Hvordan teste nettjenester med soapUI

Noe som har drevet meg kjempe opp gjennom årene er å teste nettjenester. For bedre eller verre hadde jeg ikke jobbet med dem ofte nok for å oppmuntre meg til å streite fra webtjenestetestverktøyet innebygd i Visual Studio (som er et forferdelig verktøy).

I løpet av de siste månedene hadde jeg imidlertid å gjøre med og opprette webtjenester, og jeg var i desperat behov for et bedre testsystem enn å tvinge systemet jeg brukte til å ringe. Jeg hadde hørt om soapUI fra folkene på SmartBear, og bestemte meg for å gi den en sjanse. Ikke bare var soapUI akkurat det jeg trengte, men den var enkel å bruke også. TechRepublic-bidragsyter Tony Patton skrev om soapUI tilbake i 2008; Jeg kommer til å se nærmere på å bruke den til å utføre testing av webtjenester. Det er enkelt å installere verktøyet, og SmartBear tilbyr en "Pro" -versjon og en open source-versjon.

Først bør du lage et nytt prosjekt. Høyreklikk på den tomme Prosjekter-noden til venstre, og velg New soapUI Project. Navngi prosjektet og pek det til et WSDL- eller WADL-sted. Du kan la den automatisk opprette en testsuite eller en simulator av tjenesten hvis du vil. Jeg skal også lage en testsuite ( figur A ). Figur A

Opprette et nytt prosjekt (Klikk på bildet for å forstørre.)
Dette skaper det grunnleggende testoppsettet som vist i figur B. Ved å utvide treet og dobbeltklikke på forespørselen, kan du se en utbedret forespørsel med kommentarer som hjelper deg å fylle det ut. Fyll ut feltene og klikk på den grønne avspillingsknappen for å se den fungerer ( figur C ). Figur B

Et grunnleggende testoppsett (Klikk på bildet for å forstørre.)
Figur C

En mislykket forespørsel (Klikk på bildet for å forstørre.)
Det er veldig hyggelig at du kan klikke på Raw-fanen for enten forespørselen eller svaret for å få full oversikt over HTTP-forespørselen. Min erfaring har vært at SOAP-tjenester ofte sender kritisk feilinformasjon i HTTP-overskriftene og ikke XML-svaret (spesielt autentiseringsproblemer), så dette synspunktet lar deg spore disse feilene. På samme måte kan du se hele HTTP-loggen ( figur D ) nederst på skjermen, som lar deg spore frem og tilbake for diagnostikk. Figur D

HTTP-loggen (Klikk på bildet for å forstørre.)

Forespørselsegenskapene i nedre venstre hjørne lar deg stille inn ting som autentisering og koding, og hvis du trenger enda dypere detalj, kan du velge sluttpunkt og trykke Enter for å få opp Interface Viewer. Innstillinger som autentisering kan angis på sluttpunktnivå i Interface Viewer eller det individuelle forespørselsnivået, avhengig av dine behov. Interface Viewer lar deg grave dypt ned i de forskjellige datastrukturer og -typer, meldinger og annen tjenesteinformasjon som tjenesten utsetter seg for.

Konklusjon

Jeg har brukt soapUI for å teste og demonstrere webtjenester, og det har vært uvurderlig for meg de siste månedene - jeg vet ikke hvordan jeg jobbet uten det før.

Hvis behovene dine er små, bruk open source-versjonen av soapUI, men hvis du har mer inngående behov, kan du springe til Pro-versjonen.

J.Ja

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | mobilegn.com