Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model A +

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model A + En detaljert guide for å komme i gang med det nye $ 25-brettet.

Dette er det siste brettet i Raspberry Pi-serien, Raspberry Pi 3 Model A +.

A + er lillebroren til Pi 3 B +, og pakker de fleste av de samme spesifikasjonene i en mindre og rimeligere datamaskin.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

$ 25 A +, som i likhet med de andre Pi-brettene er rettet mot tech-entusiaster med et ønske om å lære om programvare og maskinvare, beholder både quad-core, 1, 4 GHz-prosessoren til B +, så vel som sin støtte for trådløs AC Wi-Fi og Bluetooth 4.2. De viktigste forskjellene fra søskenflokken er at den bare har halvparten av minnet, 512 MB, ikke har Ethernet, og bare en USB 2.0-port.

Men med sin lave pris, små størrelse og minimale strømforbruk er Pi 3 A +, som Pi 1 A + før den, et godt valg for å lage hjemmelaget elektronisk maskinvare.

Jeg tar deg gjennom hvordan du konfigurerer Raspberry Pi A + ved hjelp av en Windows-maskin, og begynner med hvordan du konfigurerer operativsystemet på microSD-kortet. Videoen over vil lede deg gjennom prosessen trinn for trinn.

1. Når du setter opp microSD-kortet, kan det hende du må bruke en microSD-adapter. Hvis dette er tilfelle, kan du begynne med å spisse microSD-kortet på baksiden av en microSD-kortadapter. Hvis du vil installere operativsystemet på microSD-kortet, må du bruke en SD-kortleser / skribent eller, hvis den bærbare datamaskinen støtter det, en innebygd SD-kortleser.

2. Deretter må du laste ned operativsystemet for din Pi A +. Gå til raspberrypi.org/downloads/. Rull ned og klikk på Raspbian-operativsystemet, som er det offisielle operativsystemet for Raspberry Pi. Bla nedover, så ser du 'Raspbian Stretch with desktop'. Du har nå to alternativer. Du kan enten laste ned den som en torrent eller laste ned en zip-fil. Klikk på nedlastingen du velger, og vent til nedlastingen er fullført.

3. Deretter må du laste ned et program som kan kopiere bildet for Raspbian-operativsystemet til microSD-kortet. Gå til sourceforge.net, og søk etter 'Win32 Disk Imager'. Bla nedover og gå til toppresultatet under de gråskygge annonsene og venstreklikk. Neste, venstre klikk på "Last ned".

4. Når nedlastingen er fullført, ser du Win32 Disk Imager vises nederst i vinduet. Venstreklikk og installer Win32 Disk Imager på maskinen.

5. Når du har lastet ned Raspberry Pi-operativsystemet, går du til Windows 10-nedlastingsmappen og ser etter en fil med ordene Raspbian Stretch i den. Høyreklikk på den filen, og klikk på 'Pakk ut alle' og deretter 'Pakk ut'.

Etter en tid skal du ha en mappe med samme navn ved siden av filen. Hvis du ser deg inne, kan du se bildefilen for Raspberry Pi-operativsystemet. Du må nå kopiere det til microSD-kortet.

6. Hvis du vil kopiere operativsystembildet for Raspberry Pi over til microSD-kortet, må du ta SD-kortleseren fra tidligere og koble den til en USB-port på PCen. Alternativt kan du plassere SD-kortet i en kortleser på den bærbare datamaskinen.

Deretter må du kopiere operativsystembildet til microSD-kortet. Åpne Win32 Disk Imager, så ser du et vindu. Klikk på det blå mappeikonet, og finn bildet for operativsystemet Raspbian Stretch, og klikk deretter 'Åpne'. Deretter må du velge Enhet ved å velge bokstaven under rullegardinmenyen 'Enhet'. Dette brevet skal samsvare med brevet som brukes av SD-kortet. Du vil se dette brevet vises i Windows File Explorer når du kobler til SD-kortet eller SD-kortleseren. Når denne bokstaven er valgt, klikker du på "Skriv". Vent deretter litt, mens operativsystemet kopieres til SD-kortet.

7. Når operativsystemet er installert på SD-kortet, tar du brettet ditt, snur det. På undersiden ser du et spor bak, og det er dit microSD-kortet må gå. Ta microSD-kortet, og sett det deretter forsiktig inn i sporet til det sitter godt inne.

8. Raspberry Pi 3 A + har en rekke porter på forsiden av brettet. På venstre side har du en micro USB-port for strømmen, i midten har du en HDMI 1.3-port i full størrelse for å koble TV-er eller skjermer til Raspberry Pi. Lengst har du stereo lydutgang og komposittvideo-porter, noe som gir deg enda flere audiovisuelle alternativer.

I den høyre kanten av brettet kan du også se den enkelt USB 2.0-porten. Det er her du vil koble musen eller tastaturet til Raspberry Pi, men det er alltid muligheten til å legge til flere perifere enheter via Bluetooth. Hvis du er ny på Pi, er en USB-mus og Bluetooth-tastatur et anstendig alternativ. Det er det for portene, og neste gang starter vi opp enheten.

9. Når du har koblet til alle kablene, kobler du til strømledningen sist. Du bør se systemet starte opp slik. Det tar ikke mer enn fem til ti sekunder å starte opp på skrivebordet. Når skrivebordet er lastet inn, vil du kunne bla gjennom all programvaren som er inkludert: LibreOffice-suiten, Chromium-nettleseren, et par spill med et programmeringstema. Også en hel rekke verktøy for å lære programmering.

10. Når maskinen er startet opp, klikker du gjennom installasjonsveiviseren, følger trinnene for å velge land og språk, endrer standardpassord, logger deg på Wi-Fi og oppdater systemet til den siste versjonen.

11. Deretter må du konfigurere Bluetooth-periferiutstyr, for eksempel mus eller tastaturer du vil bruke. Forsikre deg om at disse er slått på og at de er synlige. Gå til høyre til høyre på Raspbian-skrivebordet og venstre klikk på Bluetooth-ikonet, og velg 'Legg til ny enhet' i menyen. Et "Legg til ny enhet" -vindu åpnes, og alle tilgjengelige perifere utstyr bør vises. Velg enhetene du vil bruke, og klikk på "Pair" -knappen for å la Pi finne disse enhetene, slik at du kan begynne å bruke dem.

Jeg håper du synes denne opplæringen var nyttig.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Raspberry Pi 3 A er mindre og billigere enn Pi 3 B.

Bilde: Nick Heath / TechRepublic

Les mer om Raspberry Pi 3 Model A +

  • Raspberry Pi 3 Model A + anmeldelse: En $ 25 datamaskin med mye løfte
  • Raspberry Pi 3 Model A +: En nærmere titt på det nye $ 25-brettet
  • Raspberry Pi 3 Model A +: Et jukseark

© Copyright 2021 | mobilegn.com