Hvordan 'mesterinnovatører' spiller etter forskjellige regler

Teknologi handler om innovasjon, eller i det minste skal det være siden vi lever i en epoke med omfattende teknologisk fremgang. Dessverre er mange IT-avdelinger så tette i å vedlikeholde gamle systemer og holde verden i gang at de bruker veldig lite tid på å lete etter en bedre måte. Som et resultat føler mange IT-ledere i økende grad varmen til å bryte ut av den syklusen og bli innovasjonsledere.

Vi så det tirsdag på Gartner Symposium 2011 da Gartner-analytiker Diane Morellos morgenpresentasjon om hvordan CIOs kan etterligne "mesterinnovatorer" ble til en av konferansens mest besøkte sesjoner.

Morello uttalte:

"Vellykket innovasjon handler om tankesett og mål. Det innebærer ikke nødvendigvis betydelige investeringer av penger eller tid. Til syvende og sist er all verdiskaping og forbedring i virksomheten avhengig av innovasjon, og det er derfor en kritisk evne for alle bedrifter, alle virksomheter ledere og alle CIOs. Selv om ledelsen handler om å holde ting i gang, er lederskapets handling nesten synonymt med innovasjon. Jo raskere og mer konkurransedyktig miljø, desto viktigere er innovasjonen. Utfordringen er at de fleste bedrifter og Offentlige etater utvikler seg naturlig nok til en virksomhet som vanlig tilstand som er fiendtlig mot innovasjon fordi den avviser forstyrrende endringer. På grunn av dette er relativt få bedrifter og IT-organisasjoner konsekvent og vellykket innovative. "

Morello ga oss eksempler på tre serieinnovatorer (utenom teknologibransjen) som er verdt å etterligne og deretter brøt ned noen av prinsippene som gjør dem forskjellige. Her er en rask oversikt over begge deler.

Tre eksempler

Pete Goss - Yacht racer leder med sine verdier av ærlig, autentisk ledelse. En gang avslått han et stort sponsing fra et tobakksfirma (i en tid da han virkelig trengte pengene) fordi det ikke stemte med verdiene hans. En annen gang forlot han sin store ledelse i et yacht-løp for å redde en konkurrent som fikk problemer og trengte hjelp. Som innovatør tok han store risikoer for å levere store nyvinninger og føre bransjen sin fremover. Han ledet 18 innovasjonsprosjekter som endret yachtracing inkludert nytt utstyr, nytt klær, nye søvnmønstre og nye spisemønstre. Kiyoshi Amemiya - Grunnlegger og administrerende direktør for Yamanashi Hitachi Construction lanserte et bedriftsprosjekt drevet av høyere verdier - hjelper ofre for landminer i Kambodsja - og det endte med at det ble et vellykket internasjonalt produkt som nå utgjør 10% av selskapets virksomhet. I stedet for å starte en non-profit, gjorde Amemiya det som en del av selskapet, slik at det ville ha ressursene til å bli mer vellykket. Han ba om frivillige blant sine ansatte og opprettet et nytt team som skulle jobbe med å løse landmineproblemet. Etter økonomiske vanskeligheter fikk han tilskudd fra den japanske regjeringen og opprettet etter hvert et innovativt landgruveprodukt - verdens første maskin for avfallshåndtering av landminer - som nå har solgt 70 maskiner i åtte land og bidratt til å redde mange skader og dødsfall . Ferran Adria - En av verdens mest anerkjente kokker, Adria er en galning rundt kreativitet og innovasjon. Han sørger for at de ansatte har ressurser til å innovere og bryter regelmessig reglene for å få status quo og skape muligheter for innovasjon. Adrias spanske restaurant elBulli, der han er sjefskokk, ble kåret til "Bet Restaurant in the World" seks ganger mellom 2001 og 2009 og Restaurant Magazine kåret ham til "Best Chef of the Decade." Alt dette er basert på det faktum at Adria og elBulli har introdusert en serie kulinariske innovasjoner inkludert molekylær gastronomistil.

Prinsipper for "mesterinnovatorer"

Slik forklarte Morello hvordan mesterinnovatører gjør ting annerledes:

  • Uansett press, deler de ikke fokuset - Mainstream innovatører deler fokuset mellom høyere formål, ledelse og ressurser. Masterinnovatorer fokuserer på en enkelt driver og finner ut resten mens de går.
  • Kompromitter aldri destinasjonen, men er fleksible i å komme dit - Mainstream innovatører tolererer tvetydighet med hensikt, avvis tvetydighet i prosess. Masterinnovatorer oppfordrer til tvetydighet i prosess, avviser tvetydighet med formål.
  • Forstår dypt utfordringen før de hopper til en løsning - Mainstream innovatører bruker mer tid på å utforme løsningen, relativt mindre på å forstå problemet. Masterinnovatorer bruker mer tid på å forstå problemet, mindre tid foran design av løsningen.
  • Fremgangsmåte med en ren skifer - Mainstream innovatører starter med "Her er hva vi har" og innoverer derfra. Masterinnovatorer starter med "Hva vil vi oppnå?" og forblir ubegrenset av dagens forutsetninger.

Og her er et lysbilde som oppsummerer det enda mer kortfattet:

Avsluttende ord

Den ene tingen Morello kjørte hjem igjen og igjen var at de beste innovatørene ikke prøver å gjøre det beste med det de har fått til. I stedet regner de ut et virkelig flott mål å gå etter og finne måter å bevege himmel og jord for å komme dit.

Det minner meg om et sitat av Steve Jobs som jeg brukte i artikkelen min om Steve Jobs 100 år lange arv: Humaniseringsteknologi:

"En av tingene jeg alltid har funnet, er at du må begynne med kundeopplevelsen og jobbe bakover med teknologien. Du kan ikke starte med teknologien og prøve å finne ut hvor du skal prøve å selg det ... Siden vi har prøvd å komme med en strategi og en visjon for Apple, startet det med "Hvilke utrolige fordeler kan vi gi kunden? Hvor kan vi ta kunden?" Det begynner ikke med 'La oss sette oss sammen med ingeniørene og finne ut hvilken fantastisk teknologi vi har og hvordan skal vi markedsføre det?' "

© Copyright 2020 | mobilegn.com