Hvordan stoppe digital transformasjon fra å stjele jobben din

Hvorfor arbeidsgivere trenger å bygge arbeidernes digitale ferdigheter På Grace Hopper-feiringen i 2018 diskuterte Rod Adams fra PwC hvorfor selskaper må trene sine ansatte på nye tekniske ferdigheter.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Med nesten 80% av organisasjonene som er i gang med digital transformasjonsinitiativer, setter virksomheten sine synspunkter på innovasjon. Hensikten med digital transformasjon er å bruke teknologi for å avansere forretningsprosesser, noe som gjør driften mer effektiv og effektiv.

Teknologi infiltrerer alle bransjer og aspekter av livet, inkludert ansettelsesprosessen. Cirka 15% av arbeidssøkere lander nå jobbene sine gjennom sosiale medier. Mange av disse jobbene er også nye stillinger, opprettet som et resultat av digital transformasjonsinnsats. Stillinger som databaseanleggere, programvareintegratorer og datavitere er alle et resultat av teknologiske forbedringer i virksomheten, sier David Ciccarelli, grunnlegger og administrerende direktør i Voices.com. Flertallet av de nåværende mest etterspurte jobbene eksisterte ikke en gang for et tiår siden, la han til.

"Digitale teknologier transformerer gradvis selskaper som nå har tilgang til et bredt spekter av digitale systemer som kan administrere - eller bidra til å administrere - deres samhandling med forskjellige aktører i nettverket, " sa Margherita Pagani, meddirektør for mestrene i program for digital markedsføring og datavitenskap ved Emlyon Business School. "Likevel påvirker disse systemene også prosessene i selskapene, noe som gjør dem mer effektive og gjør det mulig å tilføre nye verdisjikt."

Imidlertid er mange arbeidere opptatt av at automatisering kan være for effektiv, negativt påvirke eller erstatte jobbene sine - og dessverre eksisterer denne bekymringen med god grunn.

Jobbene i fare

Når det gjelder jobbene som kan erstattes av digital transformasjon, er "ingen stilling virkelig sikker, " sa Cody Swann, administrerende direktør i Gunner Technology.

Jobbene som forventes å bli erstattet av kunstig intelligens (AI) eller andre automatiserte prosesser er de som vanligvis involverer lange, monotone, manuelle handlinger, sa Ciccarelli. Posisjonene som innebærer "å skyve piksler", eller dataregistrering og lignende, er også i frontlinjene for digital erstatning, la han til.

Bare fordi noe innebærer et lavere ferdighetssett, betyr det imidlertid ikke at det bør erstattes av AI, sa Swann. "Folk ser på å erstatte kundeservice, som åpenbart er en lavt dyktig jobb, men det er en jobb som ikke bør erstattes av automatisering, " sa Swann. "Ingen vil snakke med en chatbot når de ringer kundeservice."

Automasjon er ikke bare forbeholdt jobber med lav ferdighet, bemerket Swann. For eksempel "diagnostikere er meget dyktige stillinger, men en robot eller en algoritme kan gjøre det mye, mye bedre, " la han til. "Automation kan analysere e alle disse innspillene, noe et menneske umulig kan gjøre."

Det samme kan sies for en stilling på høyt nivå som litigator: AI eller maskinlæring kan analysere et stort volum av juridiske saker mye raskere enn et menneske kunne, sa Swann. "Så når jeg ser på jobber som jeg tror vil bli automatisert, ser jeg på hva jeg mener bør automatiseres, " la han til.

Slik holder du jobben din trygg

"Til personen som sier: 'Det kommer aldri til å skje meg, ' det vil definitivt skje med deg, " advarte Swann. "Ikke ta den holdningen. Se virkelig på hvordan du kan utnytte jobben din for å tilføre den verdi."

Det første trinnet er å se fremover, i stedet for å holde deg stillestående i din nåværende stilling, sa Ciccarelli. Tenk på dataene firmaet ditt samler for tiden, og hvilken innsikt som kan hentes fra dataene. "Så legg frem anbefalinger eller ideer, " sa han. "Se etter måter å skape en scenemulighet for å få deg foran de rette menneskene som kan føre til din neste kampanje."

Den beste måten å forberede seg på digital transformasjon er å utdanne og opplære deg selv, sa Swann. "Abonner på RSS- og Twitter-feeds for å følge med på nyhetene. Følg med på trendene, og prøv å se fremover, " sa Swann. "Det skader deg ikke å få ferdigheter som fremdeles vil gjøre deg bedre. Det flotte med digital transformasjon er utdanning og omskolering, som er lett tilgjengelig gjennom nettsteder som Udemy, LinkedIn Learning. Det er så mange kilder med gratis og / eller billige utdanningsalternativer. "

På slutten av dagen, hvis du vil beholde jobben din, må du ha både motivasjonen og tankegangen. "Du må virkelig være en selvstarter. Du må finne disse kursene proaktivt, og du må sette av tid til det, " sa Swann.

Noen selskaper kompenserer til og med utdanningsinnsats, la Swann til, eller gir belønning for nye sertifikater eller ferdigheter. Han anbefalte å henvende seg til selskapet ditt om ulike læringsmuligheter og hvordan du får tilgang til dem.

Hvis du vil lære mer om ferdighetene selskaper leter etter, kan du sjekke denne TechRepublic-artikkelen. Og for selskaper som vurderer å skaffe ressurser til ansatte, kan du lære hvordan du bygger arbeidstakernes digitale ferdigheter her.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com