Hvordan VR skaper en oppslukende opplevelse for leserne

Hvordan VR skaper en oppslukende opplevelse for leserne Penguin Random House bruker virtuell virkelighet for å forbedre hvordan folk leser og setter pris på bøker. Forfatter Romina Garber diskuterer hvordan VR brukes med Zodiac-serien.

Seniorprodusent Dan Patterson, CNET og CBS News, snakket med Romina Garber, forfatter av Zodiac-serien om hvordan Penguin Random House bruker virtual reality for å forbedre hvordan folk leser og setter pris på bøker. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Dan Patterson: Vi er sprø i teknologi. Innovasjoner endrer hvordan vi lever, jobber og hvordan vi leser. Og de fleste av oss, eller i det minste det, har jeg lest på en Kindle, på et nettbrett. Men jeg begynte med den eldste teknologien, harde bøker. Romina, du jobber med et prosjekt som bruker virtual reality ikke bare for å bringe barn fra bøker inn i teknologi, men også for å gjøre det motsatte, hjelpe dem å bruke VR for å hjelpe dem å sette pris på litteratur og bøker. Fortell litt om dette.

Romina Garber: Så med Zodiac-serien, som er en fireboksserie gjennom Penguin Random House, gjorde jeg en virtuell virkelighet verdensomspennende samling av lesertall. Og det jeg syntes var fascinerende, var at virtual reality er så oppslukende og så direkte og øyeblikkelig, det gir deg noe som en skjerm egentlig ikke gjør. Det lar deg samhandle med andre mennesker, gitt gjennom deres avatarer, men du ser fremdeles folk i rommet med deg.

Og det jeg fant er, akkurat som filmer kan bringe en leser til en bok, eller en TV kan bringe en leser til en bok, så kan virtuell virkelighet, fordi det er umiddelbarhet. Du får også gå gjennom bokens verden, noe som en film ikke lar deg gjøre. Jeg tror det nærmeste ville være en fornøyelsespark. Så du får være i miljøet i boken, du er på nært hold med forfatteren. Det er egentlig et helt annet ballspill, synes jeg. Og hvis du dras mot den verdenen og vil være i den, kommer du til å hente bøkene.

Dan Patterson: Vel, du skapte med Zodiac en verden som er oppslukende, spesielt for unge voksne lesere. Og det er mange lesere. Dette er en fantasyinnstilling og nesten perfekt for virtual reality. Fortell litt om innstillingen for boka.

Romina Garber: Zodiac ligger i en galakse der hvert planetarisk system er inspirert av et stjernetegn. Og teknologien er enorm, spesielt hologrammer. Folk reiser lange avstander ved å sende hologrammet dit. Og virtual reality har en veldig ... Det er som et søsterskip nesten, med den typen teknologi. Så, det er dette aksiomet i Zodiac-universet som kalles tillit bare det du kan berøre fordi det er så mye identitetssvindel av falske hologrammer. Og i den virtuelle virkelighetens verden lever du slags opplevelsen av et medlem av dyrekretsen, fordi du samhandler med andre menneskers avatarer, som er som hologrammer, og du vet ikke hvem du kan stole på .

Mixed reality in business (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon

Og fordi dette alle er planeter og veldig nye planeter som er designet i virtual reality, skapte vi portaler til disse verdenene. Så du kan bokstavelig talt gå opp til en dør og gå inn i planetene, som er så spesiell. Det er enda mer spesielt enn å se det på en skjerm fordi det er deg, ikke skuespilleren.

Dan Patterson: Du jobbet med et selskap som heter High Fidelity eller Penguin, forleggeren din jobbet med et selskap som heter High Fidelity, for å gjengi dette universet i VR. Fortell litt om hva de gjorde.

Romina Garber: Vel, de jobbet med et annet selskap som også ble kalt Abelana VR, og de skapte elementene. Så jeg sendte bilder av Pinterest-brett-type ting av det jeg tenkte. Og også biter av tekst der jeg beskriver figurenees verdener, og de skapte avatarer av de fire hovedpersonene slik at vi kunne se dem. Og de var livssanne, akkurat slik jeg beskrev dem i bøkene. Så hvis en leser gikk opp til en, ville de vite hvem det var.

De skannet meg inn og skapte en avatar av meg, en fullstendig vandrende, bevegende avatar, noe som var fascinerende. Og så ville de sende meg ting for å godkjenne. Så de vil være som: "OK, dette er den verdenen vi tenker på Libras. Er det slik du så for deg?" Og det var virkelig fantastisk å se detaljene og hvor mye det virkelig var fantasien min kom til liv. Så det fikk meg til å føle meg bra som forfatter, selvfølgelig, men også bare som en fan av det universet, som jeg blir. Det var surrealistisk.

Dan Patterson: Og fortell meg hva som skjer når jeg tar på meg et VR-headset, enten det er en Rift eller en VIVE. Hva ser jeg på opplevelsen når jeg kommer inn i universet ditt?

Romina Garber: Så i Zodiac-bøkene har vi planetariske plenum, det er da ambassadørene fra hvert hus møtes og har diskusjoner. Det som er ment å være diplomatiske diskusjoner, men ofte utvikler seg til argumenter og smålig ting. Og så gjenskaper vi det miljøet.

Så vi har alle stjernene til dyrekretsen. Alle har på seg Zodiac-husfargen. Og så får du gå rundt den og se YouTube-videoer av ting jeg har gjort med serien. Og så får du gå inn i disse portalene, og du får se hele Zodiac rotere rundt deg. Så du ser alle 34 bebodde planeter, du ser den galaktiske solen, Helios. Det er ganske unikt. Jeg hadde aldri hatt en opplevelse som den. Og du går og beveger deg, og du er ikke lenger i rommet du er i, du er i denne andre dimensjonen.
Dan Patterson: Og til slutt, hvordan hjelper virtual reality med å skape nye lesere?

Jeg tror at fordi noen har oss evnen til å være så oppslukende, liker noen av oss, noen lesere å være mer passive. Vi liker å sette oss ned og se på karakterene og historiene deres utfolde seg. Jeg synes det er flott, spesielt med filmer, med TV, med lesing og hva som ikke. Noen av oss liker å være karakterene og oppleve det og ta mer byrå. Så vi får glede av fornøyelsesparkturer og forskjellige måter å føle oss som om vi er i sentrum. Dette er for den typen mennesker, fordi når du først har utforsket det og fått gå i karakterens sko, helt bokstavelig, og i deres verden, er det sannsynligvis mer sannsynlig at du vil vite mer. Så du kommer til å plukke opp den boken og si: "Huh, la meg se hvilke eventyr denne karakteren fikk seg selv i, og hvordan det skiller seg fra min tolkning av den." Og jeg tror det er en døråpning inn i det. Og det umiddelbare og oppslukende med det, igjen, er det virkelig forlater skjermen.

Rask ordliste: Virtual reality (TechRepublic Premium)

Dan Patterson: Hvordan ser fremtiden for bøker og virtual reality og teknologi ut for deg?

Romina Garber: Så jeg vet ikke spesielt om det vil være VR slik vi kjenner det nå, eller om det vil endre seg og utvikle seg til noe annet. Men jeg tror at det er mer tilgjengelig på en viss måte, fordi du også kan se den på nettet og stille inn på forskjellige måter, som folk som er innstilt på live stream av high-fidelity-chatten vi gjorde. Jeg tror at det er VR-sentre overalt der folk kan gå på headsettet og bli involvert.

Så jeg tror det er fremtiden. Jeg tenker umiddelbarheten igjen, med forfatteren og det å bli involvert i historien og snakke med forfatteren. Det var noe som du sa, du begynte å lese gode, gammeldagse papirbøker, samme som meg, og jeg kunne aldri ha drømt om å møte disse forfatterne eller snakke med dem eller stille dem alle spørsmålene mine. Og forskjellen mellom en Twitter-chat eller en Skype-video eller hva som helst, er at i dette tilfellet er du i den forfatterens ansikt. Og de ser på deg, og du ser på dem, selv om det er gjennom en avatar. Opplevelsen av det var noe jeg aldri visste hvor intens det ville være.

Så jeg tror at det er på vei slik. Jeg synes bøker er gode for å tilpasse seg til denne typen verden, og jeg ser definitivt VR eller noe lignende i fremtiden.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com