Hvordan lykkes som kvinnelig virksomhetsleder: 3 tips

Hvorfor risikotaking er viktig for at kvinner skal bli ledere på arbeidsplassen Nesten halvparten av kvinnene sa at risikotaking hjalp dem til å føle seg mer sikre på sine evner, ifølge en KPMG-rapport.

Mer enn halvparten (66%) av kvinnene sa at de må endre lederstilene mer enn de mannlige kollegene hvis de vil gå høyere opp i selskapet, ifølge Advancing the Future of Women in Business: A KPMG Women's Leadership Summit Report.

Rapporten kartla 550 utøvende kvinner om deres opplevelser som ansatte på høyt nivå i en mannsdominert arbeidsstyrke. Mens 80% av kvinnene sa at de tror de er mer tilpasningsdyktige i stressende situasjoner enn menn, blir kvinner oftere tvunget til å endre lederstiler for å passe til andres oppfatninger.

Tips for å bygge og fremme din lederkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Fordi kvinner ofte karakteriseres som å være "for bossige eller krevende, " "ikke aggressive nok", "ikke samarbeidsvillige" eller "for direkte", sa 58% av kvinnene at de har endret lederstiler for å unngå slike oppfatninger, melder rapporten funnet.

Nesten halvparten (49%) av utøvende kvinner sa at de forholder seg mest til en autentisk lederstil, men kjemper for å avgjøre når ektheten deres er for mye. Cirka 58% av kvinnene sa at de tror en transformasjonslederstil er det som er nødvendig for å nå C-Suite.

"Det er viktig for organisasjoner overalt å få en grundigere forståelse av de spesifikke utfordringene kvinner på randen av å bryte inn i C-suite-ansiktet, " sa Lynne Doughtie, KPMGs amerikanske styreleder og administrerende direktør, i en pressemelding.

Rapporten identifiserte følgende tre nøkler til suksess for å hjelpe kvinnelige ledere:

1. Vær mer tilpasningsdyktig i din lederstil: Ledere møter nye og skiftende situasjoner regelmessig, så kvinnelige ledere må være fleksible nok til å håndtere skiftende omstendigheter.

2. Vær ditt mest autentiske jeg: For å være autentisk, bør ledere fokusere på de spesifikke ferdighetene de har som er unike for seg selv. Det viktigste er at ledere bør arbeide for å skape ærlige og ekte forhold til teammedlemmer.

3. Utvikle din lederstil på arbeidsplassen: Ledere skal alltid lære og søke utviklingsmuligheter i og utenfor selskapet. Sett dine egne mål som leder og for teamet ditt.

For mer, sjekk ut hvordan du kan være en mer effektiv leder på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • IT-budsjettering: Et jukseark (TechRepublic)
  • Cloud providers 2019: En kjøperguide (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (Tech Pro Research)
  • Tekniske budsjetter 2019: En CXOs guide (ZDNet)
  • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)
  • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
  • CXO: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / Ridofranz

© Copyright 2020 | mobilegn.com