Slik bruker du Caliber for å få tilgang til ebook-samlingen din online

Jeg har vært i nær metningsmodus med ebøker i det siste, på grunn av publiseringen av mine egne skjønnlitterære verk (finn dem på Amazon, Barnes & Noble og Smashwords). For mange indieforfattere / utgivere og lesere av ebøker kan utfordringen med å administrere en enorm samling av verk være litt overveldende (takket være ereaders utilstrekkelige innebygde verktøy for bokadministrasjon). Heldigvis er det verktøy tilgjengelig for PCen som hjelper deg med å administrere disse samlingene.

Linux blir naturlig nok ikke utelatt fra denne blandingen. Caliber ebook manager er et av de beste verktøyene i bransjen jeg har funnet for å håndtere ebøker. Og for administratorer som leter etter måter å konvertere og legge til bøker, PDF-er, howtos osv. Til en ereader for bærbar lesing, er Caliber akkurat det verktøyet du trenger. La oss se på dette verktøyet og hvordan du kan dra nytte av å bruke det.

Funksjoner

Caliber tilbyr følgende funksjoner:

  • Bibliotekledelse
  • E-bokkonvertering
  • Synkronisering til e-bokleserenheter
  • Last ned nyheter fra nettet og konverterer det til e-bokform
  • Omfattende e-bokviser
  • Innholdsserver for online tilgang til boksamlingen din
  • Cross plattform (tilgjengelig for Linux, Windows og Mac)

Som du kan se, vil Caliber være et mye mer brukbart verktøy enn hva din ereader fulgte med. Av funksjonene over er den eneste som kan gi deg litt problemer innholdsserveren. Caliber bruker en innebygd webserver, slik at du ikke trenger å installere noe separat. Serveren bruker port 8080 (som standard kan dette endres) og er faktisk enkelt å sette opp. Når du har satt dette opp, kan du deretter peke nettleseren din til IP-adressen (eller domenet) som har Caliber installert (og kjører) og lese bøkene dine online. La oss undersøke dette oppsettet.

Kaliberoppsett

Åpne opp Caliber og gå inn i innstillingsvinduet. Fra Innstillinger-vinduet, klikk på Deling over nett-knappen for å avsløre delingsoppsettvinduet (se figur A). I dette skjermbildet vil du ønske å justere portinnstillingene (hvis det skulle være nødvendig), samt gi biblioteket et passord (hvis du vil). Når du har gjort alle innstillingene, må du sørge for å klikke på Bruk før du klikker på Start-server-knappen, ellers starter serveren med standardinnstillingene.

Jeg hadde problemer på et Ubuntu 10.10-skrivebord med Caliber som binder til port 8080, så jeg byttet porten til 8787 og alle gikk svømming. Hvis du endrer port, vil jeg anbefale å lagre innstillingene, lukke Caliber og starte Caliber på nytt. Av en eller annen grunn tillot selv ikke bruk av endringene Stanza-serveren å koble seg til riktig port før jeg startet Caliber på nytt. Jeg vil også anbefale deg å merke av i boksen for å starte serveren når Caliber starter. På den måten trenger du ikke å huske hver gang å starte Caliber-serveren.

Når Caliber er i gang igjen, åpner du nettleseren din, og peker nettleseren til http: // ADDRESS_OF_SERVER: PORT_FOR_CALIBRE. Når kaliber-siden åpnes, vil den ligne som vist i figur B. Når du blar gjennom biblioteket ditt og ser en bok du vil lese, klikker du på Get-knappen, og boken blir lastet ned. Du kan deretter åpne boken i den lokale leseren.

Fremtiden til bøker

Det er ganske åpenbart at bokbransjen er under et ganske betydelig skifte. Takket være veldig kraftige (og brukervennlige) e-lesere er fremtiden til bøker på et veldig spennende sted. Å ha verktøy som Caliber tilgjengelig for deg gjør verden til å lese (og bruke bøker) enda mer spennende.

© Copyright 2020 | mobilegn.com