Hvordan stemmeassistenter forsterker den tekniske kjønnsgapet

Topp 5 måter å få flere kvinner i arbeidsstyrken Å skape en mer mangfoldig arbeidsstyrke kan ha mange fordeler for teknologiselskaper. Tom Merritt deler fem tips for å få kvinner interessert i å søke.

Smarte stemmeassistenter begynner å bli stift i forbrukerlivet, med 47, 3 millioner voksne voksne i USA som har tilgang til enhetene i hjemmene sine. Arbeidende fagpersoner utnytter til og med den smarte teknologien i sine kontormiljøer, og bruker denne teknologien for å øke produktiviteten og forbedre kommunikasjonene på kontoret, rapporterte søsternettstedet ZDNet.

Amazon Alexa: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Selv om disse smarte assistentene tilbyr en rekke fordeler for brukerne, er ikke alle virkningene av enhetene positive, ifølge Julia Kanouse, administrerende direktør i Illinois Technology Association.

De viktigste digitale stemmeassistentene - Siri, Alexa og Google Assistant - har alle en viktig standard til felles: En kvinnelig stemme. Mens Apples Siri og Microsofts Cortana gjør det mulig for brukere å endre stemmen til mannlige, er enhetene standard til en kvinnelig tone, noe som er et problem, da disse stemmene forsterker stereotypien til kvinner som er "forpliktende, føyelige og ivrige til å behage hjelpere, "ifølge en fersk rapport fra FN.

Hei Alexa, hva er den tekniske kjønnsgapet?

Kvinner er en ulempe for sine mannlige kolleger i bedriften, og teknologibransjen er blant de verste lovbryterne. Menn tilbys mer penger for den samme rollen som kvinner 60% av tiden, og til tross for små forbedringer, vedvarer teknologibransjens kjønnslønnsgap.

Mellom mangel på karrierevekstmuligheter og dårlig lønn, i forhold til menn, ender ofte mange arbeidende kvinner opp med å forlate sine tekniske jobber.

"Kvinner er underrepresentert på alle nivåer på arbeidsplassen, og denne forskjellen er mest tydelig i C-suiten. Kvinner okkuperer bare 23% av rollene i c-suite på landsbasis, " sa Kanouse. "Kvinnelige stemmeassistenter kan utgjøre en annen barriere for kvinner som ønsker å komme videre i karrieren ved å forsterke forestillingen om at de skulle ha administrative assistentroller i motsetning til seniorledelse."

Den psykologiske begrunnelsen bak kvinnelige stemmeassistenter er at de blir "bedre mottatt" over en mannlig stemme, og kommer mer behagelig og sympatisk ut, sa Kanouse.

Kvinner har imidlertid vært de viktigste okkupantene i administrative roller i flere tiår. For øyeblikket er omtrent 95% av administrative assistenter kvinner.

"Så spørsmålet er, synes vi kvinnestemmer er mer behagelige fordi vi er vant til å ha kvinner til å hjelpe oss?" Kanouse stilte opp. "Selv om valget om å bruke en kvinnestemme vanligvis er basert på forskning, er det alarmerende at mange mennesker er mer komfortable med en kvinne som hjelper dem - og i forlengelse av tiden mer komfortable med å fortelle en kvinne hva hun skal gjøre."

Hvordan kvinnelige stemmeassistenter viderefører problemet

Mens selskaper prøver å forbedre mangfoldet og inkluderingsinnsatsen, føler de fleste kvinner (67%) fortsatt ikke at de blir tatt på alvor på kontoret. Å bli undervurdert og overtallige på arbeidsplassen forsterker følelser av imposter-syndrom hos kvinner, noe som lurer kjønnsgapet åpent enda lenger.

Stemmeassistenter gir samme effekt, bemerket Kanouse. "Utbredelsen av kvinnelige stemmeassistenter på kontoret kan føre til menns ubevisste skjevheter mot kvinner på arbeidsplassen, noe som gjør det vanskeligere for kvinner å overvinne disse hindringene, " sa hun.

"Jeg er sikker på at mange vil hevde at hvis en arbeider hører Alexa stemmen på kontoret, vil de ikke behandle sine kvinnelige kolleger på noe annet vis, " sa Kanouse. "Imidlertid kan dette fenomenet ha en underbevisst påvirkning som er farligere enn om arbeideren var klar over denne atferdsendringen - spesielt for menn. Underbevisste skjevheter er vanskeligere å squash enn bevisste. Stereotypier som disse betyr fordi de kan påvirke hvordan unge jenter og unge kvinner ser seg selv og mulighetene som er tilgjengelige for dem i fremtiden. "

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se hvordan du starter mentorprogrammer for kvinner i teknologien på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | mobilegn.com