Slik jobber du med container-sikkerhetskopiering

Bilde: Olivier Le Moal, Getty Images / iStockphoto

Prosessen for sikkerhetskopiering av containere er forskjellig fra sikkerhetskopiering av virtuelle maskiner eller konvensjonelle servere, og det er mye å lære om perspektivet ditt alltid har vært vanlig lagring, sier eksperter.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Tradisjonelle leverandører som lager backup-programvare - tenk på IBM, EMC, Veritas, Commvault, og så videre - begynner å finne ut av sine backup-strategier, mens startups som Kasten prøver å spesialisere seg i det.

Det er viktig å forstå forskjellene. To skiller seg ut - personene som bruker programvaren, og innholdet i hvilken data blir beskyttet.

"Jeg vil begynne med 'Hvem er brukerne?' spørsmål, "sa Greg Van Hise, teknisk strateg for lagringsprogramvare hos IBM. "Det er applikasjonsutviklerne, det er Kubernetes-administratorer som vi snakker om her. De er interessert i å operere i samme type miljø som de er vant til, " i motsetning til tradisjonelle sikkerhetskopieringsprosesser, som vil bli kontrollert av IT-ansatte.

Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF)

På innholdssiden, "Du må fokusere på den komplette applikasjonen. Du kan ikke bare fokusere på diskene eller volumene under den, " forklarte Niraj Tolia, administrerende direktør i Kasten. Vanlig backup-programvare som er laget for servere eller til og med for virtuelle maskiner, kan ikke håndtere applikasjoner på tvers av skyer, bemerket han. Også der de fleste backup-programmer fungerer ved å sette agentkode på hver server, er det ikke en skalerbar tilnærming til å jobbe med containere som har en tendens til å bli rullet ut i større mengder, sa han.

En annen vurdering er Container Storage Interface (CSI), som debuterte for to år siden. Tanken bak CSI er at alle mainstream-merker av orkestreringsmotor, som ordner ressurser mellom containere og maskinvare, kan kommunisere med lagring på samme måte. Standarder som stammer direkte fra lagringsindustrien har en tendens til ikke å lykkes, men CSI kommer fra containerselskapene selv og ser ut til å få en trekkraft, uttalte IBMs Van Hise.

IBM har på sin side en liten mengde sikkerhetskopieringsevne for containere i sin Spectrum-serie med programvare for sikkerhetskopiering - for tiden bruker selskapet VMware-støtte for å fange volumer tilknyttet Kubernetes-klynger, og de kan gjøre noen skripter for å koordinere . Senere i år lanserer IBM ny programvare som er mer Kubernetes-spesifikk. Foreløpig sa van Hise at han ønsker at kunder skal få utdanning om brukstilfeller, gjenopprettingstider og gjenopprettingspunkter.

Både Van Hise og Tolia sa at data om sikkerhetskopiering av containere kan tas i bruk mens de venter på å bli behov på vanlig måte. Den kan deles som en utviklers sandkasse for å teste ny kode slik at originalen ikke blir forstyrret. Den trenden skjer også med tradisjonelle sikkerhetskopier, men kanskje ikke så raskt.

Kasten (navnet er tysk for container) er ikke den eneste oppstarten som jobber med dette - en annen er Nuvoloso (fra italiensk for skyet), som forblir stealthy til senere i år. Stephen Manley, administrerende direktør i Nuvoloso, sa at han tror containere vil trenge mer tid på å utvikle seg fra å være nybølgende utviklingsverktøy til å bli standard IT-praksis. Nettverk og sikkerhet er deres egne utfordringer i tillegg til sikkerhetskopiering, bemerket han. "Det vil ta år, " sa han. "Det er så mange bowlingpinner å slå ned på veien dit."

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com