonsprosessen blir du bedt om å oppgi et passord for MySQL-rotbrukeren; som en tommelfingerregel er det best å opprette et passord.

For å sjekke at MySQL-databasen kjører, kan du angi følgende på kommandolinjen:

 $ sudo netstat -tap | grep mysql 

Du skal nå se følgende linje eller noe lignende:

 tcp 0 0 localhost: mysql *: * LISTEN 2556 / mysqld 

PHP

Neste gang installerer vi PHP5 ved å bruke kommandolinjen:

 $ sudo apt-get install php5 

Apache 2 starter automatisk på nytt når PHP5 er installert. Som standard er Apache 2 Web Server konfigurert til å kjøre PHP5-skript, og PHP5-modulen er aktivert automatisk i Apache 2 når du installerer modulen. Apache er en modulær server, derfor er bare den mest grunnleggende funksjonaliteten inkludert i kjerneserveren. Utvidede funksjoner er tilgjengelige gjennom moduler som kan lastes inn i Apache. Deretter vil du kontrollere om filene php5.conf og php5.load som finnes i / etc / apache2 / mods-enabled / katalogen eksisterer ved å endre katalogen og se filene som er oppført, fra kommandolinjeterminalen skriver du inn følgende ;

 $ cd / etc / apache2 / mods-enabled / 

Hvis de ikke finnes i katalogen, kan du aktivere modulen ved å bruke a2enmod- kommandoen:

 $ sudo a2enmod php5 

Når du har installert PHP5-relaterte pakker og har aktivert PHP5 Apache2-modulen, bør du starte Apache2-webserveren på nytt for å kjøre PHP5-skriptene. Du kan kjøre følgende kommando på Ubuntu terminal-ledeteksten for å starte webserveren på nytt:

 $ sudo /etc/init.d/apache2 omstart 

Avsluttende trinn

Nå som kjernen LAMP operativsystem og programvare kjører er det bare noen få ting som må skje.

Apache mod_rewrite modul

Først må vi aktivere omskrivningsmodulen i Apache2 slik at brukervennlige URL-er kan skrives om mens du er på flukt, slik at runtime-endring av URL-strukturen. Vanligvis tillater dette .htaccess- filer og kommandoer å implementere vennlige URL-er, og finnes i mange WordPress- eller andre CMS-applikasjoner. For mer informasjon og valgfri informasjon om .htaccess-filer, sjekk Ultimate Htaccess-guiden tilgjengelig fra AskApache.

Aktiver nå modulen fra Ubuntu terminal kommandolinje:

 $ sudo a2enmod omskrive 

Neste, fra Ubuntu terminal kommandolinje, endre katalogen din til følgende:

 $ cd / etc / apache2 / sites-available / default 

Når du åpner filen, vil du se en seksjon som ligner på:

 Valg Indekser FollowSymLinks MultiViews 
 Tillat overgå Ingen 
 Ordre tillat, nekt 
 tillat fra alle 
 # Fjern dette direktivet, hvis du vil se apache2 
 # standard startside (i / apache2-default) når du går til / 
 #RedirectMatch ^ / $ / apache2-default / 
 Deretter må du endre linjen som inneholder AllowOverride None for å lese AllowOverride All . Dette vil instruere Apache 2-serveren om at det er greit å la .htaccess-filer overgå tidligere direktiver. Du må nå starte Apache 2-serveren før denne endringen får effekt med følgende terminallinjekommando: 
 $ sudo /etc/init.d/apache2 omstart 

For mer informasjon om konfigurering av mod_rewrite-modulen, sjekk ut mod_rewrite Cheat Sheet og Apache URL Rewriting Guide.

Sikkerhetsbekymringer

Pete Freitag har denne fantastiske listen over 20 måter å sikre din Apache-konfigurasjon, inkludert å sikre at serveren din har de nyeste sikkerhetsoppdateringene, gjemmer Apache-serverversjonen og annen sensitiv informasjon fra offentlig visning, og sikrer at filer utenfor webroten ikke blir servert., slå av katalogsøking, slå av serversiden inkluderer blant annet gode tips.

© Copyright 2021 | mobilegn.com