Hvordan du kan vite om Agile er den rette prosjektledelsesstilen for bedriften din

Video: Agile Project Management ... på mindre enn to minutter Det er prosjektledelse og så er det Agile Project Management: De to er virkelig forskjellige. Finn ut hvor akkurat her ... på mindre enn to minutter.

Bedrifter henvender seg i økende grad til Agile prosjektledelse for kontinuerlig forbedring av utviklingssykluser. Men å avgjøre om denne metodikken er riktig for prosjektet eller bedriften din som helhet, avhenger av nøyaktig hva slags arbeid du produserer.

For de som ikke er kjent, er Agile en prosjektledelsesmetodikk opprettet i 2001 som bruker korte utviklingssykluser kalt "sprints" for å gi raske justeringer kontinuerlig forbedring i utviklingen av et produkt eller en tjeneste.

Majoriteten av programvaren som produseres i dag er utviklet ved bruk av Agile-metodologier, ifølge Peter Hyde, forskningsdirektør i Gartner. "Adopsjon av teamnivå har spredt seg til bedriften og krysser alle områder av virksomheten, " sa Hyde. "Smidig og mager praksis har erstattet tradisjonelle utviklingsmetoder."

Agile er lydhør overfor endrede krav, og gjennom iterativ og trinnvis endring, lar organisasjoner samarbeide tett med kundene og skape det rette produktet for å tilfredsstille deres behov, sa Hyde.

"Med et økt fokus på kvalitet og vedlikeholdbarhet, akselererer Agile-utvikling produktets ytelse og levering, " sa Hyde. Å styrke team på denne måten øker også innovasjon, øker motivasjonen og forbedrer fastholdelse, la han til.

En undersøkelse fra 2017 fra Project Management Institute fant at 71% av virksomhetene rapporterer om å bruke Agile noen ganger, ofte eller alltid. Nesten alle - 98% - av virksomhetene rapporterer at deres organisasjon har oppnådd suksess fra Agile-prosjekter, ifølge en VersionOne-undersøkelse fra 2017.

"Agile startet absolutt som en programvaremetode eller ideologi, men vi ser det spre seg fra ende til ende, " sa Rachel Burger, senior prosjektledelsesanalytiker på Capterra.com. "Vi ser at det vises i ikke-tradisjonelle virksomheter som bygging og produksjon. Dette er fremtiden for arbeidet."

Agile tilbyr virksomheter fleksibilitet, sa Burger. Arbeidere har en tendens til å være lykkeligere på jobbene sine når de har mer individuelt ansvar og føler seg ansvarlige for seg selv, sa Burger. Agile stoler ikke på ekstrinsikere krefter så mye som tradisjonelle metoder gjør, så du ser team som jobber tettere sammen og setter sine egne mål. "Det er en raskere, mer fleksibel arbeidsstil, som den nye arbeidsstokken er spesielt glad i, " sa Burger.

Metodikken er også fornuftig gitt det nåværende forretningslandskapet og vår evne til stadig å kommunisere, sa Burger. "Ens målgruppe har en tendens til å endre seg mye raskere enn den ville gjort på 90-tallet, " sa Burger. "Agile gir selskapene muligheten til å kunne svinge lettere med markedet."

Og med den raske veksten av big data og kunstig intelligens (AI) i bedriften, vil selskaper som raskt kan svinge være langt mer vellykkede enn de som kjemper for å svare på markedsendringer, sa Burger. "Agile virksomheter kommer til å være de eneste som kan konkurrere med suksess innen 2025, " la hun til.

Er Agile riktig for din organisasjon?

Å adoptere Agile krever vedvarende, fokusert innsats på alle nivåer i en organisasjon, sa Hyde. "Kulturendring må løpe ved siden av endringer i utviklingspraksis og verktøy, " sa Hyde. "Smidig adopsjon kan begynne med programvareutvikling, men gjort riktig, vil forvandle virksomheten din."

Faktisk var kultur og atferd den beste hindringen for Agile adopsjon for halvparten av organisasjonen som ble undersøkt i en 2017 Forrester-rapport, ettersom Agile adopsjon krever opprettelse av nye roller og samarbeidsprosesser.

Når en vurderer å adoptere Agile, må en organisasjon bestemme hvor fleksibel den kan være på prosjekter, sa Burger. For eksempel kan et firma med en statskontrakt med flere legaliteter og nødvendige ressurser oppleve at tradisjonell utvikling er mer fornuftig, fordi det er et fastlagt mål som det neppe vil endre seg fra start til slutt.

Agile kan være det sterkere valget for prosjekter som er mer fleksible, der du har mer kommunikasjon med interessenter og endringer kan komme inn i siste øyeblikk. "Hvis det er en mer interaktiv måte å kunne utvikle det produktet du produserer, er Agile mer fornuftig for deg, " sa Burger.

Metodikken er mer en filosofi enn en resept, og det er forskjellige måter å nærme seg den på. For de fleste selskaper er spørsmålet ikke lenger: "Skal vi bruke Foss eller Agile til dette prosjektet?" men i stedet, "Hvilke smidige rammer og fremgangsmåter kan brukes for å gi den høyeste verdien?" Sa Hyde. Ferdigheten er å velge mellom rammer og skreddersy dem for å gjøre det mulig for høytytende team å levere hyppig verdi for bedriften på en pålitelig måte, ”la han til.

Opplæringskurs for legemetoder eksisterer ikke lenger av en grunn, sa Hyde. "Det er smidig helt ned, " la han til.

For selskaper som nettopp kommer i gang, anbefaler Burger en smidig teknikk som kalles et tilbakeblikk. Dette innebærer å samle en liten gruppe bidragsytere og en leder for å diskutere hva som har fungert og hva som ikke har fungert for selskapet tidligere, samt hva som kan fungere i fremtiden. Disse møtene skal skje minst en gang i måneden. Ledere kan deretter kommunisere gruppens funn til seniorledere.

Organisasjoner kan redusere risikoen og kostnadene ved Agile adopsjon ved å kjøre pilotprøver, sa Hyde. Disse testene kan følges av domenespesifikk skreddersøm og til slutt bedriftsskalering.

Vi er for tiden i sluttfasen av et skifte i ledelsesteori, sa Hyde. "Agile-manifestet ga frøet til en rask endring i tenkning og praksis, " sa Hyde. "Ved å gi team muligheten til å levere tidlig og ofte, ser vi en raskere realisering av forretningsfordel og økt smidighet til å reagere på endring."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com